Senge test 2023 – Guide til den beste seng for deg

Har du en dårlig seng, vil du sove dårlig, og dette betyr at du og din kropp ikke blir godt nok uthvilt. Dette fører til tretthet, uopplagthet, mangel på energi, hodepine, og mange flere negative bivirkninger.

Hvis du klarer, å finne den sengen som passer best for deg og din kropp, så kommer du til å føle deg mer opplagt, når du våkner om morgenen. Kroppen vil ikke føles sliten og mørbanket, dersom man får riktig støtte med den beste seng, når man hviler eller sover.

Det er faktisk helt avgjørende for søvnen, at sengen er av god kvalitet, og ikke minst at den passer perfekt til din kropp.

Vi anbefaler disse kontinentalsengene

Snefrid kontinentalseng

Best i test
 • 100 dagers prøvetid - 100% fornøyd eller pengene tilbake
 • 4,9 på Trustpilot & 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • Ergonomic+ fjærer & 7 komfortsoner

Atlas kontinentalseng

Best til prisen
 • 100 dagers prøvetid - 100% fornøyd eller pengene tilbake
 • 4,6 på Trustpilot. 15 års garanti på fjærbrudd & 25 års garanti på rammebrudd
 • Vanlige pocketfjærer & 7 Bedre™ soner

I denne guide, har vi testet flere av sengene som finnes på dagens marked i Norge, for at du skal få litt bedre oversikt, over hvilken som passer deg og din kropp best.
Vi mennesker sover i gjennomsnitt 26 år av livet vårt. Derfor mener vi at, det er utrolig viktig med en god seng

Vi har valgt ut de 2 beste sengene fra hver av våres følgende artikler; kontinentalseng test, regulerbar seng test samt rammemadrass test.

 

Kontinentalsengene Snefrid og Atlas

 

Snefrid vs jupiterDersom du skal kjøpe en kontinentalseng bør valget være fokusert på madrassene. Markedets tilbud av kontinentalsenger gjør ikke alltid valget like lett, da det er så mye å velge mellom.

En kontinentalseng er satt sammen av tre madrasser, og bare det alene gjør valget vanskelig da du også må tenke over hvor faste madrassene skal være. Her er det ikke bare et spørsmål om hva du liker best, men hva som er den beste seng for kroppen din.

De fleste synes jo at det er super behagelig å sove i en myk seng. Men det betyr jo nødvendigvis ikke at det er sengen med den myke madrassen som er en av de beste sengene for deg og din kropp.

Du skal derfor være forsiktig med å velge en madrass som du har prøvd i en butikk i 3-4 minutter, selv om den kjennes deilig å ligge i, er det nemlig ikke sikkert at den er god for kroppen din.

Et online kjøp etter at du har satt deg litt inn i madrassene ved å lese om dem, og en 30 dagers prøvetid, kan vise seg å være en smart vei å gå når du skal kjøpe en god seng.

Sengen er tross alt en investering i et produkt som skal holde i lang tid, og derfor er det rett og slett viktig å tenke på kvalitet og holdbarhet.

Alt dette krever selvfølgelig at du selv må sette høye forventninger til hvordan søvn du ønsker å ha, og at du setter strenge krav til sengen du kjøper.

Her er flere tommelfingerregler som du kan tenke på:

 • Madrassens forventede levetid, som normalt ligger på 8-10 år
 • Madrassens egenskaper (madrasstype), her er det viktig å tenke på blant annet benyttede materialer og design på sengen
 • Budsjettet ditt
 • Madrassens fasthet
 • Madrassens evne til å støtte kroppen din i forskjellige sovestillinger
 • Din/deres kroppsvekt

Vekten din er viktig ved kjøp av ny seng

Kroppsvekten din er faktisk viktig, og du vil fort kunne merke det dersom du har valgt en for myk madrass i forhold til vekten din.

Man skal være forsiktig med å velge en for myk madrass da kroppen ikke vil få den støtten som den trenger.

Dersom du veier under 65 kilo, er det best med en seng som har enkelte pocket fjærer og en madrass med medium fasthet og minst fem komfortsoner. Pocketfjærer er en fleksibel fjærtype som ligger inni en spesiell polstring som beskytter fjærene samtidig som de holdes på plass.

Om du veier 65 - 95 kilo er disse pocket fjærene også et godt valg, sammen med en mer fast madrass – Klassifiseringen blant fagfolk for denne madrassen er «fast fasthet».

For de over 95 kilo er en madrass med multi-pocket fjærer og en fast madrass det vi anbefaler. Multi-pocket fjærene er mindre i diametermål, og derfor er det i denne madrassen flere fjærer per kvadratmeter. Dette yter en maksimal fleksibilitet og en optimal vektfordeling.

Når det kommer til et godt valg av seng, skal du for det første sikre deg at sengen er testet.

Vi vil derfor, under her, presentere den sengen som utmerker seg ved å være en test vinner. Dette betyr selvfølgelig ikke at fordelen med din investering på testvinneren alltid er større enn andre billigere senger.

Denne testen viser de beste sengene til gode priser, så er det rett og slett opp til deg å velge hvor mye du ønsker å bruke.

Snefrid Kontinentalseng (Best i test)

Snefrid er virkelig en luksuks kontinentalseng og inneholder hele syv komfortsoner. Overmadrassen gir et godt sovemiljø da den er Oeko-Tex 100-sertifisert. Dette betyr at den er helt fri for farlige stoffer.

