Overmadrass test 2023 – Guide til den beste overmadrassen

De fleste som kjøper seg en ny seng i dag, velger å kjøpe overmadrass til denne slik at komforten blir enda bedre. Dette er en derfor overmadrass test hvor vi vil ha fokus på de mulighetene du har slik at du kan finne de beste overmadrassene

Da det finnes så utrolig mange forskjellige typer og modeller av overmadrasser kan valget bli vanskelig.

Dessverre er det så altfor mange mennesker i dag som ikke kjøper en overmadrass for komforten og den gode søvnen sin skyld, men heller for å beskytte sengen, trekket, stoffet og madrassen.

Det å velge overmadrass av feil grunner er det selvfølgelig en god grunn til at så mange gjør. De fleste forhandlere av madrasser har som regel dessverre ikke nok fokus på viktigheten av en overmadrass, og da får man heller ikke informasjon om dette når man kjøper en seng.

Det er viktig at du som kunde og forbruker vet så mye som mulig om hva de beste overmadrassene gjør, og hvilke egenskaper de har, hvilken betydning de har for sengen din og ikke minst for søvnen din.

Du kan nemlig få en mye bedre nattesøvn dersom du har en overmadrass som gir god støtte mens du sover, og dette kan ha stor betydning for hverdagen din.

Vi anbefaler disse overmadrassene

Nordlys overmadrass

Best i test
 • Velg mellom naturlatex eller memoryskum
 • 4,9 på Trustpilot & 2 års garanti
 • Kan vaskes på 40 grader

Essential overmadrass

Best til prisen
 • Oeko-Tex sertifisert kjerne av 100% naturlatex
 • 4,6 på Trustpilot & 100 dagers prøveperiode
 • Kan vaskes på 40 grader

Overmadrass er et must

Det er ikke mange som kan skryte av at de har en god natts søvn hver dag, og det er altfor mange av oss som sover dårlig om nettene. Dette er det ofte flere grunner til.

Det kan selvfølgelig ha noe med stress og smerter å gjøre, men som regel handler det faktisk om hvordan sengen din er, og spesielt om du har en overmadrass som passer til deg og dine behov.

Overmadrassen er den delen av sengen din som gir det siste perfekte underlaget før lakenet. Med andre ord er det overmadrassen som du ligger på, som avgjør hvor deilig og komfortabelt du ligger, og ikke minst hvordan du sover om natten.

Du kan fint ligge på en seng eller madrass uten en overmadrass, men da vil du nok også ofte kunne merke fjærene i madrassen. Dette er hoved grunnen til at man legger en overmadrass på sengen.

Ifølge eksperter er overmadrassen uunnværlig, og absolutt et must for å få en god natts søvn, og vi i denne overmadrass test kunne ikke vært mer enig.

Visste du at dersom du kjøper en helt ny seng vil du få med en overmadrass som passer til på kjøpet? Du kan lese mer om de beste sengene her.

Overmadrassen pleier kroppen

Kroppen din er helt unik, og den krever derfor en unik behandling og pleie. Behandling av kroppen handler om hvordan du passer på den i hverdagen. Det er viktig å skåne den for altfor mange ubehagelige belastninger.

Det handler også om hvordan du pleier kroppen når den skal slappe av og restituere til neste dags utfordringer. Her er det snakk om hvile og søvn, og alle kropper har behov for at kroppen lades opp i løpet av natten, slik at den er klar for nye utfordringer med aktivitet neste dag.

Kroppen skal ligge ned å hvile minst 5-8 timer i døgnet, hvor 5 timer er absolutt et minimum. Dette er fordi den skal få tid til å fylles opp med ny energi.

Akkurat som en bil som trenger bensin innimellom, trenger også kroppen å fylles opp med energi for å komme seg gjennom hverdagen.

For at kroppen din skal gjøre dette på den beste og raskeste måten, trenger den et godt underlag.

Det er derfor viktig at du sover eller hviler på en madrass som passer helt perfekt til kroppen din. Når du legger på en overmadrass, så gjør du ikke bare tiden du bruker i sengen bedre, mer komfortabel og behagelig.

