Velg en side

De fleste som kjøper seg en ny seng i dag, velger å kjøpe overmadrass til denne slik at komforten blir enda bedre. I denne overmadrass testen vil vi ha fokus på de mulighetene du har slik at du kan finne den beste overmadrassen

Da det finnes så utrolig mange forskjellige typer og modeller av overmadrasser kan valget bli vanskelig.

Dessverre er det så altfor mange mennesker i dag som ikke kjøper en overmadrass for komforten og den gode søvnen sin skyld, men heller for å beskytte sengen, trekket, stoffet og madrassen.

Det å velge overmadrass av feil grunner er det selvfølgelig en god grunn til at så mange gjør. De fleste forhandlere av madrasser har som regel dessverre ikke nok fokus på viktigheten av en overmadrass, og da får man heller ikke informasjon om dette når man kjøper en seng.

Det er viktig at du som kunde og forbruker vet så mye som mulig om hva en overmadrass gjør, og hvilke egenskaper den har, hvilken betydning den har for sengen din og ikke minst for søvnen din.

Du kan nemlig få en mye bedre nattesøvn dersom du har en god overmadrass, og dette kan ha stor betydning for hverdagen din.

Nederst i artikkelen kan du lese hvordan vi har kommet frem til hvilke produkter som er best i test og best til prisen.

Overmadrass er et must

Det er ikke mange som kan skryte av at de har en god natts søvn hver dag, og det er altfor mange av oss som sover dårlig om nettene. Dette er det ofte flere grunner til.

Det kan selvfølgelig ha noe med stress og smerter å gjøre, men som regel handler det faktisk om hvordan sengen din er, og spesielt hvordan type overmadrass du har valgt.

Overmadrassen er den delen av sengen din som gir det siste perfekte underlaget før lakenet. Det er overmadrassen som du ligger på, som avgjør hvor deilig og komfortabelt du ligger, og ikke minst hvordan du sover om natten.

Du kan fint ligge på en seng eller madrass uten en overmadrass, men da vil du nok også ofte kunne merke fjærene i madrassen. Dette er hoved grunnen til at man legger en overmadrass på sengen.

Ifølge eksperter er overmadrassen uunnværlig, og absolutt et must for å få en god natts søvn, og vi i denne overmadrass testen kunne ikke vært mer enig.

Visste du at dersom du kjøper en helt ny seng vil du få med en overmadrass på kjøpet? Du kan lese mer om de beste sengene her.

Overmadrassen pleier kroppen

Kroppen din er helt unik, og den krever derfor en unik behandling og pleie. Behandling av kroppen handler om hvordan du passer på den i hverdagen. Det er viktig å skåne den for altfor mange ubehagelige belastninger.

Det handler også om hvordan du pleier kroppen når den skal slappe av og restituere til neste dags utfordringer. Her er det snakk om hvile og søvn, og alle kropper har behov for at kroppen lades opp i løpet av natten, slik at den er klar for nye utfordringer med aktivitet neste dag.

Kroppen skal ligge ned å hvile minst 5-8 timer i døgnet, hvor 5 timer er absolutt et minimum. Dette er fordi den skal få tid til å fylles opp med ny energi.

Akkurat som en bil som trenger bensin innimellom, trenger også kroppen å fylles opp med energi for å komme seg gjennom hverdagen.

For at kroppen din skal gjøre dette på den beste og raskeste måten, trenger den et godt underlag.

Det er derfor viktig at du sover eller hviler på en madrass som passer helt perfekt til kroppen din. Når du legger på en overmadrass, så gjør du ikke bare tiden du bruker i sengen bedre, mer komfortabel og behagelig.

Du gjør det også lettere for kroppen å sovne slik at de raskere kan begynne å lade opp batteriene.

Det er altså avgjørende at du sørger for de helt rette betingelsene for din kropp når du skal velge seng og overmadrass. Dette vil gi en perfekt liggestilling, og dermed vil kroppen få mye mer energi til dagen etter.

Mayan overmadrass (Best i test)

Mayan Green organisk OvermadrassDette er madrassen for de økologiske og resursbevisste kundene. Det er nemlig ikke uten grunn at Mayan Green er blitt svanemerket.

