Dobbeltseng test - Komplett guide til den beste dobbeltsengen

Er du på jakt etter en ny dobbeltseng, har du kommet til rett sted. Nedenfor kan du lese om fem virkelig gode modeller, som skiller seg ut på hver sin måte.

En dobbeltseng kan holde i mange år, dersom du velger den rette, og det er derfor viktig at du tenker deg godt om, før du kjøper den.

Det kan være stor forskjell på levetiden til de ulike modellene. Derfor, kan du i denne guiden, kun finne senger, som garantert vil vare lenge.

Alle dobbeltsengene i denne artikkelen, har altså en meget høy kvalitet, noe som er med på å sikre deg en god natts søvn, i lang tid framover.

Vi anbefaler disse regulerbare sengene

Nora Dobbeltseng

Best i test
 • 100 dagers prøvetid - 100% fornøyd eller pengene tilbake
 • 4,9 på Trustpilot & 25 års garanti
 • Ergonomic+ og Silent Pocket fjærer & 7 komfortsoner

Atlas Dobbeltseng

Best til prisen
 • 100 dagers prøvetid - 100% fornøyd eller pengene tilbake
 • 4,6 på Trustpilot & 15 års garanti på fjærbrudd
 • Vanlige pocketfjærer & 7 Bedre™ soner

Skaftö Dobbeltseng Carpe Diem Beds

Beste luksusvalg
 • Bunndel med justerbart midtparti
 • Svenskprodusert seng & svensk design
 • Contour Pocket System & X-pocket

Dobbeltsenger med to forskjellige madrasser

Når dere er to personer som skal dele dobbeltsengen, er det viktig at dere sørger for å velge en stor seng der dere hver for dere kan velge fastheten på fjærmadrassen.

På denne måten kan dere begge få best mulig støtte.

Alle dobbeltsengene som vi beskriver her i denne guiden gir deg mye plass samt muligheten til å velge individuell fasthet på de to sidene.

I tillegg til fasthet er overmadrassen en annen faktor som er veldig viktig for at dere skal kunne sove godt – og det er jo nettopp dette valget av en dobbeltseng handler om.

Du kan velge mellom overmadrasser i ulike tykkelser og av ulike materialer. Hvis du for eksempel ofte føler deg varm når du sover, er det spesielt viktig at du er oppmerksom på å velge riktig overmadrass som også gir støtten og komforten som du trenger.

Sengene vi har sett på i denne guiden gir alle god plass til to personer og god støtte, og er fra NordicDream, Bedrenätter, Bedtime, Skjærgaard og Soveromsbutikken.

Nora Dobbeltseng (Best i test)

100 dagers prøveperiode hos NordicDream - Full tilfredshet eller pengene tilbake

Vi har valgt den splitter nye Nora kontinentalsengen, som vinner vår dobbeltseng test, ettersom hver minste detalj er tenkt på både når det gjelder design og produksjon.

Der denne nyheten virkelig skiller seg fra de andre dobbeltsengene på markedet akkurat nå er at de fleste dobbeltsenger normalt har 3 lag, mens denne har hele 4 lag!

Dette øker din komfort, og det ekstra komfortlaget som finnes i rammemadrassen, i form av et ekstra fjærlag, består av det spesielle og patenterte Silent pocket© fjærsystemet.

Det helt spesielle med disse fjærene er at de ikke bare har de velkjente fordelene med pocketfjærer med individuell støtte for kroppen, de er også ekstra lydløse.

Disse fungerer perfekt sammen med de to andre spesialutviklede Ergonomic+ fjærlagene, som på grunn av sin ekstra lengde er mer fleksible enn vanlige pocketfjærer, og disse brukes både i fjærmadrassen og til toppfjærlaget i rammemadrassen.

Kombinasjonen av et ekstra lag fjærer og de to helt spesielle fjærtypene gir deg en unik følelse av komfort og vektløshet.

En annen fordel med det ekstra fjærlaget er at det er nesten umulig å kjenne eller høre om sengepartneren snur og vender på seg i løpet av natten.

Springfjærmadrassen er det viktigste laget for en god kontinentalseng

Det sier seg selv at springfjærmadrassen er viktig, men hvor viktig er den egentlig? I følge NordicDreams studier utgjør det rundt 70 % av komforten din når du ligger i sengen.

Med denne kunnskapen for hånden er det opplagt at man skal se nærmere på strukturen til springfjærmadrassen.

I Nora sengen er fjærmadrassen laget av de spesialutviklede Ergonomic+ pocketfjærene. Det unike med disse fjærene er at de, som nevnt ovenfor, er lengre enn normalt. Faktisk er de nøyaktig 20 mm lengre, noe som gjør dem enda mer fleksible enn vanlige pocketfjærer.

Det er også disse fjærene som gjør det mulig å dele opp madrassen i ulike komfortsoner, spesielt tilpasset din kropp.

Helt konkret betyr dette at der kroppen trenger mer støtte, gir fjærene bedre støtte, og omvendt der kroppen trenger mindre støtte.

Der de fleste andre gode kontinentalsenger har 5 eller 7 komfortsoner, har denne sengen 5+3+1, altså ni komfortsoner totalt. Det er sengens unike struktur som gir mulighet for flere komfortsoner, fordelt på de forskjellige lagene.