Du gjør det også lettere for kroppen å sovne slik at de raskere kan begynne å lade opp batteriene.Det er altså avgjørende at du sørger for de helt rette betingelsene for din kropp når du skal velge seng og overmadrass. Dette vil gi en perfekt liggestilling, og dermed vil kroppen få mye mer energi til dagen etter.

Nordlys overmadrass (Best i test)

Dette er madrassen for deg som ønsker det beste av det beste. Nordlys overmadrass er nemlig en madrass i luksusklassen og en av de beste overmadrassene på dagens marked.

Denne overmadrassen har innebygde soner noe som er en helt unik egenskap hos en overmadrass. Dette gir trykkpunktene i kroppen en enda bedre støtte.

Madrassen inneholder også en naturlig aktiv kjøling som vi aldri har sett på en overmadrass før. Denne hjelper madrassen til å holde en fin temperatur hele natten igjennom.

Temperaturen vil holde seg ved rundt 35-36 grader og denne tilpasser seg uansett om du er kald eller varm når du sover.

Et sunnere sovemiljø for den miljøbevisste kunden

Overmadrassen er allergivennlig da den er OEKO-TEX 100-sertifisert, og dette symboliserer at madrassen bidrar til et sunnere sovemiljø da den er fri for skadelige stoffer.

I tillegg er madrassens kjerne fremstillet i det naturlige materialet naturlatex som produseret av saften fra gummitreet Havea brasilienses.

Treet produserer ny saft slik at det kan tappes hvert år, og det er denne saften som brukes til produksjonen av naturlatex. Med dette blir ingen trær skadet eller felt.

Trekket er mykt for god komfort og av høy kvalitet for en lang levetid. Dette kan taes av og vaskes i vaskemaskinen.

Her kan du se en reklamevideo fra Nordic Dream som viser at de tenker på miljøet

Velg mellom naturlateks eller memoryskum

Produsenten av denne overmadrassen, NordicDream, vet at alle mennesker er forskjellige og har ulike behov. Derfor kan du nå velge mellom lateks eller memoryskum når du kjøper denne overmadrassen.

Naturlateks som oftest anbefales er deilig og kjørlig for kroppen, så dersom du stort sett har det varmt om natten er nok dette det beste valget for deg.

En lateks overmadrass har også en tendens til å gi litt bedre støtte enn en memory skum madrass. Den er nemlig litt fastere og man synker ikke like mye ned i den som man gjør med en memory skum madrass.

Overmadrassen av memory skum er lun og deilig, så om du er en av de som ofte er litt frossen om nettene er dette et flott valg. Her vil madrassen forme seg etter kroppen din.

Da man synker litt ned i madrassen kan faktisk blodsirkulasjonen øke litt, og dette kan også hjelpe mot muskel og ledd smerter.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 90 x 210 cm, 180 x 210 cm, 210 cm x 210 cm
 • Høyde: 7 cm
 • Kjerne: Naturlateks eller memory skum
 • Kjernehøyde: 5 cm tykk
 • Trekk: Laget av bambusfibre
 • Kan vaskes ved 40 grader
 • 2 års garanti

Essential overmadrass (Best til prisen)

Denne overmadrassen er produsert med 100% naturlig lateks, og gir derfor en god motstand og helt riktig støtte, uansett hvor mye du veier.

Den komfortable 6 cm tykke Essential kjernen tilpasser seg nemlig vekten din slik at du kan ligge godt, hele natten.

Essential er en fast overmadrass, uten å være for hard, og dette gir en optimal støtte for kroppen din. Madrassen er selvfølgelig også Oeko-Tex-sertifisert for et ektra sunt sovemiljø.

Denne deilige overmadrassen fra Bedre Nætter kommer i 4 forksjellige modeller hvor trekket er det eneste som er skiller mellom dem. Dette betyr jo nettopp det at du her vil finne en overmadrass med et trekk som passer dine behov.

I tillegg er det lettere å finne en overmadrass på tilbud da det er fire varianter å velge mellom. Denne er derfor perfekt til den prisbevisste kunden.

Trekket på alle Essential modellene er deilig og mykt og har en antiskli funksjon på undersiden. Dette betyr at den vil ligge godt oppå fjærmadrassen.