Denne overmadrassen er laget av FSC-sertifiserte trefibre, og dette symboliserer at madrassen bidrar til et sunnere globalt miljø.

Mayan Overmadrass er et 100 % naturprodukt, basert på organisk Latex.

Dette er faktisk en av de få overmadrassene på dagens marked som er produsert i den 100 % organiske CO2-nøytrale lateksen. Denne lateksen er produsert av gummitreet som heter Hevea Brasiliensis.

Da Tencel trekket i denne overmadrassen er produsert av naturlige FSC sertifiserte fibre fra trær gir dette en ventilasjons effekt samtidig som den holder den perfekte temperaturen for en dyp søvn. Dette hjelper deg med å falle inn i den dype søvnen enda raskere.

Bedre Nætter har, ved kjøp av denne overmadrassen, valgt å tilby en garanti på 5 år. Dette gir en god garanti for deg som kunde, nemlig at du vil ha en deilig overmadrass i mange år.

Dette sier andre kunder om den

Danske «testmagasinet» mener at det er mange grunner til at denne overmadrassen har blitt testvinner. Til slutt sies det i forbindelse med flere tester av de beste overmadrassene på det skandinaviske markedet at man ikke kan ”komme udenom denne madras som vinderen af vores topmadras test i størrelsen 180 x 200, da den både er utrolig behagelig, samtidig med at det er den mest allergivenlige topmadras, der er på markedet.

Hvis man titter litt rundt på forskjellige hjemmesider, hvor man har anmeldt og testet overmadrasser, er det helt klart at de fleste kundene kun har godt å si om Mayan overmadrassen.

Flere tester som er gjort, konkluderer med at denne overmadrassen er blant de beste på markedet. Det er derfor ingen tvil om at topscoreren i 2020 vil bli Mayan Overmadrassen.

Overmadrass som når helt til topp

Kundene hos forhandleren er også overbegeistret for denne overmadrassen, så madrassen får fem velfortjente stjerner av hele 110 anmeldelser.

Yotpo godkjente kjøpere som for eksempel danske Lisbeth M. skriver hun er godt fornøyd med Mayan overmadrass. Kunden skriver følgende: «Topmadrassen er meget behagelig og tilpas blød. Ligeledes lever den helt op til at aflede varme. Sluttelig en god fornemmelse at materialer er 100 % naturmaterialer.”

Danske Britta er ikke mindre begeistret: ”Vi har købt 2 Mayan Green topmadrasser, som vi er rigtig glade for. De passer perfekt til vores Dux senge, og vi har fået en endnu bedre ligge komfort. De er dejlig faste og ikke for varme.”

Mayan Green overmadreassen er utstyrt med en 6 centimeters tykk lateks kjerne. Madrassens totale høyde er 8 centimeter, så forholdet mellom kjerne og samlet høyde er rett og slett feilfri. Naturlateks er fjærende, noe som de fleste setter stor pris på.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 90 x 210 cm, 180 x 210 cm
 • Splitt overmadrass størrelser: 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm
 • Høyde: 8 cm
 • Kjerne: Mayan Lateks
 • Kjernehøyde: 6 cm
 • Tencel trekk: Laget av FSC-sertifiserte trefibre
 • 5 års garanti

 

Til Butikken

 

Prestige overmadrass (Best til prisen)

Prestige overmadrass (Best til prisen)Her får du virkelig en god overmadrass for en billig penge. Den deilige overmadrassen Prestige er god og elastisk, og støtten er tilpasset individuelle trykkpunkter.

Denne overmadrassen som er produsert med lateks, gir en god motstand og helt riktig støtte, uansett hvor mye du veier. Den komfortable 6 cm tykke lateks kjernen tilpasser seg nemlig vekten din slik at du kan ligge godt, hele natten.

Prestige er en fast overmadrass, uten å være for hard, og dette gir en optimal støtte for kroppen din. Madrassen er selvfølgelig også svanemerket.

Trekket på denne overmadrassen er AEGIS-behandlet noe som gir et allergivennlig resultat. Når du kjøper denne overmadrassen får du den levert med hele 5 års garanti.

Fornøyde kunder gir en god garanti

Kundene er også strålende fornøyd med denne overmadrassen. I skrivende stund får Prestige hele 4,5 stjerner av 5, fra de 89 vurderingene på Bedre Netter.