Du får 100 dagers prøvetid ved kjøp av Snefrid kontinentalseng. Dette betyr at du kostnadsfritt kan bytte fasthet i madrassen, eller levere sengen tilbake og få full refusjon.

Med dette valget får du virkelig en god og deilig seng. Med alle fordelene som Snefrid har, er dette en av de beste sengene på markedet i dag, og den fortjener absolutt å nå helt til toppen i vår test.

Vi utnevner denne behagelige og allergivennlige sengen til best i test, da den i tillegg til å være utrolig komfortabel også er luftig og perfekt til det norske klimaet.

Denne sengen har mange fordeler og den utgir seg ikke for mer enn den er. Derfor er den med andre ord virkelig verdt å teste.

Nordisk kvalitet, når kun det beste er godt nok

Nordiske senger og madrasser er som regel dyrere enn importerte senger, men da disse sengene holder lengre, får du allikevel mer igjen for pengene hvis du sammenlikner på årlig basis.

Denne sengen er produsert i Danmark, og dette sikrer deg at du får en god kvalitets seng som du kan sove godt i år etter år.

Dette er jo fordi den er produsert med strenge kvalitetskontroller og sunnere arbeidsvilkår enn det blant annet de asiatiske og østeuropeiske fabrikker kan tilby.

Overmadrassen som følger med Snefrid kontinentalseng er utdelt Oeko-Tex sertifikatet, som betyr at madrassen er allergivennlig og helt fri for skadelige stoffer. Dette er din garanti for et sunt sovemiljø.

Testen av denne beste seng gir deg som kunde 7 gode grunner til å velge denne solide kvalitetssengen:

 • Snefrids fjærsystem er bygget opp med temperatur-sensitivt Airflow-skum rundt pocket-fjærene. Dette vurderes som gunstig for komforten og en lang levetid.
 • Snefrids treramme i bunden er mer motstandsdyktig sett i forbindelse med alminnelige senger. Sengens ben gir flere valgmuligheter etter ditt ønske.
 • Snefrid har en allergivennlig overmadrass med komfortsoner, som ikke bare er bra for deg, men også for miljøet.
 • Snefrid har hele syv komfortsoner
 • Snefrid gir flere valgmuligheter til flotte senge gavler for et lite tillegg i prisen
 • Snefrid sitt trekk er et eksklusivt og holdbart møbelstoff som er lett å rengjøre
 • Madrassen kan byttes innenfor 100 dager, slik at du kan være helt sikker på at du får den perfekte madrassen som former seg etter kroppen.

Seng med 7 komfortsoner og pocketfjærer

Seng med 7 komfortsoner og pocketfjærerDe 7 komfortsonene samt de fleksible pocketfjærene gir en unik følelse når du ligger i sengen. Dette er sengen du vil se frem til å ligge i når leggetiden nærmer seg.

Komfortsoner er soner hvor sengen gir individuell støtte for kroppen din. Du trenger for eksempel mer støtte i korsryggen enn du trenger ved skulder partiet, og det gir disse sonene. I denne madrassen er samspillet mellom de 7 komfortsonene og de mange pocketfjærene helt perfekt for en optimal støtte.

Forskjellen mellom pocketfjærer og de mer normale og billigere fjærene er at pocketfjærene pakkes i små stoffposer. Det gir dem både lengre levetid og en mer fleksibel støtte for kroppen din.

Stoffposene rundt pocketfjærene er her laget av spesialprodusert Airflow-polstring. Dette matrialet er pustende og avleder både fuktighet og varme godt. Det betyr at madrassen ikke vil bli for varm, og holder en fin temperatur hele natten igjennom så du får en god nattesøvn.

Det kan imidlertid ta tid før kroppen din blir vant til en ny seng. Faktisk kan det ta opptil 3 måneder, og det er derfor du får en prøvetid på 100 dager når du kjøper denne sengen. Du skal være helt fornøyd med denne sengen, ellers vil forhandleren heller gi deg pengene tilbake.

Vi vil nesten garantere at hvis du velger denne sengen, vil du bli strålende fornøyd, og du vil ikke trenge å be om å få pengene tilbake. Når kroppen din er vant til den nye sengen din, blir det bokstavelig talt som å sveve på en sky.

 

Fleksibel lateks- eller myk overmadrass med memoryskum

Med Snefrid kontinentalseng kan du velge mellom 2 fantastiske overmadrasser.

Den ene overmadrassen er laget av lateks, et naturlig materiale, noe som betyr at den også er allergivennlig. Dette er en av de mest populære valgene og et godt alternativ dersom du ofte er varm om natten.

Det er viktig å ha en god overmadrass til en kontinentalseng, da det er den delen av sengen som kroppen din har direkte kontakt med.

I tillegg til å være utrolig komfortabel, er denne overmadrassen også svært pustende. Dette gjør den god til å transportere bort fukt i løpet av natten, og sikrer dermed at du vil oppleve akkurat passe temperatur når du sover.

Overmadrassen er som tidligere nevnt Oeko-Tex sertifisert, som er din garanti for en overmadrass som er produsert uten skadelige stoffer.

Trekket rundt madrassen kan selvfølgelig tas av og vaskes på 60 grader i vaskemaskin.

Den andre overmadrassen du kan velge mellom er produsert i memoryskum.

Memoryskum har noen andre egenskaper enn lateks. For eksempel er det mykere og former seg mer etter kroppen enn lateks gjør.

Samtidig er den også varmere, da den holder på varmen i stedet for å lede den bort.

De fleste foretrekker en lateks overmadrass, men det kan være noen ting som gjør at en overmadrass med memoryskum er et bedre valg for deg.