Overmadrassen fåes også i en splitmodell som gjør den helt ideell, også til en regulerbar dobbelseng.Overmadrassen fåes også i en splitmodell

100% fornøyd garanti

Produsenten av dette produktet er så sikker på at du vil elske å ligge på essential overmadrass at de har valgt å tilby hele 100 dager til å teste madrassen.

Er du ikke 100 % fornøyd innen prøvetiden går ut, kan du returnere madrassen helt gratis. Dette er jo en kjempefin garanti for deg.

I tillegg leverer bedre nætter varene sine helt hjem til deg uten ekstra kostnader. Dette er jo en supergod service og det er jo slike forhandlere man ønsker å handle hos.

Med en veldig god pris og høy kvalitet er nok dette en av de mest lønnsomme overmadrasser å investere i på markedet i dag.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 90 x 210 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm.
 • Finnes også i split: 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm.
 • Kjerne: 100% naturlig lateks
 • Kjernehøyde: 6 cm tykk
 • Trekk: Antiskli funksjon på den ene siden

Tigertouch overmadrass

Er du en av de som liker følelsen av å synke den i en myk og deilig seng? Har du kanskje en seng på hytta, på båten eller i campingvogna som trenger en ny overmadrass? Da er denne overmadrassen helt perfekt for deg.

Tigertouch overmadrass er nemlig en fantastisk deilig og myk overmadrass som er laget av høyelastisk skum. Kombinert med støttende fjærer i hovedmadrassen får du med denne overmadrassen et fantastisk deilig resultat.

Madrassen er hele 8 cm tykk og med dette kan du altså oppleve totalt komfort, natt etter natt.

Da madrassen er bygget opp av et høyelastisk skum vil du her få følelsen av at madrassen former seg etter kroppen din, uten at du synker for mye ned i den. Dette gir deg en god støtte og komfort som gjør at du kan sove rolig gjennom hele natten.

En myk og deilig overmadrass

Vi anbefaler normalt først og fremst overmadrasser i skum til de som ofte er litt frosne om nettene. Skummet utnytter nemlig din kroppsvarme til å forme seg etter kroppen din og dette gjør at man synker litt ned i madrassen. Men på grunn av elastiteten i skummet på Tigertouch overmadrass vil denne altså ikke bli altfor varm. Derfor kan den fint brukes av de aller fleste.

Rundt skummet finner vi et deilig og mykt trekk. Dette kan taes av og vaskes på 60 grader, hvilket er med på å forbedre ditt sovemiljø.

Overmadrassen er også Oeko-Tex godkjent og allergivennlig da den ikke inneholder noen form for allergifremkallende stoffer. Med dette kan du, i mange år framover, oppleve et deilig og sunt søvnmiljø.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 75x200, 80x200, 90x200, 120x200, 140x200, 150x200, 160x200, 180x200, 180x210 cm,
 • Kjerne: Høyelastisk skum
 • Tykkelse: 8 cm
 • Vaskbart trekk: Kan taes av og vaskes ved 60 c
 • Oeko-Tex godkjent
 • Allergivennlig

Fjäll overmadrass

Hvis det er ekstraordinær luksus du er ute etter, er denne overmadrassen et godt valg for deg.

Her får du en unik overmadrass med innebygde komfortsoner. Dette ser du vanligvis kun på fjærmadrasser.

Komfortsoner brukes til å gi forskjellig støtte til kroppen din. Slik at du får riktig støtte overalt på kroppen.

Du vil for eksempel oppleve økt støtte i nakke, rygg, korsrygg og hofter. Dette er med på å gi deg en mer komfortabel og ergonomisk riktig søvn.

Velg kjernen på overmadrassen din selv

Overmadrassen er 7 centimeter tykk, med en kjerne på 5 cm.

Du kan velge om kjernen skal bestå av naturlatex eller memoryskum, alt etter ditt behov.

La oss starte med å slå fast at de aller fleste velger lateks fremfor memoryskum av flere grunner.

En lateks overmadrass har en god ventilerende effekt, som gjør at overmadrassen hjelper deg med å holde riktig temperatur hele natten. En lateks overmadrass er med andre ord deilig for deg som ofte er varm om natten.