Blant annet skriver svenske Liselotta N.: «Sover som i en dröm på den här madrassen». Bo B skriver at han er «Mycket nöjd med kvalitén».

Danske Kirsten L. er også veldig fornøyd med denne overmadrassen, og hun skriver følgende: «Denne topmadras betyder at jeg nu sover uden at vågne og vende og dreje mig utallige gange i løbet af natten. En stor og dejlig forandring».

Kanskje ikke så rart at vi har kåret denne deilige, luksuriøse og rimelige overmadrassen til en av våres favoritter.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 90 x 210 cm, 180 x 210 cm
 • Høyde: 8 cm
 • Kjerne: Latex
 • Kjernehøyde: 6 cm
 • Trekk: AEGIS-behandlet
 • 5 års garanti

 

Til Butikken

 

Diamant overmadrass

Diamant overmadrassOm du ofte er varm om natten og er ute etter en overmadrass som hjelper til med å holde kroppstemperaturen din nede, er denne overmadrassen perfekt for deg.

Denne deilige overmadrassen, som er behandlet med naturlig grafitt, er en av de mest ventilerende og varmeavledende overmadrassene du kan få tak i på markedet i dag.

Diamant overmadrass gir en fantastisk støtte til kroppen samtidig som den holder kroppstemperaturen nede.

Visste du at kroppstemperaturen din er ca en og en halv grad lavere når du er i den dypeste søvnfasen? Det er nettopp derfor denne overmadrassen er behandlet med naturlig grafitt som har helt utrolige varmeavledende egenskaper.

En sunn og miljøvennlig overmadrass

Madrassens kjerne består av 6 centimeter med Graphite Pulse og høyden på hele madrassen er på 8 cm for ekstra god komfort.

Tencelbetrekket på denne overmadrassen er laget av FSC-sertifiserte trefibre, noe som også gjør produktet mer miljøvennlig.

Madrassen er selvfølgelig også svanemerket som garanterer for en sunn madrass.

Kvalitet er naturligvis veldig viktig, og det får du virkelig med denne overmadrassen. Du får ikke bare bedre kvalitet på søvnen, men også en langtidsholdbar overmadrass.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 90 x 210 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm
 • Split størrelser: 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm
 • Høyde: 8 cm
 • Kjerne: Graphite Pulse
 • Kjernehøyde: 6 cm
 • Trekk: Tencelbetrekk av FSC-sertifiserte trefibre

 

Til Butikken

 

Mayan Pulse overmadrass

Mayan Pulse overmadrass

Mayan Pulse overmadrass er en natur lateks overmadrass, produsert med den unike SonoCore-metoden.

SonoCore gjør overmadrassen både mer fleksibel og slitesterk samtidig som den puster bedre sammenlignet med normale overmadrasser. Naturlateksen gjør den til en ekstremt allergivennlig overmadrass.

Dette er madrassen for den økologiske og ressursbevisste kunden. Når en madrass har Mayan merket, betyr det nemlig at produktet er 100% naturlig.

Dette vil si at lateksen i denne madrassen er utvunnet naturlig fra gummitreet med navn Hevea Brasiliensis. En Mayan-merket madrass, eller som her, en overmadrass, vil alltid være allergivennlig.

Mayan Pulse overmadrass er et naturlig produkt basert på organisk lateks. Dette er den eneste 100% organiske CO2-nøytrale lateks som finnes.

Allergivennlig overmadrass tvers igjennom

Trekket rundt madrassen er Tencel-trekk, laget av FSC-sertifiserte trefibre, og som er OEKO-TEX 100-sertifisert.

Dette sertifikatet garanterer at produktet er grundig testet for skadelige stoffer og gir dermed enda mer sikkerhet for at dette er en allergivennlig overmadrass.

En annen fordel med Tencel-trekket er at det er bedre til å avlede fuktighet og svette fra kroppen enn normale trekk som for eksempel bomull eller polyester.

Hvis du har en tendens til å føle deg varm om natten, er dette en god overmadrass for deg.

Overmadrassen fra Mayan Pulse er utstyrt med en 6 cm tykk lateks kjerne. Madrassens totale høyde er 7 centimeter, så forholdet mellom kjerne og total høyde er ganske enkelt feilfritt.