Hvis du ofte føler deg kald om natten, og dersom du ønsker en litt varmere seng, er memoryskum sannsynligvis det smarteste valget.

Har du problemer med ryggen, har også memoryskum rykte på seg for å være bedre, da den former seg etter kroppen og støtter på en god måte.

Her kan du få mer informasjon om Snefrid kontinentalseng:

 

Produktspesifikasjoner

 • Farger: Sand, antracitgrå, lysegrå, & mørkeblå
 • Størrelser: 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 140 x 210 cm, 150 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm, 200 x 200 cm, 210 x 210 cm & 220 x 220 cm
 • Høyde: 67 cm (12 cm ben, 28 cm bunn, 20 cm madrass, 7 cm overmadrass)
 • Pocket fjærer
 • 7 komfortsoner
 • Polstring: 25 mm Airflow skum
 • Ben inkludert
 • 8 cm tykk treramme produsert i svensk furu
 • Designet og produsert i Danmark
 • 100 dager prøvetid av fasthet
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd

Atlas Kontinentalseng (Best til prisen)

Når det kommer til valg av en ny seng er det mye man skal tenke på. Kvaliteten og komforten er nok det man bør tenke mest over når man skal kjøpe seng, men prisen har selvfølgelig også mye å si.

Dersom det er en kontinentalseng du ønsker, er Atlas kontinentalseng fra Bedre Nætter et godt alternativ, og den bør absolutt testes.

Med denne kontinentalseng får du virkelig god kvalitet, en høy komfort og et flott design til en billig penge. Du får rett og slett mest mulig for pengene.

Atlas kontinentalseng er nemlig oppdelt i 7 bedre soner som er utviklet av bedre nætter. 7 komfortsoner istedefor fem komfortsoner forsikrer deg om at kroppen din vil få en individuell og optimal støtte uansett hvilken kroppsdel det er snakk om.

Husk at for eksempel nakken har behov for mer støtte enn blant annet bena. Det er derfor viktig for hele kroppen med denne individuelle støtten som Atlas 7 komfortsoner gir.

En god seng med høy kvalitet

En god seng med høy kvalitet 2Atlas kontinentalseng er designet i Danmark og dette sikrer gode arbeidsvilkår og flott kvalitet til en god seng.

Danskene er jo eksperter på det skandinaviske klima, og har mulighet til å produsere den beste seng som egner seg til kalde vinternetter og varme sommernetter.

Denne sengen kommer med medium fasthet, fast fasthet eller ekstra fast fastehet i madrassen, og med pocket fjæring er du sikret den deiligste nattesøvnen, natt etter natt.

Sengen er satt sammen av tre forskjellige madrasslag: en rammemadrass, en 7-sonet fjærmadrass og en deilig overmadrass.

Overmadrassen inneholder en ventilerende kjerne og har en tykkelse på 6 cm. Denne fantastiske overmadrassen er kjent for å være både pustende og behagelig samtidig som den er veldig slitesterk.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm & 180 x 210 cm
 • Høyde: 57 cm (18 cm fjærmadrass, 6 cm overmadrass, 19 cm sengeben)
 • Pocket fjærer
 • 7™ bedre komfortsoner
 • Polstring: Komfortskum
 • Ben inkludert
 • 12 cm treramme
 • 100 dager prøvetid av fasthet og full returrett
 • 15 års garanti på fjærbrudd
 • 25 års garanti på rammebrudd

Test av Ragna og Senses regulerbare senger

Ragna vs jupiter

Individuell tilpasset komfort

En regulerbar seng er så mye mer enn en vanlig tradisjonell seng.

Du kan jo tenke tilbake på de første kjøretimene du hadde i en bil, ja hele læreperioden på kjøreskolen. De satte deg i stand til å gjøre alt det riktige når du satte deg inn bak rattet på en bil.

Først måtte du sette deg inn i det avgjørende ved kjøreegenskaper. Dette vil si at du kan tilpasse og innstille kjøretøyet korrekt til akkurat deg. Du lærte å skyve setet på plass slik at avstanden er riktig til pedalene.

Du fant nok fort ut av at det å tilpasse setets posisjon slik at rattet ligger som det skal i hendene dine, og stille inn speil slik at du ikke trengte å anstrenge nakken for mye, gjorde ting mye lettere.

Alle disse tingene er jo naturligvis utrolig viktig når du setter deg inn i en bil for første gang, og du vil jo ikke lenger engang tenke på å starte opp bilen uten at alt dette er gjort.

Men når det kommer til valget av en seng som passer til deg, gjør vi ofte ikke det samme som vi gjorde med bilen. Hvorfor gjør vi egentlig ikke dette?

Tenk over dette i forbindelse med en fjærmadrass i en tradisjonell seng; de fleste velger en seng eller madrass hvor man kan ligge i en posisjon.

En regulerbar seng gir den beste komforten

Hvis vi skulle satse på at alle sover i sengen på samme måte, vil det uunngåelig føre til spørsmål om oddsen.

For hva er egentlig oddsen på at millioner av mennesker som ligger på en fjærmadrass har det samme behovet når det kommer til sovestilling?

Sannheten er den at selv den dyreste og flotteste madrassen, uansett hvor skreddersydd den måtte være, ikke vil kunne imøtekomme en persons søvnbehov 100%.

Det er her de negative sidene ved en tradisjonell seng kommer inn i bildet.