Memoryskum holder varmen inne. Dette er jo derfor en overmadrass som passer til deg som pleier å fryse om natten.

Lateks er mer spenstig og fleksibel enn memoryskum, mens memoryskum former seg etter kroppen din.

Allergivennlig og temperaturregulerende trekk

Trekket på denne overmadrassen er produsert av bambus. Bambustrekk er både mykt, komfortabelt og bærekraftig.

Bambustrekk har naturlige antibakterielle egenskaper og dermed får du en ren og allergivennlig overmadrass som sikrer et sunt sovemiljø i mange år fremover.

Overmadrassen er også Oeko-Tex 100-sertifisert, noe som betyr at det ikke er brukt skadelige kjemikalier i produksjonen.

Dette er din garanti for et renere og mer naturlig sovemiljø.

Trekket på fjäll overmadrass er produsert med små mikroskopiske hull i stoffet slik at overmadrassen kan kvitte seg med fukt og varme.

Dette gjør at overmadrassen kjøler og er temperaturregulerende. Kanskje ikke så rart at dette er en av de beste overmadrassene i vår overmadrass test.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 90 x 210 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm
 • Split størrelser: 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm
 • Høyde: 7 cm
 • Komfortsoner
 • Trekk: Bambus
 • Vaskbart trekk ved 60 grader
 • Allergivennlig
 • Fås i både lateks og memoryskum

Mayan overmadrass

Mayan er en helt fantastisk overmadrass som er produsert i 100% organisk lateks, og den er laget med en 5 cm høy kjerne.Dette gjør at Mayan overmadrass både er mer fleksibel og slitesterk samtidig som den puster bedre sammenlignet med normale overmadrasser. Naturlateksen gjør den til en ekstremt allergivennlig overmadrass.

Dette er madrassen for den økologiske og ressursbevisste kunden. Når en madrass har Mayan merket, betyr det nemlig at produktet er 100% naturlig.

Dette vil nettop si at lateksen i denne madrassen er utvunnet med en 100% FSC-sertifisert kjerne. En Mayan-merket madrass, eller som her, en overmadrass, vil alltid være allergivennlig.

Da Mayan Pulse overmadrass også er produsert med ren økologisk bomull er den et naturlig produkt basert på organisk kjerne og trekk.

Allergivennlig overmadrass tvers igjennom

Allergivennlig overmadrass tvers igjennomTrekket rundt Mayan madrassen er et naturvennlig trekk og dette er laget av 100% økologisk bomull. Dette materialet har en høy absorberingsevne og gjør madrassen enda mer luftig.

Trekket er selvfølgelig også deilig og mykt, som igjen betyr et godt og behagelig sovemiljø for deg.

En annen fordel med dette trekket er at det er bedre til å avlede fuktighet og svette fra kroppen enn normale trekk som for eksempel polyester.

Hvis du har en tendens til å føle deg varm om natten, er dette en god overmadrass for deg.

Mayan sitt trekk kan taes av og vaskes ved opp til 60 c (grader), hvilket igjen er viktig for soverommets miljø. Dette betyr jo også at madrassens levetid forlenges.

Hva sier andre om den?

Når man surfer rundt på forskjellige nettsteder som har gjennomgått testing av overmadrasser, er det nyttig å se at de fleste bare har et gode ord og si om Mayan Pulse overmadrassen; og samtlige tester konkluderer med at dette er en av de beste overmadrassene på markedet. Det er ingen tvil om at en av de beste madrasser i 2023 er Mayan overmadrass.

Kunder hos forhandleren kan ikke få sagt nok godt om dette produktet, så madrassen får 4,5 flotte stjerner av 5 mulige. Andre Yotpo-godkjente kjøpere som f.eks. Ole J, skriver at det er lenge siden han har sovet så godt og at det er som å ligge på en varm sky.