Mellom fjærene i denne kontinentalsengen er det en ekstra pustende ECO-Pulse polstring. Det spesielle med dette er at polstringen er blitt varmet opp til 160 grader, og dette skaper mange bittesmå hull som bidrar til å lede både fuktighet og overskuddsvarme bort.

Det gir både lengre holdbarhet og en mer behagelig temperatur om natten.

Et ekstra pluss er at, i motsetning til deEt ekstra pluss er at, i motsetning til de fleste andre senger, består kjernen av én stor madrass. Så her slipper du den irriterende sprekken i midten av sengen. Du kan allikevel selvfølgelig velge to forskjellige fastheter i madrassen.

Det er derfor ingen tvil om at de 70 % komfort som springfjærmadrassen gir i en kontinentalseng her utnyttes maksimalt. Dette er en ekstremt komfortabel fjærmadrass som er utviklet spesielt for denne Nora sengen.

Dette er en av de absolutt beste kontinentalsengene på markedet i disse dager.

Rammemadrassen og overmadrassen skaper den ultimate komforten

Fjærmadrassen kan selvsagt ikke stå alene når det gjelder å lage den beste kontinentalsengen. Derfor har Nora sengen også både en rammemadrass og overmadrass i toppklasse.

I rammemadrassen finner vi, som vi var inne på tidligere, hele to lag med fjærer, bestående av Ergonomic+ og Silent© pocketfjærer. Disse lagene gir en spesielt stabil og komfortabel base for resten av sengen.

Rammen rundt rammemadrassen er bygget opp av grantre fra skogene i nordsverige. Det som er bra med denne tresorten er at den vokser utrolig sakte, og den gir derfor en helt spesielt sterk tresort.

Det betyr at du får en ramme som kan holde til nesten hva som helst, og du får også hele 25 års garanti på både ramme og fjærbrudd inkludert i kjøpet av denne sengen.

Dette er din garanti for en solid sengDette er din garanti for en solid seng som kan vare i mange, mange år fremover.

Det øverste laget av sengen består av en luksuriøs overmadrass, som vi veldig gjerne vil fortelle mer om. Men Nora-serien består av 3 modeller, hvor eneste forskjell er den medfølgende overmadrassen.

Vi kan imidlertid trygt si at uansett hvilken Nora-modell du velger, vil du få en overmadrass som gir en luksuriøs følelse når du ligger på den.

Alle de tre ulike overmadrassene har, som noe unikt, innebygde komfortsoner, slik at den perfekt tilpassede støtten for kroppen føres videre til det øverste laget av sengen. Det er slik man lager den beste kontinentalsengen, når alle detaljer blir tatt i betraktning.

Vakker håndbygget seng utviklet i samarbeid med fysioterapeuter

Nora sengen er utviklet i samarbeid med fysioterapeuter, og deretter håndbygget av svenske håndverkere. Dette gir en perfekt ramme for en ergonomisk riktig og optimal søvn.

Svenskene er kjent over hele verden for å bygge noen av verdens beste senger, for eksempel Hästens-senger som koster 10-20 ganger prisen, om ikke mer. Derfor har NordicDream valgt å bruke erfarne svenske håndverkere til å bygge Nora-sengene for hånd.

Materialene er nøye utvalgt og så langt det er mulig benyttes lokale materialer fra svensk natur.

Før sengen er blitt sendt på markedet er den blitt grundig testet, på deres svenske testsenter. Alt dette er din garanti for at du får en seng i en helt spesiell klasse og dermed de beste forutsetningene for optimal søvn.

Her kan du se en video om hvordan NordicDream tester sengene sine:
Du kan velge mellom 6 forskjellige farger på sengen, og tre typer ben, i to forskjellige høyder. Vi kan røpe at det er noen virkelig fine farger du kan velge mellom, og med de moteriktige bena du kan velge mellom, finner du garantert en kombinasjon som passer både din smak og ditt soverom.

Produktspesifikasjoner

 • Prøveperiode: 100 dager - Gratis bytte av madrass eller alle pengene tilbake
 • Størrelse: 160x200 cm, 180x200 cm, 180x210 cm, 210x210 cm og 220x220 cm
 • Høyde: 68 cm (6 cm overmadrass, 31 cm rammemadrass, 19 cm springfjærmadrass og 12 cm ben)
 • Farger: Lysegrå, antrasittgrå, dyp blå, lyseblå, gråbrun og sand
 • Antall komfortsoner: Totalt 9 i sengen (5+3+1)
 • Velg mellom medium, fast og ekstra fast madrass
 • Polstring: Eco-Pulse
 • Overmadrass i størrelse til sengen er inkludert
 • FSC-sertifisert svensk grantre
 • Oeko-Tex 100 sertifiserte tekstiler
 • Innebygd anti-skli
 • Håndbygget av svenske håndverkere
 • Forhandler med 4,9 av 5 stjerner på Trustpilot
 • 25 års garanti på fjærer og rammebrudd

Atlas Dobbeltseng (Best til prisen)

I produksjonen av denne sengen er det lagt vekt på bærekraft og kvalitet. Det betyr imidlertid ikke at sengen koster en formue, faktisk får du her mye seng for prisen.