De regulerbare senger er justerbare, og dette gir deg store fordeler da den kan tilpasses til dine individuelle behov, mye bedre enn det en tradisjonell madrass eller seng kan.

5 fordeler med en regulerbar seng

Det er fortsatt mange ting man bør ta i betraktning før man kjøper en regulerbar seng.

På tross av den drastisk forbedrede søvnkvaliteten på grunn av sengens regulerbare underlag som tar vare på ryggen din, og som gir mulighet for å løfte benene, er det enda flere fordeler å overveie.

For det første trenger du ikke lengere å legge et fjell med puter bak hodet for å kunne ligge komfortabelt, og for det andre trenger du ikke lengere å våkne opp med stiv nakke dersom du stiller inn din regulerbare seng korrekt.

En fjerde ting er at snorking faktisk kan forhindres 2

For det tredje har mange av disse regulerbare senger innebygde massasje funksjoner som får deg til å slappe av maksimalt før du skal sove.

En fjerde ting er at snorking faktisk kan forhindres dersom du ligger riktig, noe en regulerbar seng kan hjelpe deg med, så dette vil jo gi deg en gladere og mer uthvilt partner.

Den femte tingen må nok være at noen av disse regulerbare senger har en funksjon som kan stilles inn til at den løfter deg opp når det er på tide å stå opp. Bedre enn dette kan det jo ikke bli.

Vi har testet mange regulerbare senger og vil her presentere testvinneren Ragna regulerbare seng, som vi mener er den beste seng, derfor har den vunnet vår best i test.

Ragna Regulerbar seng (Best i test)

God informasjon på NordicDream.no sammen med fornøyde kunder viser at du her er sikret høy kvalitet. Dette er en regulerbar seng som gir deg mye.

Her har du en regulerbar seng i luksusklassen som skiller seg ut ved å være produsert i Danmark av danske møbelsnekkere.

Ragna modellen er bekledd med et elegant møbelstoff i fargen som du selv ønsker.

Sengens madrass inneholder ergonomiske pocketfjærer og Airflow skum, noe som er ventilerende og temperaturfølsomt.

Med dette justeres skummet til din kroppstemperatur og soverommets temperatur. Dette skaper et perfekt soveklima og en behagelig temperatur.

Fjærmadrassen inneholder som tidligere forklart en ergonomisk pocket-fjæring som skaper en god støtte, og dermed kan du være sikker på at søvnen din blir dyp og behagelig.

Trykkpunkter som for eksempel nakke, skuldre og korsrygg får det minimale mottrykket, og dette garanterer for en dypere søvn.

God komfort med aller best seng

Med denne sengen som er en av de beste regulerbare senger får du med en deilig og allergivennlig overmadrass som er Oeko-Tex sertifisert. Denne overmadrassen er trukket med et mykt trekk som kan taes av og vaskes.

Den regulerbare delen er satt sammen i en 20 cm tykk treramme av svensk furu, noe som sikrer god kvalitet og en stabil seng.

Dette er en regulerbar seng som også produsert i en fin høyde og med dette vil du ikke føle at du må reise deg opp av sengen når du skal stå opp, men heller at du kan gli ut av den.

Her vil du få tre valg når det gjelder hvilke ben du vil montereHer vil du få tre valg når det gjelder hvilke ben du vil montere – du kan velge mellom firkantede lyse eikeben, runde eikeben eller runde elegante aluminiums ben. Ved sistnevnte må et lite ekstra gebyr betales.

En gavl kan også kjøpes med denne sengen i den samme fargen som sengen. Her får du fire valgmuligheter til design så dette gir bare den siste lille finishen, til en allerede flott seng.

En kraftig regulerbar motor som enkelt styres med en fjernkontroll

Den regulerbare funksjonen drives av en stillegående motor fra det anerkjente selskapet Okin, som er kjent verden over for gode og holdbare motorer.

De leverer ikke sengemotorer kun til privatpersoner, men også til sykehus og klinikker rundt om i hele verden. Dette er jo en fin garanti for en sterk og langtidsholdbar motor.

Du kan ved hjelp av fjernkontrollen som følger med skru av og på lyset som er plassert under sengen. Dette gjør det jo mye enklere dersom du må opp midt på natten og ikke ønsker å skru på full belysning.

Se hva ekspertene sier om Ragna regulerbar seng

Madrassbremser på begge sidene og på endene av sengen forsikrer deg om at madrassen alltid blir liggende i rett posisjon når heve og senke funksjonen aktiveres med fjernkontrollen.

Madrassbremsene er trukket i samme stofftype som sengen, slik at de glir inn i designet, og med dette får du en regulerbar seng som også er fin å se på.

En liten praktisk og ekstra bonus er lommen på madrassbremsen. Her kan du oppbevare fjernkontrollen, telefonen eller tableten slik at de alltid er lett å få tak i.

Hva sier kundene om Ragna regulerbar seng

Brukere er strålende fornøyd med denne sengen. Danske Lene har kjøpt Ragna Snö regulerbar seng og gir sitt kjøp hele 5 av 5 mulige stjerner. Hun skriver blandt annet: ”Nordic Dream har 100 dages fuld returret, så derfor turde jeg godt bestille en seng, som jeg ikke havde prøvet at ligge i, grundet den gode rådgivning. Allerede nu, efter ca. 3 uger, ved jeg, at Ragna Snö ikke skal byttes. Jeg har ikke rygsmerter mere. Jeg har aldrig sovet bedrer.”