Pernille p. er også godt fornøyd med kjøpet av sin mayan overmadrass, hun gir 5 stjerner og skriver “God service – god vejledning og uproblematisk levering – dejlige madras“

Lolo K er ikke mindre begeistret for sin mayan madrass: “Beste overmadrass noensinne. Fastheten er perfekt for ryggen og den er ikke så nær varm som min gamle minne-skummadrass. Ikke mer ryggsmerter når jeg våkner. Fikk en veldig fin service og info før du kjøpte. Rask levering”.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 90 x 210 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm
 • Split overmadrass størrelser: 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm
 • Kjernehøyde: 5 cm
 • Kjerne av Mayan lateks
 • Trekk: 100% økologisk bomull
 • Allergivennlig overmadrass
 • Vaskbart trekk ved 60 grader
 • 100 % FSC- og GOLS-sertifisert organisk lateks

Har du alltid ønsket deg en regulerbar seng, men aldri tatt deg råd til å investere i en? I vår regulerbar seng test kan du finne de beste regulerbare sengene til en fin pris.

Overmadrass og dens egenskaper

Med en overmadrass kan man faktisk forlenge sengens levetid. Dette er fordi overmadrassen vil beskytte sengen og madrassen for slitasje, og ikke minst for den svetten som kommer ut av kroppen når vi sover.

Dersom man svetter mye i løpet av natten, kan svetten gå ned i fjærene, og dette vil resultere i at de kan ruste med tid. Dette må jo unngås best mulig slik at du kan ha sengen din i mange år fremover.

En annen grunn til å bruke en overmadrass, er at de fleste senger og madrasser du får kjøpt ikke har et komfortabelt og beskyttende underlag. Det betyr at du vil merke mer motstand fra fjærene i sengen eller madrassen, og dette er jo ikke veldig behagelig.

Sov uforstyrret hele natten på en god overmadrass

Sov uforstyrret hele natten pa en god overmadrassDet handler altså om en ekstra komfort, eller som ekspertene sier, en helt nødvendig komfort som gjør at du sover mye bedre, og for eksempel ikke våkner flere ganger i løpet av natten fordi kroppen din trenger å snu og vende på seg.

En overmadrass er et ekstra lag som gir en langt bedre liggekomfort i sengen. Den vil også fordele vekten din ut over et støtte område i sengen eller madrassen. Dette betyr at du kan ligge mye bedre.

Det er altså flere gode grunner til å velge å kjøpe en overmadrass til sengen din, og dersom du velger og ikke invistere i en, kan selv de dyreste senger bli ubehagelige å sove i.

Bytt overmadrassen istedenfor å bytte hele sengen

Hvis du for eksempel allerede har en god og holdbar seng, men du allikevel synes at den har blitt litt for hard å ligge på, kan du faktisk i mange tilfeller gi den et nytt liv ved å bytte ut eller legge på en ny overmadrass.

Du trenger da altså ikke å bytte hele sengen, men kan kun kjøpe en ny og god overmadrass som passer perfekt til kroppen din.

Man kan spare masse pengerFor dere som deler seng og er uenige om hvordan sengen skal være, kan dere faktisk kjøpe to forskjellige overmadrasser med forskjellige egenskaper som vil passe perfekt til hver og en av dere. På denne måten vil dere begge få de beste betingelsene for en god natts søvn.

Man kan spare masse penger på og kun kjøpe en ny overmadrass istedenfor en helt ny seng.

Dersom du ser behovet for en helt ny seng og ønsker en rammemadrass av høy kvalitet, kan du jo ta en titt på vår rammemadrass test

Mange forskjellige typer overmadrasser på markedet

Skal du ut og invistere i en ny overmadrass, så bør du først og fremst finne ut av om den skal passe til en dobbeltseng, eller om du vil gå for to enkle overmadrasser.

Deretter skal du bestemme deg for et budsjett. Ønsker du en overmadrass som holder i mange år fremover, og som er god å ligge på, så bør du nok ikke velge den billigste overmadrassen.

Det finnes noen overmadrasser som er laget av skum, og disse er nok de litt billigere variantene på markedet. Kvaliteten på disse er dessverre ikke veldig god, og de blir ofte fort slitt.

Det betyr at de må skiftes ut oftere, og etter noen år har du kanskje brukt mer penger på billigere overmadrasser enn det du ville gjort hvis du gikk for en med god kvalitet.