Her får du de samme 7 Bedre™-soner som brukes i bestselgeren hos bedre nætter, den betydelig dyrere Venus kontinentalsengen. Dette er spesialutviklede komfortsoner hvor det brukes tre typer fjærer i stedet for de vanlige to typene.

Dette gjør madrassen mer fleksibel og at den i enda større grad tilpasser seg kroppen din, og dermed gir den helt riktige støtten.

Der de 7 sonene virkelig skiller seg ut fra andre normale komfortsoner er ved hoften. Produsenten har utviklet en spesiell hoftesone som gir 10 % mindre motstand mot hoften.

Dette gir ryggraden en helt rett linje, uansett om du ligger på siden, ryggen eller magen.

Mellom pocketfjærene i madrassen er det polstring med 25 mm komfortskum. Dette gjør madrassen både mer fleksibel og pustende, og dermed kan den lettere kvitte seg med overskuddsvarme.

En robust ramme gjør sengen solid

En robust rammegjør-sengen solid 100Den 12 cm høye og 4 cm tykke rammen som omkranser rammemadrassen i bunnen danner sengens fundament.

Rammen er bygget med FSC-sertifisert svensk furu. Dette er din garanti for en solid seng, da svensk furu er kjent som et av de mest massive tresortene du kan bruke til møbler.

Du får også med 15 års garanti på fjærbrudd og hele 25 års garanti og rammebrudd når du kjøper denne sengen.

Atlas-serien med kontinentalsenger består av 6 forskjellige modeller

Atlas serien med kontinentalsenger består av 6 forskjellige modellerSelv om det kan virke litt forvirrende, med så mange forskjellige modeller å velge mellom, er det faktisk ikke det.

Det er nesten ingen forskjell på 6 modellene, bortsett fra den medfølgende overmadrassen. De har imidlertid alle en god overmadrass som du kan ha glede av i mange år fremover.

Fordelene med at det er så mange modeller av denne kontinentalseng er at det ofte er en av dem som er på tilbud.

Det er da plutselig mye lettere å gjøre en god handel når det er så mange modeller å velge mellom.

Den beste kontinentalsengen for prisen

Det er vanskelig, om ikke umulig, å finne en annen tilsvarende kontinentalseng som gir like mye valuta for pengene, spesielt hvis du finner denne sengen på tilbud.

Og vi er ikke de eneste som synes at denne sengen er utenom det vanlige. Danske Forbrugsguiden skriver for eksempel at «Her er tale om en fantastisk senge-serie med mange moderne features til en favorabel pris». Og de fortsetter med følgende: "Atlas er Bedre Nætters prisvenlige sengeserie, men du behøver ikke frygte, at du går på kompromis med kvaliteten af den grund. Du får nemlig en gennemtestet og velafprøvet model, der er udviklet af eksperter på søvn-området".

På nettsiden til danske Bomagasinet har de gitt Atlas tittelen som beste kontinentalseng på budsjett. Og de skriver blant annet følgende om sengen: «Her får du høj komfort, god kvalitet og lange garantier til en overkommelig pris».

Hvis vi tar en titt på anmeldelsene, fra tidligere kjøpere av Atlas, er bildet det samme. De er ekstremt fornøyd med sengen og har kvittert dette med en poengsum på 4,7 av 5 stjerner.

Amra i Danmark skriver for eksempel følgende "Fantastisk service, levering og seng. Fik hjælp på deres hjemmeside da jeg skulle vælge seng! Kundeservicemedarbejder var så hjælpsom og venlig! Blev leveret som aftalt, selvom jeg rykkede for datoen. Sengen er jeg meget tilfreds med! Fantastisk oplevelse, kan anbefales!".

Og Danske Per er enig. Han skriver at det er "Super kvalitet for pengene. Super service ift. kundeservice og generelt god sammenhæng mellem pris og kvalitet".

Om du fortsatt er i tvil har du heldigvis 100 dager til å prøve sengen hjemme i fred og ro. Hvis du ikke er fornøyd, kan du enten bytte madrassene til en annen fasthet, eller få pengene tilbake.

Produktspesifikasjoner

 • 100 dagers prøveperiode - Full tilfredshet eller pengene tilbake
 • Størrelse: 140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm, 180x210 cm og 210x210 cm
 • Høyde: 53 cm
 • Farger: Sort, lys grå, antrasitt og beige
 • 7 Bedre™-soner
 • Pocketfjærer
 • Velg mellom medium, fast og ekstra fast madrass
 • Polstring: 25 mm komfortskum
 • Overmadrass inkludert
 • 15 års garanti på fjærbrudd
 • 25 års garanti på rammebrudd
 • Velg mellom 3 typer ben
 • Danskprodusert kontinentalseng
 • Sengegavl kan tilkjøpes om ønskelig
 • Forhandler med 4,6 av 5 stjerner på Trustpilot

Skaftö Dobbeltseng Carpe Diem Beds (Beste luksusvalg)

Denne luksuriøse kontinentalsengen fra Carpe Diem Beds går ikke på kompromiss med noe. Dette er et opplagt valg som den beste luksus dobbeltsengen. Vi kan trygt si at denne er dobbeltsengen av eksepsjonell kvalitet er perfekt for kvalitetskunden hvor kun det beste er godt nok.