Firas fra Danmark har også valgt å investere i en Ragna regulerbar seng og han er superfornøyd med valget sitt. Han skriver følgende om sin opplevelse: ”Simpelthen den bedste oplevelse, service, Ragna dbl elevationsseng, leveringen af sengen, samlingen af sengen osv. ALT gik fuldstændig op i en højere enhed og så er det bogstavelig talt en: Drømmeseng!! Elsker alt ved hele processen og jeg har anbefalet Nordic Dream til familie/venner.

Her kan du se hvorfor kundene er så fornøyde med Nordic Dream

Når du bestiller Ragna regulerbar seng vil få muligheten til å velge mellom fire ulike farger, dette betyr jo at du helt sikkert vil finne en god seng som passer best inn på ditt soverom.

Produktspesifikasjoner

 • Ulike farger: Mørkeblå, sand, lysegrå eller antracittgrå
 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 90 x 210 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm. (Fåes også i + 95 kilo)
 • Høyde: 68 cm (20 cm ben, 21 cm høy bunn, 20 cm høy madrass, 7 cm høy overmadrass)
 • Pocket fjærer
 • 7 komfortsoner
 • Polstring: 25 mm airflow skum
 • Ben inkludert
 • 20 cm solid treramme
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • 5 års garanti på motor

Senses Regulerbar seng (Best til prisen)

Dersom du ønsker en regulerbar seng, men tror at det er altfor dyrt, kan du tro om igjen.

Senses regulerbar seng er nemlig produsert med tanke på god kvalitet og deilig komfort, og er perfekt til de som ikke ønsker å legge inn altfor mye penger i en regulerbar seng.

Kvalitetsmotor som ikke trenger vedlikehold

Når du skal kjøpe sengen med en regulerbar funksjon er det utrolig viktig å tenke på at denne kommer med en motor. Kvaliteten på motoren er selvfølgelig kjempeviktig, da det er denne som gjør sengen regulerbar.

Motoren i Senses modellen er produsert i samarbeid med tyske Okin som er kjent for sine mange kvalitetsmotorer. Denne motoren er lydløs og strømbesparende da motoren kun er på når du bruker kontrollen.

Motoren trenger heller ingen vedlikehold.

Rammen til Senses er bygget opp av svensk furu som er solid og langtidsholdbar

Kundene til bedre nætter elsker Senses regulerbar seng

Kundene hos Bedre Nætter er strålende fornøyde med denne type regulerbare senger. Den får hele 4,7 stjerner av 5 mulige ut av nesten 500 vurderinger. Dette sier jo litt om hvor høy komfort du her vil få for pengene.

Danske Freja K. forklarer at dette er en fantastisk seng og hun skriver videre "Den er så god at sove i. Sover meget bedre nu end før"

Kaper U. fra Danmark har også kjøpe Senses regulerbar seng og mener dette var en sublim kundeoplevelse! Han forklarer blant annet følgende: "Fra bestilling, til levering og kundeservice, så er der ikke en finger at sætte på noget. Kæmpe anbefaling!"

Dette er med andre ord et fantastisk godt valg til en seng med høy komfort. Bedre nætter tilbyr også her 100 dager prøvetid av fasthet.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 90 x 210 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm & 180 x 210 cm
 • Pocket fjærer
 • 7 bedre™ komfortsoner
 • Polstring: 25mm mint skum
 • Innebygget antiskli
 • Ben inkludert
 • 10 eller 20 cm solid treramme (avhengig av modell)
 • 15 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • 5 års garanti på motor

Test av Freja og Senses rammemadrasser

Freja vs senses 2

En test av markedets deiligste rammemadrasser vil selvfølgelig fokusere på markedets store utvalg av kvalitetsprodukter til sengen din.

Det kan være fristende å forelske seg i den billige delen av markedets rammemadrasser - og til dette har vi bare en ting å si: DON'T!!

De som har virkelig greie på senger er enige i at markedets ledende og deiligste produkter er produsert nettopp her i Skandinavia.

Kvaliteten er viktig i lengden

Det kan være lurt å tenke "du får hva du betaler for" for dette stemmer virkelig når det kommer til valg av seng.

Det vil si at dersom du vil ligge i en seng som ikke passer til kroppens behov for en god og sunn nattesøvn, kan du selvfølgelig velge hva som helst til en billig penge. Men husk på at kvaliteten som regel ikke er veldig god, og sengen må nok byttes fort ut.

Noe av det viktigste når du kjøper en dyrere rammemadrass er selvfølgelig holdbarheten. Du kan jo med andre ord tenke på dette: En importert rammemadrass koster kanskje 4000 kr, og den må byttes ut etter 4 år.

Prøv og sammenlign dette med en dyrere madrass til for eksempel 8000 kr som holder i 10 år. Hva lønner seg egentlig på årlig basis?

Velg den rette madrassen til kroppen din

Mange nordmenn klager over ryggsmerter og prøver alle forskjellige måter og teknikker for og fjerne dette problemet. Man tyr gjerne til medisiner, fysio- og ergoterapi og heve-senke bord.

Dette kan jo i noen tilfeller være nødvendig, men i mange tilfeller der plagene skyldes at man ligger på en dårlig madrass om nettene, er det faktisk ikke nødvendig.

En madrass som egentlig hører hjemme på søppeldynga leverer dessverre ikke den støtten og komforten som man trenger for en god natts søvn.

I Danmark er det gjennomført en undersøkelse av Analyse Danmark, og her kommer det fram at hele 80 % av den danske befolkningen sliter med ryggproblemer.

Med andre ord er det nok mange som bør sjekke madrassen sin, istedenfor å begynne med piller eller gå til fysio- og ergoterapi.