Kvaliteten er viktig

Vi har i denne testen funnet ut at overmadrasser som er laget av latex er mer anbefalt da de er utrolig holdbare. De er også mer elastisk og gir god støtte til kroppen som gjør at kroppen går i et med overmadrassen.

Dette er nok et litt dyrere valg, men holdbarheten alene gjør at det på sikt er verdt det.

Det finnes ogsa en litt annen type skumDet finnes også en litt annen type skum overmadrass, som heter memory skum overmadrass. Denne er helt annerledes fra den billigere skum madrassen, da denne er mer kompakt som vil gi bedre støtte til kroppen på en helt annen måte.

Kroppen vil få en naturlig støtte på de riktige stedene, og dette vil avlaste kroppen når du sover.

Hvorfor latex overmadrass?

I denne testen er det nok allikevel latex overmadrassen vi anbefaler mest, da latex er et naturlig produkt som også er mer allergivennlig. Denne madrassen har med andre ord flere bedre egenskaper som gjør at du får mye mer for pengene.

Den er for eksempel litt tykkere og den er mer fast samtidig som den er myk. Dette betyr at kroppen får synke litt ned sammen med madrassen, og på denne måten får du støttet de riktige stedene samtidig som du kan sove godt og komfortabelt.

Latex overmadrassen er laget i flere lag, og dette gjør at den puster bedre. Dette er jo en stor fordel på varme sommerdager når man svetter litt ekstra om nettene.

Det finnes også overmadrasser som har et innlagt lag med gel, som også kan virke litt ekstra kjølende, men disse koster som regel også litt mer enn en helt vanlig latex overmadrass.

Her kan du se en liten video om hvorfor latex for mange er bedre enn memoryskum

Seng, madrass og overmadrass

Det gjelder å velge en god kombinasjon dersom du skal ha en ny seng med overmadrass.

Som så mange eksperter mener, skal man ikke undervurdere en god overmadrass, og derfor er det så viktig å prioritere riktig når du skal finne den beste soveløsningen som passer perfekt for deg.

Som tidligere forklart er det avgjørende for kroppen din og søvnen den trenger at alt passer sammen, slik at kroppen avlastes når man ligger ned.

Ga ut i en butikk som har et stortDersom kroppen ikke får en god liggestilling, vil du nok oppleve mange søvnløse netter. Dette er det dessverre altfor mange som lider av i Norge.

Dersom du er i tvil om hvilken overmadrass du skal velge for den beste komforten, kan du jo lage den en egen liten seng test.

Gå ut i en butikk som har et stort utvalg av senger og overmadrasser og prøv deg fram. Test ut så mange typer som mulig, så vil du nok fort finne ut hvilken som passer best til din kropp.

Overmadrassen som passer til din kropp

Når du skal velge seng, madrass og overmadrass er det faktisk vekten din som kan fortelle deg hvordan type madrass du skal ha.

Veier du under 75 kilo bør du ha et litt mykere underlag. Dersom du veier mellom 75 og 95 kilo vil et medium underlag passe til din kropp, og hvis du veier mer enn 95 kilo anbefales en hardere madrass.

Overmadrassen kan fremdeles være litt myk, slik at du får en bedre liggekomfort, men den skal fortsatt gi litt motstand til kroppen din, slik at du føler at overmadrassen støtter de forskjellige delene av kroppen.

Sjekk internett for overmadrasser

Sjekk internett for overmadrasserNår du har vært ute i butikker og prøvd ut litt forskjellige overmadrasser, så anbefales det alltid å notere ned de typene du likte best og som passet best for deg, og deretter dra hjem å se om du kan finne den samme overmadrassen på nettet.

Her vil du kunne finne mange forskjellige forhandlere, og du vil sannsynligvis oppleve at du kan spare masse penger på å kjøpe madrassen via nettet.

Vi har plukket ut noen av de beste leverandørene som har de beste prisene, og du kan finne de over her i denne testen.

Nar du pakker den ut anbefalesNår du bestiller varer på internett, kan du kanskje regne med noe lengere leveringstid, men varen kommer jo levert hjem til din adresse, og du trenger ikke å få den med deg hjem fra butikken.

Som regel når en overmadrass blir sendt, blir den presset sammen og pakket inn for beskyttelse under frakten.