Lenger ned i teksten kommer vi tilbake på hvorfor og hvordan. Men først og fremst vil vi påpeke at dette er luksussengen for deg som ikke vil bekymre deg for hverken søvn eller kvalitet.

Dette er ingen billig dobbeltlseng, men på den annen side tør vi også love deg at du sannsynligvis ikke har hatt en bedre seng enn dette, og sannsynligvis ikke får en bedre seng i fremtiden heller.

La oss komme tilbake til det aktuelle punktet, nemlig Skaftö luksuriøse kontinentalseng.

Denne sengen er produsert og håndlaget i Sverige av håndverkere som virkelig bryr seg om å lage senger av høy kvalitet. Og dette gjelder selvfølgelig både komfort og byggekvalitet.

På denne måten kan du være sikker på at du vil kunne sove godt i mange år fremover.

Sengen blir derfor virkelig en investering i din gode natts søvn. Tross alt vil du vanligvis tilbringe 6-8 timer i den hver eneste natt. Og siden sengen er så anerkjent for sin gode kvalitet her i skandinavia, kan du være sikker på at det er en god investering.

Det er selvfølgelig viktig at du velger riktig seng for ditt behov.

Tre seksjoner og justerbart midtparti sørger for ekstra god komfort i dobbeltsengen

Sengens tre deler fungerer perfekt sammen for å sikre deg det høyeste nivået av komfort.

Nederst ligger rammemadrassen, som er laget av solid svensk furu. Dette gir en svært robust seng som du kan være sikker på å ha gleden av i mange år.

I rammen finner du også et justerbart midtparti som enkelt kan styres med en trådløs fjærnkontroll. Med dette vil du garantert finne den liggestillingen som passer perfekt til din kropp, og som gjør at ryggraden din blir liggende helt rett, enten du ligger på ryggen eller siden.

Nesten som en regulerbar seng

Det at du kan justere midtpartiet i denne sengen er noe av det som gjør at denne dobbeltsengen skiller seg ut fra de andre, og gjør den så unik. Dette er jo ikke vanlig å kunne gjøre på en kontinentalseng.

Rammemadrassen er utstyrt med deilig fjærlagRammemadrassen er utstyrt med deilig fjærlag og denne bunndelen er også viskoelastisk. Det er noe man ikke ser med mer "normale" senger. Denne kombinasjonen gir et perfekt samspill med springfjærmadrassen som ligger over.

Springfjærmadrassen får du med Carpe Diems unike fjærsystem, som er bygget opp med det såkalte Contour Pocket System. Her finner vi et lag med pocketfjærer som er på 15 cm, sammen med et lag X-pocket som er på 5 cm.

Springfjærmadrasser har normalt et lag med polstring over alle fjærene, men her er polstringen delt opp og festet til hver enkelt fjær. Dette gir en enda mer behagelig bevegelighet i sengen.

Dette vil også si at jo mer vekt som legges på fjæren, jo mer vil den presse seg tilbake, og dermed gi den perfekte støtten.

En deilig og luksuriøs overmadrass

På toppen av sengen finner vi også her en deilig overmadrass og her får du valget mellom tre luksuriøse varianter, nemlig Luxury, Prestige eller Premium overmadrasser. Disse har alle sine egne fordeler, derfor vil du garantert finne den som passer deg best.

Varianten som er anbefalt til denne sengen av forhandler er Luxury overmadrassen. Dette er fordi Luxury modellen har en bomullsforet sommerside og en vinterside som er foret med ull. Dermed vil denne overmadrassen ikke være for varm om sommeren og ikke for kald om vinteren.

Det at du kan snu overmadrassen er også en stor fordel for dens levetid, da alle overmadrasser har veldig godt av å snus og luftes innimellom.

I midten finner du en kjerne av Talalay latex som er kjent for å være en av de beste typene latex på dagens marked. Dette er fordi det er mykere og mer luftig enn vanlig latex.

Alt i alt er dette en komplett sengeløsning for deg som vil ha det beste av det beste.

Velg ben og sengegavl til din smak

Velg ben og sengegavl til din smakDu får med denne sengen mulighet til å kjøpe sengegavl som passer din smak. Dette gir deg en behagelig myk helhet som du kan sitte mot når du for eksempel skal sette deg opp i sengen og lese eller se på TV.

Her kan du velge mellom mange forskjellige design. Sengen kommer også i forskjellige farger og stoff, så du vil garantert finne en som passer perfekt til ditt soveroms stil.

Noe av det som skiller kontinentalsengen fra andre senger er den gode høyden de har. Du kan her også velge mellom mange ulike sengeben når du kjøper denne sengen.

Her får du nemlig valget mellom de klassiske senge ben (et ben i hvert hjørne) i mange fasonger og farger, «railings» som lager et flott design på sengen, eller «lod» som også gjør sengen unik og enda mer luksuriøs. Ønsker du enkel og elegant kan du også velge «segel» benene.

Valg av sengeben er det som gir sengen den siste detaljen som oser av luksus, samtidig som den får sengen til å flyte over gulvet ditt.