Skandinaviske rammemadrasser forsikrer om kvalitet og et design som passer til din kroppsbygning. Her er alltid riktig fjærtype, komfortsoner, polstring og rett overmadrass i fokus. Derfor er det viktig å lese minst tre forskjellige artikler eller senge tester for å lære hva som gjør sengen god og hvordan du skal velge helt riktig seng for å kunne sove godt.

Freja rammemadrass (Best i test)

Dette er den mest luksuriøse rammemadrassen på dagens marked blant Nordic Dream’s sortiment. Her får du en fleksibel og sterk madrass for god komfort

Denne sengen er produsert i Danmark, og med gode arbeidsvilkår har produsenten her designet en flott luksusseng med et lekkert nordisk design.

Du får her muligheten til å velge mellom tre forskjellige sengeben; firkantet eller runde ben av eik, eller om du ønsker aluminiums ben kan dette også velges for noen kroner ekstra.

Rammemadrassen inneholder pocketfjærer og Airflow skum, og dette er din garanti for en smidig og holdbar rammemadrass. Samtidig oppdeles madrassen i hele syv komfortsoner.

Dette vil si at kroppen din vil få en direkte støtte enten du hviler på ryggen eller på magen.

Sengen er bygget opp på 14 cm tykk treramme produsert av svensk furu, så med dette valget får du med andre ord høy kvalitet til en god pris.

Seriøse og gode produksjonsvilkår

Denne rammemadrassen er som tidligere nevnt produsert i Danmark. Her er det alltid høye krav til kvalitet og god komfort på toppen av prioriteringslisten.

Når du kjøper Freja rammemadrass kan du velge mellom en Lateks overmadrass eller en overmadrass i skum.

Lateks anbefales normalt da den er mer ventillerende og gir en bedre støtte til kroppen. Men hvis du ofte er kaldt og fryser litt om natta kan skum overmadrassen være vel så god for deg. Denne gjør sengen litt varmere da du vil få følelsen av å synke litt ned i madrassen.

Du kan fritt velge mellom fast, medium fast eller ekstra fast på fjærene i rammemadrassen så her gjerlder det å velge riktig fasthet slik at du kan sove godt i lang tid. Det er nok mange grunner til at denne rammemadrassen har blitt den mest populære og vår best i test vinner.

Se hvordan Nordic Dream håndbygger kvalitets senger

Fornøyde kunder

Begeistrende kunder tar ikke feil av Freja Rammemadrass. Janne fra Danmark forklarer at det har vært en opplevelse å kjøpe seng hos Nordic Dream. Hun skriver blant annet følgende: "Vi er vildt glade for vores køb af Freja Fjäll og havde helt glemt, hvor skønt det er at sove i en ny seng."

Kundeanmeldelser kan noen ganger selvfølgelig taes med en klype salt, men hvis man bruker Trustpilot som Nordic Dream gjør, kan man ikke ta feil. Dette er ekte anmeldelser fra virkelige kunder.

Når du kjøper Freja rammemadrass kan du med andre ord være helt sikker på at du får en flott og deilig luksus seng som gir god komfort og vil vare i mange år framover til en fin pris.

Produktspesifikasjoner

 • Ulike farger: Mørkeblå, sand, lysegrå eller antracitgrå
 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 90 x 210 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 140 x 210 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm
 • Høyde: 57 cm (20 cm ben, 30 cm madrass, 7 cm overmadrass)
 • Pocket fjærer
 • 7 komfortsoner
 • Polstring: 25 mm Airflow skum
 • Ben inkludert, velg mellom tre forskjellige
 • 14 cm treramme
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd

Senses Rammemadrass (Best til prisen)

Dersom du er en av de som ønsker en rammemadrass i god kvalitet, men ikke har lyst til å betale så altfor mye for en ny seng, er Senses Rammemadrass fra helt super.

Denne deilige sengen er en av bestselgerne på Bedre Nætter, og den kommer nok mest sansynlig til å fortsatte sin popularitet i lang tid framover.

Sengen har en god pris, så du vil her få mye seng og kvalitet for hver eneste krone når du skal kjøpe seng.

Denne sengen tilpasser seg vekten, kroppsbygningen og liggeposisjonen din, og har 7 komfortsoner, hvilket gjør sengen lett å velge.

Madrassen er bygget opp med pocketfjæring og du får også med en deilig overmadrass på kjøpet.

På denne overmadrassen kan du ta av trekket og vaske det for en enda sunnere søvn.

Skandinaviske senger gir den dypeste søvnen

Senses Rammemadrass er produsert i Danmark. Her har de masse erfaring med produksjon av kvalitetssenger, så med andre ord vil man her få en god seng med høy kvalitet.

Denne sengen er produsert med en solid treramme av svensk furu, noe som sikrer deg at den er langtidsholdbar.

Noe av det fineste med en rammemadrass er vel at den er super lett å montere. Ben skal settes på, også er den klar til bruk. Den er også enkel å flytte på, dersom du liker å ommøblere litt.

Brukere hos bedre nætter er virkelig fornøyd med denne sengen. Danske Camilla B. forklarer sengen som perfekt. Videre skriver hun: "Det bedste køb nogensinde.”

Lars H. Fra Danmark skriver at madrassen er meget komfortabel. Han legger også til følgende: "Madrassen er meget god å ligge på og lett å håndtere når man skal rengjøre sengekarmen."

Med alt dette er det kanskje ikke så rart at vi har kåret denne sengen til en av våres favoritter og best til prisen.