Naturlatex er elastisk, noe de fleste setter pris på.

Hva sier andre om den?

Sovneksperterne.dk og senge-testeren.dk konstaterer at det er mange grunner til at de har kåret denne overmadrassen som sin testvinner.

Sovneksperterne.dk forklarer blant annet følgende: «En af grundene til, at vi har kåret denne topmadras til bedst i test er, at den er skabt på den særlige SonoCare måde. Det betyder, at den er støbt i et stykke, og at den har en ensartet overflade. Det er både afgørende i forhold til, at du får et højt komfortniveau, og at topmadrassen er stærkere og mere åndbar».

Senge-testeren.dk skriver at «Mayan Pulse topmadras er et 100% naturprodukt baseret på organisk Latex. Det er det eneste 100% organiske CO2 neutrale latex der findes».

Sovneksperterne og senge-testeren er strålende fornøyde med denne overmadrassen og de har derfor kåret denne til «best i test».

Når man surfer rundt på forskjellige nettsteder som har gjennomgått testing av overmadrasser, er det nyttig å se at de fleste bare har et gode ord og si om Mayan Pulse overmadrassen; og samtlige tester konkluderer med at dette er blant markedets beste overmadrass. Det er ingen tvil om at toppscoreren i 2020 er Mayan Pulse overmadrass.

Kunder hos forhandleren kan ikke få sagt nok godt om dette produktet, så madrassen får 5 flotte stjerner av 5. Yotpo-godkjente kjøpere som f.eks. Ole J, skriver at det er lenge siden han har sovet så godt og at det er som å ligge på en varm sky.

Pernille p. er også godt fornøyd med kjøpet, hun gir 5 stjerner og skriver “God service – god vejledning og uproblematisk levering – dejlige madras“

Lolo K er ikke mindre begeistret: “Beste overmadrass noensinne. Fastheten er perfekt for ryggen og den er ikke så nær varm som min gamle minne-skummadrass. Ikke mer ryggsmerter når jeg våkner. Fikk en veldig fin service og info før du kjøpte. Rask levering ”.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 90 x 210 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm
 • Split overmadrass størrelser: 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm
 • Madrasshøyde: 7 cm
 • Kjerne av lateks
 • Sertifikater: OEKO-TEX 100 & Mayan
 • Trekk: Tencel-trekk

 

Til Butikken

 

Dreams Memory K60 overmadrass – Spesialmål

Dreams Memory K60 overmadrass - SpesialmålEr du en av de som liker følelsen av å synke den i en myk og deilig seng? Har du kanskje en seng på hytta, på båten eller i campingvogna uten de vanlige målene? Da er denne overmadrassen helt perfekt for deg.

Dreams Memory K60 kan nemlig fåes i den lengden og bredden som du selv ønsker og trenger. Med dette kan du altså oppleve totalt komfort om nettene, også på hytta eller i campingvogna.

Med en kjerne av memory-skum på hele 6 cm vil du få følelsen av at madrassen former seg etter kroppen din. Dette gir deg en komfort som gjør at du kan sove rolig gjennom hele natten.

En litt lunere overmadrass

Vi anbefaler først og fremst memory-skum til de som ofte er litt frosne om nettene. Skummet utnytter nemlig din kroppsvarme til å forme seg etter kroppen din og dette gjør at man synker litt ned i madrassen.

Over kjernen av memory-skum har produsenten av denne overmadrassen valgt å legge inn et lag med fibervatt for en optimal komfort.

Trekket rundt madrassen kan taes av og vaskes. Med dette kan du, i mange år framover, oppleve et deilig og sunt søvnmiljø.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: Bredde fra 70 cm til 220 cm, lengde fra 160 cm til 230 cm
 • Høyde: 10 cm
 • Kjerne: Memory-skum
 • Kjernehøyde: 6 cm
 • Trekk: Kan taes av og vaskes

 

Til Butikken

 

Har du alltid ønsket deg en regulerbar seng, men aldri tatt deg råd til å investere i en? I vår regulerbar seng test kan du finne de beste regulerbare sengene til en fin pris.

Overmadrass og dens egenskaper

Med en overmadrass kan man faktisk forlenge sengens levetid. Dette er fordi overmadrassen vil beskytte sengen og madrassen for slitasje, og ikke minst for den svetten som kommer ut av kroppen når vi sover.