Det er rett og slett den siste prikken over i-en som gir soverommet ditt et stilig utseende.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: Bredde: 90, 105, 120, 160, 180, 210 cm / Lengde: 200 cm eller 210 cm
 • Høyde: 63 cm (inludert overmadrass)
 • Tekstil: Velg mellom Classic Collection eller Exclusive Collection (pristillegg)
 • Deilig Kvalitetsstoff i mange farger
 • Pocketfjærer
 • Contour Pocket System fjærsystem
 • Svensk design og svenskprodusert kontinentalseng
 • Velg mellom myk, medium og fast eller ekstra fast madrass

Skjærgaard® Premium Dobbeltseng

Skjærgaard dobbeltseng er en luksuriøs kontinentalseng som er kjent rundt om i hele Norge.

Her er deres gode variant av en deilig dobbeltseng med de kjente og gode madrassene. Sengen vil passe godt inn i ethvert moderne soverom og både du og din partner vil garantert bli utrolig glade for den.

Syv komfortsoner med SoftTouch pocketfjærer sørger for god støtte

Denne sengen består av 3 lag. I midten finner vi det viktigste laget, nemlig springfjærmadrassen.

Denne madrassen er laget med såkalte Soft Touch pocketfjærer som er utrolig fleksible og skum. Derfor gir den optimal støtte samtidig som den er komfortabel.

Derfor gir den optimal støtte 480Pocketfjærene i madrassen gir deg 7 komfortsoner, som hver gir riktig støtte til de forskjellige punktene i kroppen din.

For eksempel må korsryggen og skuldrene ha ulik støtte, slik at ryggraden holdes rett også når du ligger på siden.

Det er nettopp dette de 7 komfortsonene gir. De gir deg den beste støtten når du sover.

Basen og overmadrassen

Basen og overmadrassenBasen eller rammemadrassen på denne sengen består av Therapy®-pocketfjæring som gir ekstra god støtte og komfort samt en med solid base. Disse gir et perfekt samarbeid med pocketfjærene på toppen.

Det er også med på å gjøre denne sengen ekstra robust.

Den medfølgende og valgfrie overmadrassen er 8 cm tykk og av høy kvalitet. Du kan nemlig velge mellom en Gelatex overmadrass som er kjølig og best for de varme soverne, eller overmadrassen memoryfoam, som passer perfekt til de som enten sliter med ryggsmerter eller som lett blir kalde om natten.

Dette betyr at du helt sikkert vil finne den overmadrassen som passer dine behov best.

Når det gjelder den siste finishen på sengen, nemlig sengebenene, får du her valget mellom sorte ben på 15 cm, natur ben på 15 cm eller krom ben på 10 cm. Om du ønsker noe helt annet som champagne ben, sort mix eller natur mix kan dette bestilles for et lite tillegg i prisen.

Med en så fin kvalitetsseng som dette er og så mange muligheter til design vil du her ende opp med en flott og deilig dobbeltseng som passer deg og din partner helt perfekt.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelse: 150x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm, 180x210 cm og 200x210 cm
 • Farger: Lys grå, Antrasitt, Sand, Beige eller Mørk blå
 • Høyde: 67 med standard bein
 • SoftTouch®-pocketfjæring i hovedmadrassen
 • 7 komfortsoner
 • Rammemadrass med Therapy®-pocketfjærer
 • Velg mellom medium, fast og ekstra fast madrass
 • Valgfri overmadrass - 8 cm Gelatex eller Memoryfoam
 • Matchende sengegavl kan tilkjøpes
 • Velg mellom 3 typer ben – Sort, natur eller krom
 • Ben i Champagne, sort mix eller natur mix kan tilkjøpes
 • 25 års garanti mot ramme og fjærbrudd

TEMPUR North Smartcool Dobbeltseng

Det finnes mange forskjellige regulerbare senger å velge i, men dersom du ikke ønsker å gå på kompromiss med kvalitet og pris, er Premium regulerbar seng fra Skjærgaard et veldig godt valg.

Dette er en justerbar seng som er produsert i norsk kvalitet med et nordisk design, noe som sikrer for en høy kvalitt og gode arbeidsvilkår.

Skjærgaard premium regulerbar seng er bygget opp i tre lag. Nederst finner du en regulerbar bunn bygget opp av solid heltre som går helt ned til gulvet for et mer ekslusivt og flott design. Denne delen gir den grunnleggende gode støtten og stabiliteten i sengen.

Over denne sterke rammen finner vi hovedmadrassen som er en springfjærmadrass med 7 soner og et SoftTouch® System. Dette betyr at madrassen gir en helt perfekt kombinasjon av komfort, støtte og responsivitet, noe som gir den helt riktige støtten enten du ligger på siden eller på ryggen. I tillegg består denne madrassen av hele 330 pocketfjærer per kvadratmeter noe som gir en fin individuell støtte til hele kroppen.

I det øverste laget finner du selvfølgelig en deilig gelatex overmadrass. Denne kommer som standard i en split modell som gjør det mulig å heve hode enden uten å forsyrre den som ligger ved siden av.

Sengen leveres ferdig montert, så her trenger du kun å legge på overmadrassen før du kan sove godt natt etter natt.