Når du pakker den ut, anbefales det å vente i ca tre dager før du tar den i bruk, da den kan bruke litt tid på å foldes ordentlig ut.

Hvor mye skal en overmadrass koste

Som skrevet i begynnelsen av denne overmadrass testen, så kan du finne overmadrasser til en veldig billig penge, men dersom du går for en slik modell, vil du neppe oppleve maksimal liggekomfort og det er jo hele formålet med overmadrassen.

Det er altfor mange overmadrasser som i prinsipp ikke er mye bedre enn et vanlig laken, og da blir jo hensikten litt borte.

Det er en god investering å legge til litt ekstra penger i budsjettet når du først skal kjøpe en overmadrass. Da vil du kunne få en madrass som er perfekt til kroppen din og den vil holde i mange år fremover.

Hvordan beskytte overmadrass?

Når det kommer til å ta vare på madrassen er det noen ting du bør tenke på. Om du har investert litt i en god overmadrass vil denne som regel kunne snus og brukes på begge sider, og den vil da føles som helt ny.

Dette kan gjøres, og bør gjøres ofte, slik at madrassen luftes på begge sider innimellom.

Prismessig bør du ikke velge en overmadrass som koster mindre enn et par tusen kroner. Du kan selvfølgelig komme over gode tilbud, men til original pris burde den ligge litt over 2000 kroner. Det er med andre ord disse som vil gi best komfort.

Har overmadrass mye å si?

Denne overmadrass test har ingen fasit. Vi kan kun anbefale deg og veilede deg i riktig retning slik at du vet hva du bør fokusere på når du selv skal velge en seng.

Du må selv finne ut av hvilket behov du har, og selvfølgelig hvor stort budsjett du har.

Vi kan kun konstatere at altfor mange mennesker undervurderer en god overmadrass og dens egenskaper, og de skjønner ikke helt hvor mye den har å si på hvor godt du sover.

Det er utrolig avgjørende for alle mennesker at de får maksimal hvile og dyp søvn, hvis de skal leve et sunt liv med høy kvalitet.

Dersom du har tenkt til å endre ditt søvnmønster, så håper vi at denne testen kan hjelpe deg godt på vei. Ikke gå for en altfor billig og dårlig overmadrass.

Brukte madrasser

Det er nok ikke den beste ideen å kjøpe eller overta en brukt overmadrass, og dette er det flere grunner til. Det handler først og fremst om hygiene, da du aldri kan vite hva sengen tidligere har vært utsatt for, eller hvor den har stått.

Er den for eksempel fra et hjem med hunder, hvor hunden har sovet i sengen, og du eller en annen i hus standen lider av allergi, kan det oppstå mange problemer.

Det kan også være at den kommer fra et hjem der det røykes inne, og dette kan medføre at lukten sitter i madrassen.

Det kan også være at den kommer fra et hjemDu kan heller ikke vite hvor ofte sengen har blitt gjort ren, eller hvordan. Det kan også være vanskelig å se på en madrass hvor slitt den er.

Fjærene og alt innholdet i madrassen kan være så skadet eller slitt at den er ubrukelig. Fjærene inni kan for eksempel være rustet opp fordi de tidligere eierne ikke har beskyttet madrassen med en overmadrass.

Det samme gjelder en overmadrass. Det er dessverre lite hygienisk å overta en brukt overmadrass, da den mest sannsynlig er fylt med andres svette.

Vi anbefaler derfor at du heller sparer opp litt penger og kjøper en ny madrass med overmadrass, så har du en helt ren seng i årene fremover.

Seng og overmadrass som gave

Det kan være en god ide å ønske seg litt penger til bursdag og jul fra flere i familien som kanskje vil være med på å sponse en ny seng til deg.

Mange ønsker seg også dette i bryllupsgave, da de fleste som gifter seg i dag allerede har alt annet de trenger.

Dette er jo den perfekte gaven som du eller dere vil ha gleden av i mange år.

Seng og overmadrass som gaveHusk at det kan være lurt å få et gavekort eller penger, slik at du selv kan gå og velge den sengen og overmadrassen som passer deg best.