Dersom man svetter mye i løpet av natten, kan svetten faktisk gå ned i fjærene, og dette vil resultere i at de kan ruste med tid. Dette må jo unngås best mulig slik at du kan ha sengen din i mange år fremover.

En annen grunn til å bruke en overmadrass, er at de fleste senger og madrasser du får kjøpt ikke har et komfortabelt og beskyttende underlag. Det betyr at du vil merke mer motstand fra fjærene i sengen eller madrassen, og dette er jo ikke veldig behagelig.

Sov uforstyrret hele natten på en god overmadrass

Det handler altså om en ekstra komfort, eller som ekspertene sier, en helt nødvendig komfort som gjør at du sover mye bedre, og for eksempel ikke våkner flere ganger i løpet av natten fordi kroppen din trenger å snu og vende på seg.

En overmadrass er et ekstra lag som gir en langt bedre liggekomfort i sengen. Den vil også fordele vekten din ut over et støtte område i sengen eller madrassen. Dette betyr at du kan ligge mye bedre.

Det er altså flere gode grunner til å velge å kjøpe en overmadrass til sengen din, og dersom du velger og ikke invistere i en, kan selv de dyreste senger bli ubehagelige å sove i.

Bytt overmadrassen istedenfor å bytte hele sengen

Hvis du for eksempel allerede har en god og holdbar seng, men du allikevel synes at den har blitt litt for hard å ligge på, kan du faktisk i mange tilfeller gi den et nytt liv ved å bytte ut eller legge på en ny overmadrass.

Du trenger da altså ikke å bytte hele sengen, men kan kun kjøpe en ny og god overmadrass som passer perfekt til kroppen din.

For dere som deler seng og er uenige om hvordan sengen skal være, kan dere faktisk kjøpe to forskjellige overmadrasser med forskjellige egenskaper som vil passe perfekt til hver og en av dere. På denne måten vil dere begge få de beste betingelsene for en god natts søvn.

Man kan spare masse penger på og kun kjøpe en ny overmadrass istedenfor en helt ny seng.

Dersom du ser behovet for en helt ny seng og ønsker en rammemadrass av høy kvalitet, kan du jo ta en titt på vår rammemadrass test 

Mange forskjellige typer overmadrasser på markedet

Skal du ut og invistere i en ny overmadrass, så bør du først og fremst finne ut av om den skal passe til en dobbeltseng, eller om du vil gå for to enkle overmadrasser.

Deretter skal du bestemme deg for et budsjett. Ønsker du en overmadrass som holder i mange år fremover, og som er god å ligge på, så bør du nok ikke velge den billigste overmadrassen.

Det finnes noen overmadrasser som er laget av skum, og disse er nok de litt billigere variantene på markedet. Kvaliteten på disse er dessverre ikke veldig god, og de blir ofte fort slitt.

Det betyr at de må skiftes ut oftere, og etter noen år har du kanskje brukt mer penger på billigere overmadrasser enn det du ville gjort hvis du gikk for en med god kvalitet.

Kvaliteten er viktig

Vi har i denne testen funnet ut at overmadrasser som er laget av latex er mer anbefalt da de er utrolig holdbare. De er også mer elastisk og gir god støtte til kroppen som gjør at kroppen går i et med overmadrassen.

Dette er nok et litt dyrere valg, men holdbarheten alene gjør at det på sikt er verdt det.

Det finnes også en litt annen type skum overmadrass, som heter memory skum overmadrass. Denne er helt annerledes fra den billigere skum madrassen, da denne er mer kompakt som vil gi bedre støtte til kroppen på en helt annen måte.

Kroppen vil få en naturlig støtte på de riktige stedene, og dette vil avlaste kroppen når du sover.

Latex – Det allergivennlige valget

I denne testen er det nok allikevel latex overmadrassen vi anbefaler mest, da latex et naturlig produkt som også er mer allergivennlig. Denne madrassen har flere bedre egenskaper som gjør at du får mye mer for pengene.

Den er for eksempel litt tykkere og den er mer fast samtidig som den er myk. Dette betyr at kroppen får synke litt ned sammen med madrassen, og på denne måten får du støttet de riktige stedene samtidig som du kan ligge godt og komfortabelt.