En deilig overmadrass og dens gode egenskaper

Ved kjøp av denne sengen får du som tidligere nevnt med en Gelatex splitt overmadrass, og dersom du heller ønsker kan du få denne overmadrassen i memoryfoam modellen kan dette endres før bestilling. Man kan også få 2 separate overmadrasser for et lite tillegg i prisen om dette er noe man foretrekker.

Overmadrassen som følger med Skjærgaard premium regulerbar seng er hele 8 cm tykk. Den har også to sider; en hvit side som er lun og deilig om vinteren, og en blå side med avkjølende effekt som passer perfekt på sommeren. Dette er jo en fin garanti for deg om at du alltid vil ha en deilig temperert overmadrass hele året, som igjen gir et sunnere og deiligere miljø på soverommet.

Visste du at Skjærgaard tilbyr deg bytte av fasthet i madrassen innen 120 dager etter at du har mottatt den? Dette vil si at dersom du skulle merke at din justerbar seng er for myk eller for hard etter å ha testet den, kan du faktisk enkelt gå inn på deres hjemmesider å bytte fastheten, helt gratis. Om du angrer på kjøpet får du også mulighet til å levere sengen tilbake mot et mindre gebyr.

Kundene er veldig fornøyde

Brukere er veldig fornøyde med deres handel hos Skjærgaard.

Sengen når helt til topps hos kundene, og dette er med på å gjøre Skjærgaard til en av de beste regulerbare senger på markedet. John Arne gir selvfølgelig sengen 5 stjerner og han skriver blant annet følgende: «Veldig fornøyd, og sover godt om natten.»

Silje fra Norge synes at han fikk en god deal med sitt kjøp av Skjærgaard Premium justerbare seng og hun skriver følgende: «HAár alltid drømt om en regulerbar seng og nå kjøpte vi oss en endelig. Har ikke noe å sammenligne med, men dette var perfekt for oss. Prisen var hyggelig og sengen var topp. Veldig god å ligge i og gode justeringer for alle slags liggestillinger. Kjempeførnøyde begge to:-)»

Skjærgaard Premium regulerbare seng er et flott syn for øynene, og da du kan velge mellom 5 flotte farger passer den perfekt inn på alle soverom.

Ikke nok med dette, når du kjøper denne regulerbare sengen nå, får du 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd. Dette sikrer deg en deilig justerbar seng i mange år framover.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm
 • Pocketfjærer
 • 7 soners SoftTouch-pocket fjæring
 • Polstring: 3 cm HR37-skum og ClimaLatex
 • High Resilience polyurethane foam i kanter
 • Ben inkludert
 • Kraftig ramme i heltre
 • 120 dagers prøvetid av fasthet
 • 25 års garanti på på ramme- og fjærbrudd

Hvilken dobbeltseng bør jeg velge?

Hvilken dobbeltseng bør jeg velge

Det er en rekke detaljer som er viktige for deg å tenke på når du skal ha en ny seng.

Alle sengene i denne testen har minst 5 komfortsoner. Dette betyr at sengen former seg etter kroppen din og holder ryggraden rett når du sover. Og dette er helt avgjørende for deg for å få en god natts søvn.

Ser du etter dobbeltsenger andre steder, er dette derfor noe du bør være oppmerksom på.

Alle sengene i denne guiden til den beste dobbeltsengen er kontinentalsenger, men hvis du ofte ser på TV i senga eller leser, kan det være lurt å se etter en regulerbar seng.

Regulerbare senger kan også hjelpe mot skavanker som for eksempel uro i benene om natten. Med de beste regulerbare sengene kan du justere høyden på både fot- og hodeenden uavhengig av hverandre.

Vi har også valgt å ikke inkludere dobbeltsenger med oppbevaring i denne guiden for å velge riktig dobbeltseng, da disse sengene vanligvis ikke har like mye komfort som dobbeltsenger uten oppbevaring.

Dette er rett og slett fordi plassen som brukes til oppbevaring, etter vår mening, heller bør brukes til å gjøre sengen mer komfortabel.

Alle mennesker har ulike behov

Først og fremst er det viktig at du har det klart for deg hvilken fasthet du trenger. Alle sengene i denne guiden kommer med ulike fastheter som medium, fast og ekstra fast.

Hvilken du bør velge avhenger av to faktorerHvilken du bør velge avhenger av to faktorer: hvor mye du veier og hvor brede hoftene eller skuldre dine er.

For de fleste er det nok å se på vekten, men har du veldig brede hofter eller skuldre er det fornuftig å velge en mykere seng slik at du kan synke mere riktig ned i den.

 • En medium fast seng passer for de fleste under 75 kilo
 • En fast seng passer for en som veier mellom 75 og 90-95 kilo
 • En ekstra fast seng er best for de over 90-95 kilo

Vær imidlertid oppmerksom på at en ekstra fast madrass har multipocket-fjærer, i stedet for vanlige pocketfjærer.

Multipocket-fjærer gir bedre støtte og er nødvendig dersom du veier mer enn 90-95 kg, men madrasser med disse fjærene er også litt dyrere. Det er imidlertid definitivt verdt de ekstra kronene dersom de utgjør forskjellen på om du får en god natts søvn eller ikke.