Produktspesifikasjoner

 • Farger: Beige, lysegrå, antrasitt eller svart
 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm og 180 x 210 cm
 • Høyde: 50 cm
 • Pocket fjærer
 • Komfortsoner: 7 bedre™ soner
 • Polstring: Komfortskum/Latex
 • Ben inkludert
 • 8 cm treramme
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd

Søvneksperter er enige

Flere og flere søvneksperter slår alarm fordi de mener at vi mennesker ikke prioriterer vår søvn nok.

Dette er ofte fordi de fleste av oss har for mye ting vi skal rekke å gjøre i løpet av dagen, og dette går fort utover den anbefalte tiden for søvn som er på 8 timer.

Det er ikke uten grunn at det anbefales å sove i 8 timer, det er nemlig dette kroppen, hjernen og vi mennesker har behov for.

Søvnen er faktisk så viktig, at dersom man ikke tar den alvorlig, så kan det få alvorlige sunnhetsmessige konsekvenser.

Dette kan bety, at man for eksempel ødelegger en hel dag, da man kan bli plaget av lidelser eller smerter, eller at man mangler energi, og dermed ikke får gjort noe av det man hadde tenkt til.

Kvaliteten på sengen er viktig

Kvaliteten pa sengen er viktigMan skal helst sove i sengen i minst 6-8 timer i døgnet, og for at du skal få den riktige hvile og søvn så må du ligge godt i en riktig seng.

Kvaliteten på sengen er det viktigste for en god natts søvn da den skal passe perfekt til din kropp. Kjøper man en av de beste sengene med høy kvalitet vil den også vare i mange år fremover.

Det kan derfor være lurt og heller betale litt mer for en god madrass som ikke blir nedsunket, men heller holder på formen og har en god bæreevne, i lang tid.

En god kvalitets seng trenger ikke å være så dyr som du kanskje forestiller deg. På dagens marked finnes det faktisk mange gode og holdbare senger til en fornuftig pris.

En seng av høy kvalitet lønner seg i lengden

Pass på at du finner sengen med god kvalitet, så slipper du å kaste penger ut av vinduet for en ubrukelig seng som gjør livet ditt surt.

Vi kan vel alle være enige om at det ikke er verdt å spare 1000 kroner på en seng med en dårlig madrass som kanskje må kastes etter et par år.

I denne artikkelen vil vi gi deg tips om hvordan du kan velge den deiligste sengen for deg.

Vi anbefaler at du setter deg litt inn i hvordan man velger den rette sengen før du bruker mye penger på et så viktig møbel som sengen.

Valg av seng er faktisk utrolig viktig

Vi mennesker har alle behov for å sove og hvile slik at kroppen og sinnet kan restituere og samle opp ny energi til neste dag.

Derfor er det så viktig at kroppen din får de beste betingelsene under hvilen og søvnen når du først går og legger deg for å sove.

Dersom du har en dårlig seng, eller har hatt en tidligere, så har du helt sikkert merket at kroppen din ikke føles uthvilt når du våkner om morgenen, og du blir kanskje liggende litt lengere enn planen.

Noen ganger kan det også være så ille at det kjennes ut som at du har blitt mørbanket i løpet av natten eller at du har følelsen av å ha ligget med 100 kg oppå deg i flere timer.

Dette er fordi kroppen ikke vil få det optimale ut av tiden i sengen når man ikke ligger riktig.

Hva kjennetegner en god seng?

Hva kjennetegner en god sengDet finnes så mange forskjellige senger på markedet i dag at det kan være vanskelig å velge riktig. Husk at forskjellige kropper krever forskjellige typer seng.

En hard madrass er god for mange mennesker, mens andre foretrekker mykere madrasser. Viste du at kroppsvekten blant annet har en stor betydning på om du burde ha en hard eller myk madrass?

Noe av det viktigste er at sengen gir god støtte når du ligger i sengen. Velg derfor gjerne sengen med 7 komfortsoner når du skal kjøpe seng. 7 komfortsoner hjelper til med å støtte helt riktig der kroppen trenger det.

En annen ting som definerer en god seng er en deilig overmadrass, som gir den siste finishen på sengen.

Det kan også være lurt å finne sengen med en god garanti. Om forhandleren tilbyr blant annet 15 eller 25 års garanti på fjær og rammebrudd kan du være helt sikker på at dette er en god og langtidsholdbar seng.

Hvor ofte bør man kjøpe en ny seng?

Dersom du kjøper en veldig god seng med lang garanti og gode avtaler fra forhandler, vil dette være en garanti for deg på at du ikke vil trenge å bytte den ut så ofte. Normalt vil en god kvalitets seng holde i mange år framover, noen holder til og med opp til 30 år om du behandler den riktig.

Hvor ofte bor man kjope en ny sengOm du kjøper for eksempel en kontinentalseng eller en regulerbar seng av høy kvalitet vil det ofte kunne holde å bytte ut det øverste madrasslaget eller faktisk kun overmadrassen når du merker at sengen begynner å bli sliten.

Ved å bytte ut kun de øverste lagene av sengen og beholde selve rammen vil du kunne spare en del penger i det lange løp. Det er nettopp derfor det kan være lurt å velge en seng med gode garantier.

Senge test

En senge test av forskjellige modeller kan gjøre en stor forskjell for deg som forbruker da den gir deg mer informasjon og oversikt over mange av de forskjellige typer senger som finnes. Om du tar deg tid og leser noen best i test artikler vil du helt sikkert finne den beste seng på markedet i dag.