Penger er nok kanskje det lureste, da et gavekort ofte binder deg til en og samme butikk, og dette kan være kjedelig dersom du kommer over et godt tilbud et annet sted.

Kroppen fortjener den beste overmadrassen

Uansett hva du tenker når du skal ut å kjøpe en ny overmadrass til sengen din, så skal du ha fokus på kun deg selv og din egen helse og sunnhet.

Kroppen din fortjener kun det beste i verden når det gjelder komfort om natten, da dette betyr at du får et sunnere liv.

Dersom du trener mye, så er det minst like viktig for kroppen at den får ordentlig hvile om natten. Når du får en hel nattesøvn med komfort, vil du våkne og være opplagt og klar for nye utfordringer dagen etter.

En ny søvntaktikk som gir mer energi

En ny sovntaktikk som gir mer energiGrunnen til å lage en overmadrass test som dette, er at vi håper at flere nordmenn vil få fokus på viktigheten av at vi bør sove bedre og lengere enn det vi gjør i dag.

Vi vet at det er mange faktorer som har innflytelse på hvordan vi kan få til dette. Men de største faktorene er livsstil, aktivitet og madrass i sengen.

Hvis vi kan klare å få noen til å tenke litt mer over disse tingene, og at flere mennesker velger å endre på dette, så har vi oppnådd det vi ønsker med denne testen.

Her kan du se en video om ulike overmadrasser

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Her kan du finne ofte stilte spørsmål og svar om de beste overmadrassene

Hvilken type overmadrass er best?

Å finne den beste overmadrass kan være vanskelig. Derfor anbefales det å lese noen artikler og minst en overmadrass test før du velger den beste overmadrass som passer perfekt til deg.

I vår overmadrass test har vi kåret Nordlys overmadrass til best i test da dette er en 100% naturlig fremstillet overmadrass som gir god støtte til din kropp.

Hvor tykk bør en overmadrass være?

Det varierer mye hvor tykke 0vermadrasser er, og dette kan også merkes på prisen. Vi anbefaler at kjernen i selve madrassen har en tykkelse på minst 4 cm, gjerne mer.

De beste overmadrassene har gjerne en kjerne på 6-8cm.

Kan overmadrass gjøre sengen mykere?

Om du velger en overmadrass som er laget med en tynn kjerne vil du nok ikke merke noe særlig forskjell på mykheten i sengen mens du sover.

Om du ønsker en mykere seng skal du nok heller gå for en tykkere overmadrass, da kommer du garantert til å merke at du vil sove på et mykt og godt underlag.

Kan man sove uten overmadrass?

Man kan godt sove uten en overmadrass, men da vil du nok også kunne merke at du ligger på fjærene i selve madrassen.

Om du svetter mye om natten vil fuktigheten fra kroppen din kunne komme seg ned til fjærene, og med tiden vil dette skape rust og kortere levetid for madrassen. En overmadrass vil derfor i tillegg til å gi god støtte og komfort også hjelpe til å beskytte sengen din mens du sover.

Finnes det harde overmadrasser?

Det finnes både harde og mykere overmadrasser. Hvor fast en madrass er kommer an på hvilke materialer den er laget av.

Ved hjelp av en test av overmadrasser vil du finne ut av hvor hard din madrass bør være.

Hva er poenget med Overmadrass?

En overmadrass som er minst 4 cm tykk vil hjelpe til å støtte rygg, nakke og de kroppsdelene som trenger det mest hver eneste natt.

Den vil også ta vare på sengen din slik at den kan holde i mange flere år.

Hvor ofte bør du bytte overmadrass?

Da det finnes så mange forskjellige typer overmadrasser er det veldig forskjellig hvor lenge de kan holde.

Om du kjøper en overmadrass som er laget av gode og holdbare materialer vil den nok kunne holde i 5-10 år avhengig av hvor god kvalitet den har.

Kan man bruke to overmadrasser?

Det er sevlfølgelig mulig å bruke 2 overmadrasser dersom det er nødvendig. Dette kan være tilfeller der du og din partner har forskjellige behov og ønsker til en overmadrass.

Det anbefales allikevel og finne en stor overmadrass som dere begge kan like for å få en mer helhet på sengen.