Det er veldig viktig å velge en madrass med riktig fasthet, slik at du får optimal støtte når du sover. Den beste sengen for deg er nettopp den som gir optimal støtte.

Alle mennesker har ulike behov, og derfor er det best om du og din partner kan velge mellom ulike madrasser med ulik fasthet.

Støtte og avlastning er nøkkelordene når du skal velge madrass og seng.

Overmadrassen er en annet viktig ting når det gjelder komfort

Overmadrassen er en annet viktig ting når det gjelder komfortEn annen viktig del i forhold til hvor behagelig en seng kan være, er overmadrassen, og denne skal ikke undervurderes.

Hvis du ofte føler deg varm når du sover, bør du velge en latex overmadrass. En latex overmadrass er den overmadrassen som er best til å ventilere og hjelper deg dermed med å holde temperaturen nede.

Ønsker du en overmadrass som former seg etter kroppen din, bør du velge en overmadrass i flowskum, Wonderpur eller celsius materiale.

Disse er en form for memoryskum som varmes opp av kroppsvarmen din, og dermed kan forme seg etter kroppen. Dette er veldig behagelig, men også varmere enn lateks overmadrassen.

Er 180x200 cm vanlig størrelse på en dobbeltseng?

Når du skal velge dobbeltseng må du selvfølgelig også tenke på hvilke mål dobbeltsengen skal ha.

Den riktige størrelsen på en dobbeltseng er 180x200 cm, men i dag finnes det mange forskjellige størrelser som omtales som en dobbeltseng.

Hvor stor er en liten dobbeltseng?

Den minste sengen som kan beskrives som en dobbeltseng er 140 cm bred, men mange vil ikke mene at en seng i den størrelsen er stor nok til å fungere som en dobbeltseng.

Dette er også grunnen til at mange kaller akkurat den størrelsen en halvannen persons seng.

Hva er vanlig sengebredde?

Velger du en seng på 160 eller 180 cm i bredden, bør det være god nok plass til dere begge. 180x200 cm er den mest populære dobbeltsengstørrelsen, men hvis en av dere, eller begge er veldig høye, bør dere vurdere en seng på 180x210 cm i stedet.

Dette er en stor seng som gir dere god plass når dere er to personer som sover i sengen. Dere vil ikke støte på hverandre når dere snur dere, noe som selvfølgelig er med på å sikre en bedre søvn.

Vi har funnet en video her hvor du kan se hva de forskjellige størrelsene egner seg til:

Som vi kan se i denne videoen er det også viktig å tenke på hvor stor plass man faktisk har på soverommet. Et fullt og trangt soverom kan føre til stress rett før man skal sove, og dette kan faktisk ødelegge for søvnen din.

Derfor bør man starte med å måle opp soverommet så man ikke ender opp med en seng som er altfor stor.

Hvor stor er en king size seng?

Hvor stor er en king size seng

En king size seng er en betegnelse vi ofte hører om i Amerika, men det har blitt mer og mer vanlig å bruke dette ordet her i Skandinavia når vi snakker om en stor seng, herunder i størrelse 210x210 cm.

Om man ønsker en så stor seng er det viktig å at man har god nok plass til den, man burde ha nok plass på begge sider av sengen.

Hvilken seng er størst?

Den største sengen vi ser på dagens marked har en størrelse på 220 x 220 cm, og her burde man absolutt ha nok plass å boltre seg på.

Man kan selvfølgelig også få tak i enda større senger på spesialmål eller ved å sette sammen to store senger, men som et standardmål er det 220x220 cm som er det største du får tak i.

De fleste forhandlere har et stort utvalg av dobbeltsenger, så du skal nok finne en størrelse som passer akkurat til deg og hvor mye plass du har på soverommet ditt.

Vi har funnet denne videoen som viser litt om hva de ulike størrelsene på senger egner seg best til

Skal dere velge en dobbeldyne til deres nye dobbeltseng?

En annen ting du også må vurdere er størrelse på dyne. Skal dere ha en dobbeldyne hvis dere er to personer eller 2 enkeltdyner? Med en dobbel dyne kan dere dele dynen med hverandre.

Dette kan være en fordel spesielt om vinteren, da man da kan utnytte hverandres kroppsvarme bedre. Og selvfølgelig er det også litt koselig å dele dyne på den måten.

Hvis en av dere pleier å stjele hele dynenHvis en av dere pleier å stjele hele dynen, kan det være en god idé å vurdere 2 enkeltdyner i stedet for en dobbeldyne, da dette kan være veldig forstyrrende for den andre parten.

På samme måte som du kan få dobbeltsenger på lengdene 200 cm eller 210 cm, kan du også få lange dyner, og ekstra brede også. Ta derfor god tid til å vurdere hva som vil passe deg og dere best.

Husk at valg av dyner og puter også er veldig viktige for en god natts søvn.

Derfor er det viktig at du også tar deg tid til å finne de riktige dynene og putene, og ikke bare går etter pris.

Hva er levetiden på dobbeltsenger?

Hva er levetiden på dobbeltsengerSengen din skal du ha i mange år framover. Det er derfor en god idé at du nøye vurderer hvilken type seng som vil passe best for deg.