Latex overmadrassen er laget i flere lag, og dette gjør at den puster bedre. Dette er jo en stor fordel på varme sommerdager når man svetter litt ekstra i løpet av natten.

Det finnes også overmadrasser som har et innlagt lag med gel, som også kan virke litt ekstra kjølende, men disse koster som regel også litt mer enn en helt vanlig latex overmadrass.

Seng, madrass og overmadrass

Det gjelder å velge en god kombinasjon dersom du skal ha en ny seng med overmadrass.

Som så mange eksperter mener, skal man ikke undervurdere en god overmadrass, og derfor er det så viktig å prioritere riktig når du skal finne den beste soveløsningen som passer perfekt for deg.

Som tidligere forklart er det avgjørende for kroppen din og søvnen den trenger at alt passer sammen, slik at kroppen avlastes når man ligger ned.

Dersom kroppen ikke får en god liggestilling, vil du nok oppleve mange søvnløse netter. Dette er det dessverre altfor mange som lider av i Norge.

Dersom du er i tvil om hvilken overmadrass du skal velge for den beste komforten, kan du jo lage den en egen liten seng test.

Gå ut i en butikk som har et stort utvalg av senger og overmadrasser og prøv deg fram. Test ut så mange typer som mulig, så vil du nok fort finne ut hvilken som passer best til din kropp.

Overmadrassen som passer til din kropp

Når du skal velge seng, madrass og overmadrass er det faktisk vekten din som kan fortelle deg hvordan type madrass du skal ha.

Veier du under 75 kilo bør du ha et litt mykere underlag. Dersom du veier mellom 75 og 95 kilo vil et medium underlag passe til din kropp, og hvis du veier mer enn 95 kilo anbefales en hardere madrass.

Overmadrassen kan fremdeles være litt myk, slik at du får en bedre liggekomfort, men den skal fortsatt gi litt motstand til kroppen din, slik at du føler at overmadrassen støtter de forskjellige delene av kroppen.

Sjekk internett for overmadrasser

Når du har vært ute i butikker og prøvd ut litt forskjellige overmadrasser, så anbefales det alltid å notere ned de typene du likte best og som passet best for deg, og deretter dra hjem å se om du kan finne den samme overmadrassen på nettet.

Her vil du kunne finne mange forskjellige forhandlere, og du vil sannsynligvis oppleve at du kan spare masse penger på å kjøpe madrassen via nettet.

Vi har plukket ut noen av de beste leverandørene som har de beste prisene, og du kan finne de over her i denne testen.

Når du bestiller varer på internett, kan du kanskje regne med noe lengere leveringstid, men varen kommer jo levert hjem til din adresse, og du trenger ikke å få den med deg hjem fra butikken.

Som regel når en overmadrass blir sendt, blir den presset sammen og pakket inn for beskyttelse under frakten.

Når du pakker den ut, anbefales det å vente i ca tre dager før du tar den i bruk, da den kan bruke litt tid på å foldes ordentlig ut.

Hvor mye skal en overmadrass koste

Som skrevet i begynnelsen av denne overmadrass testen, så kan du finne overmadrasser til en veldig billig penge, men dersom du går for en slik modell, vil du neppe oppleve maksimal liggekomfort og det er jo hele formålet med overmadrassen.

Det er altfor mange overmadrasser som i prinsipp ikke er mye bedre enn et vanlig laken, og da blir jo hensikten litt borte.

Det er en god investering å legge til litt ekstra penger i budsjettet når du først skal kjøpe en overmadrass. Da vil du kunne få en madrass som er perfekt til kroppen din og den vil holde i mange år fremover.

En god overmadrass kan også snus og brukes på begge sider, og den vil da føles som helt ny. Dette kan gjøres, og bør gjøres ofte, slik at madrassen luftes på begge sider innimellom.

Prismessig bør du altså ikke velge en overmadrass som koster mindre enn et par tusen kroner. Du kan selvfølgelig komme over gode tilbud, men til original pris burde den ligge litt over 2000 kroner. Det er disse som vil gi best komfort.

Fokus på komfort

Denne overmadrass testen har ingen fasit. Vi kan kun anbefale deg og veilede deg i riktig retning slik at du vet hva du bør fokusere på når du selv skal velge en seng.