Dette er ikke et sted du må inngå kompromisser og kjøpe en av de billige dobbeltsengene. En god seng burde holde i minst 8-10 år og gjerne lengre hvis du tar godt vare på den.

Derfor er det også viktig at du sørger for å vurdere det en ekstra gang når du ser på en billig stor seng.

Vurder nøye kjøp av en billig dobbeltseng

Det er ikke sikkert en billig dobbeltseng er verdt pengene hvis det fører til dårlig søvn og vond rygg. Om du sliter med en dårlig rygg og trenger en god seng for ryggsmerter, kan du lese vår guide til hvordan du kan finne den beste seng for dårlig rygg.

Alle sengene på denne siden er valgt ut fordi at de er med på å sikre deg den gode støtten og komforten som du trenger. Selv om noen har en lavere pris enn andre, vil du her ikke gå på kompromiss.

En billig seng er ikke nødvendigvis dårlig, men ofte er det spart noen kroner på materialene, og dette kan gjøre at man ikke får en god natts søvn, i tillegg til at sengen kanskje ikke holder like lenge.

Billig dobbeltseng eller seng på avbetaling

Billig dobbeltseng eller seng på avbetalingDu kan også, hvis budsjettet er stramt, kjøpe sengen din på avbetaling. De fleste forhandlere tilbyr gratis finansiering når du handler hos dem.

Dette kan være et bedre valg for deg og din søvn enn en billig dobbeltseng.

Vær imidlertid oppmerksom på at selv om det står rentefritt, kan det komme gebyrer.

Vi anbefaler derfor at du velger en forhandler hvor det er helt gratis finansiering, og med dette er det ingen grunn til å kjøpe en billig dobbeltseng fremfor en skikkelig god en, som du vil kunne ha glede av i mange år fremover.

Det kan også være lurt å velge en forhandler som tilbyr gratis levering samtidig, slik at du ikke bruker mye av budsjettet på leveringen.

Du vil dermed enkelt kunne finne din nye seng i vår guide til valg av dobbeltseng, og forhandlerne vi henviser til har alle et stort utvalg av både dobbeltsenger og madrasser.

Kan kjøp av ny dobbeltseng hjelpe med søvnproblemer

Kan kjøp av ny dobbeltseng hjelpe med søvnproblemerHvis du har søvnproblemer og er i tvil om en ny seng er det rette valget for deg, kan du lese denne artikkelen på forskning.no, hvor de gir en rekke gode tips for en bedre søvn.

Det er mange både nordmenn, svensker og dansker som har søvnproblemer, så du er absolutt ikke alene. I følge helsedirektoratet sliter faktisk 1 av 3 voksne mennesker med søvnen ukentlig, mens nesten 15% av nordmenn har problemer med søvnløshet, også kalt insomni. Så du er ikke alene om å trenge gode råd om søvnen.

Du må også tenke over om hverdagen din er for travel, og om du derfor ikke har tid til å sove nok. Ser vi 100 år tilbake i tid, sov vi 1-1,5 time mer hver eneste døgn. Det er en stor forskjell.

Styreleder i Dansk Søvnselskab og leder av Glostrup Amtssygehus søvnlaboratorium, overlege Poul Jennum, har slått fast at søvnen vår er nært knyttet til livsstilen vår, og uttaler blant annet at:

"Vi har længere transporttid på arbejde, og så spiser vi helst en kort frokost. Der bliver lavet hurtigt mad, og så skal man lige falde ned oven på dagen med en halv flaske vin og en pose chips."

Endring av små uvaner kan derfor utgjøre en stor forskjell.

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilken dobbeltseng er best?

I denne guiden har vi sett nærmere på noen av de mest solgte dobbeltsengene med mye plass på det skandinaviske sengemarkedet. Basert på parametere som komfort, kvalitet, garanti og handelsbetingelser har vi funnet den beste dobbeltsengen i vår guide. Vi mener at Nora kontinentalseng er den beste dobbeltsengen på markedet akkurat nå.

Hvilken dobbeltseng er best til prisen?

I denne guiden har vi også sett nærmere på dobbeltsengen hvor du får mest for pengene. Dobbeltsengen som gir den beste støtten og komforten og er best til prisen i vår guide er Atlas kontinentalseng.

Hvorfor kjøpe en god dobbeltseng?

For at kroppen din skal kunne restituere om natten, er det viktig at den har de mest optimale forutsetningene. En god stor seng i riktig størrelse kan være hovedløsningen for at du skal få den gode søvnen du og kroppen din trenger.

Hvilken madrass skal jeg velge til min dobbeltseng?

Det anbefales at du velger madrass etter hvor mye du veier. Jo mer du veier, desto fastere bør madrassen din være. Du kan lese mer om hvordan du velger riktig type fasthet etter dine behov i denne veiledningen.

Er 140 - 150 x 200 cm dobbeltseng?

En seng med størrelse 140x200 eller 150x200 cm er en stor seng, men vi vil ikke helt betegne dette som en dobbelt seng. Vi kaller det heller en halvannen manns seng da det ikke er god nok plass til to personer.

Alt fra 160x200 cm og oppover kan kalles en dobbeltseng, mens en stor seng på 180x200 cm er en ideel størrelse på dobbeltsenger.