Du må selv finne ut av hvilket behov du har, og selvfølgelig hvor stort budsjett du har.

Vi kan kun konstatere at altfor mange mennesker undervurderer en god overmadrass og dens egenskaper, og de skjønner ikke helt hvor mye den har å si på hvor godt du sover.

Det er utrolig avgjørende for alle mennesker at de får maksimal hvile og søvn, hvis de skal leve et sunt liv med høy kvalitet.

Dersom du har tenkt til å endre ditt søvnmønster, så håper vi at denne testen kan hjelpe deg godt på vei. Ikke gå for en altfor billig og dårlig overmadrass.

Brukte madrasser

Det er nok ikke den beste ideen å kjøpe eller overta en brukt overmadrass, og dette er det flere grunner til. Det handler først og fremst om hygiene, da du aldri kan vite hva sengen tidligere har vært utsatt for, eller hvor den har stått.

Er den for eksempel fra et hjem med hunder, hvor hunden har sovet i sengen, og du eller en annen i hus standen lider av allergi, kan det oppstå mange problemer.

Det kan også være at den kommer fra et hjem der det røykes inne, og dette kan medføre at lukten sitter i madrassen.

Du kan heller ikke vite hvor ofte sengen har blitt gjort ren, eller hvordan. Det kan også være vanskelig å se på en madrass hvor slitt den er.

Fjærene og alt innholdet i madrassen kan være så skadet eller slitt at den er ubrukelig. Fjærene inni kan for eksempel være rustet opp fordi de tidligere eierne ikke har beskyttet madrassen med en overmadrass.

Det samme gjelder en overmadrass. Det er dessverre lite hygienisk å overta en brukt overmadrass, da den mest sannsynlig er fylt med andres svette.

Vi anbefaler derfor at du heller sparer opp litt penger og kjøper en ny madrass med overmadrass, så har du en helt ren seng i årene fremover.

Seng og overmadrass som gave

Det kan være en god ide å ønske seg litt penger til bursdag og jul fra flere i familien som kanskje vil være med på å sponse en ny seng til deg.

Mange ønsker seg også dette i bryllupsgave, da de fleste som gifter seg i dag allerede har alt annet de trenger.

Dette er jo den perfekte gaven som du eller dere vil ha gleden av i mange år.

Husk at det kan være lurt å få et gavekort eller penger, slik at du selv kan gå og velge den sengen og overmadrassen som passer deg best.

Penger er nok kanskje det lureste, da et gavekort ofte binder deg til en og samme butikk, og dette kan være kjedelig dersom du kommer over et godt tilbud et annet sted.

Kroppen fortjener den beste overmadrassen

Uansett hva du tenker når du skal ut å kjøpe en ny overmadrass til sengen din, så skal du ha fokus på kun deg selv og din egen helse og sunnhet.

Kroppen din fortjener kun det beste i verden når det gjelder komfort om natten, da dette betyr at du får et sunnere liv.

Dersom du trener mye, så er det minst like viktig for kroppen at den får ordentlig hvile om natten. Når du får en hel nattesøvn med komfort, vil du våkne og være opplagt og klar for nye utfordringer dagen etter.

En ny søvntaktikk som gir mer energi

Grunnen til å lage en overmadrass test som dette, er at vi håper at flere nordmenn vil få fokus på viktigheten av at vi bør sove bedre og lengere enn det vi gjør i dag.

Vi vet at det er mange faktorer som har innflytelse på hvordan vi kan få til dette. Men de største faktorene er livsstil, aktivitet og sengen.

Hvis vi kan klare å få noen til å tenke litt mer over disse tingene, og at flere mennesker velger å endre på dette, så har vi oppnådd det vi ønsker med denne testen.

Slik har vi gjennomført testen

Vi har sammenlignet produktspesifikasjonene og, når det har vært mulig, sett på anmeldelser fra tidligere kjøpere av produktet.

Ved å gjennomgå disse punktene grundig, har vi kommet frem til hvilket produkt, av de vi har sammenlignet, som er best i test og best til prisen.

På den måten blir det enkelt for deg å velge mellom produktene vi har tatt med i denne guiden.

Vi har ikke fysisk testet produktene.