Det er viktig å huske på at sengen er det viktigste møbelet som du har i huset og den skal vare i mange år dersom du kjøper en god kvalitets seng.

Du tenker kanskje at det hadde vært deilig med en ny seng fordi du ikke ligger godt i den sengen du allerede har, men at den ikke er gammel nok til å byttes ut? Da er det nok viktig å bytte allikevel.

Dersom man ikke sover godt i sengen man har, skal man faktisk ikke vente med og investere i en ny.

Dette kan gå sterkt utover helsen din, og vi er vel alle enige om at man ikke bør spare penger på en god helse.

En god seng kan fjerne hodepinen

En god seng kan fjerne hodepinenHar du egentlig tenkt over at dersom du er mye plaget av hodepine eller ømhet og smerte i kroppen, så kan det være sengen din som ikke er bra for deg?

Forskning viser også at søvnen bryter ned giftstoff i hjernen.

At hjernen blir påvirket av for lite søvn er kanskje noe man ikke tenker på, men det er bevist at hormonet adenosin som hoper seg opp i hjernevindingene når vi er våkne, brytes ned ved hjelp av søvn.

Du kan lese mer forskningen som er gjort av Tufts University i Boston i USA her.

Hvilken seng er best for vond rygg?

Hvilken seng er best for vond rygg 2Den mest populære sengen på markedet i dag er ikke nødvendigvis den beste sengen for deg om du sliter med vond rygg.

Ryggsmerter krever en helt spesiell støtte, derfor kan det være lurt å sette seg litt inn i hvordan type smerter man har og hvilken seng man bør velge ut ifra det.

En kontinentaltseng eller en regulerbar seng vil oftest være det mest anbefalte for ryggsmerter, da det er disse to type senger som gir en god støtte.

Den regulerbare sengen er nok det aller lureste valget for vonde rygger da den i tillegg til å gi god støtte også kan reguleres til å støtte ryggen på en helt eksepsjonell måte.

Derfor er nok den regulerbare sengen stort sett det mest riktige valget og den beste seng for vond rygg.

Seng – det viktigste møbelet i hjemmet

Alt for mange i dagens samfunn undervurderer sengen.

Man velger heller å pusse opp kjøkken og bad, kjøpe finere møbler i stue og gang sånn at det ser fint og moderne ut når man får gjester. Hvorfor blir ikke soverommet prioritert på samme måte?

Dette er jo faktisk det viktigste rommet man har, selv om det ikke alltid er synlig for besøkende.

Hvilken seng skal jeg velge?

En test som dette betyr ikke at det er en fasit på hvilken seng som er den beste, men vi ønsker å kunne veilede deg slik at du nettopp finner sengen som er best for akkurat deg.

Derfor vil vi gå gjennom alle senge typer så er det opp til deg om du ønsker rammemadrass med ben, en regulerbar seng, en kontinentalseng, en seng med ramme eller kanskje en sovesofa.

Dersom du skal ha en gjesteseng, finnes det også modeller som kan trekkes ut ved behov, men disse anbefales kun til midlertidige opphold, da disse ofte ikke gir optimal sovekomfort.

 

Kontinentalseng – flere madrasser

 

Kontinentalseng – flere madrasser 2

En kontinentalseng er en litt nyere type seng som kanskje ikke er så kjent enda, men som har mange bra fordeler.

Denne har flere madrasslag som gir en god komfort og en god sitte- og ligge- høyde.

Dette vil si at dersom du er en av de som sliter med å legge deg ned i en lav seng, kan en kontinentalseng være super for deg da du enkelt kan sette deg på kanten og svinge bena ned i liggestilling.

Du trenger heller ikke å jobbe for å komme deg opp av en sengen.

Det geniale med en kontinentalseng dersom dere er to, er at dere kan velge hver deres madrass slik at dere begge får den madrassen som passer best for dere.

På toppen av sengen legges en god overmadrass, og dermed har dere en dobbelt kontinentalseng som fungerer bra for dere begge.

 

Rammemadrass – lett og billig

 

Rammemadrass – lett og billig

Rammemadrassen består av en fjærmadrass, en toppmadrass og ben. Dette er et veldig enkelt og prisfornuftig valg.

Her gjelder det å få den madrasstypen som passer din vekt og den overmadrassen som er komfortabel for deg.

Uten en overmadrass vil du kunne merke fjærene i madrassen, og dette er jo ikke veldig deilig.

Rammemadrassen får du i en myk, medium og hard variant. En liten regel her er at jo mer du veier, jo hardere skal madrassen være.

Dersom dere er to personer med forskjellig vekt, kan det være lurt å kjøpe to enkle rammemadrasser og en felles overmadrass.

En rammemadrass er jo kanskje ikke så pen å se på dersom den skal betraktes som et møbel, men her er det mange muligheter til å pynte opp med et sengeteppe og noen pynteputer.

Man kan også sette opp en lekker sengegavl dersom dette er ønskelig.

 

Regulerbar seng – moderne og smart

 

Regulerbar seng – moderne og smart

Den regulerbare sengen er den nye og populære løsningen. Den består av en typisk ramme i metall eller tre.

Rammen er innebygd med elektronikk og en løfteteknikk som gjør at sengen kan heves i den ene enden eller i begge ender.

Madrassen kjøpes separat slik at du kan velge en som passer best til din kropp.

Denne type seng gir maksimal komfort da du enkelt ved hjelp av en fjernkontroll kan heve ben eller rygg, alt ettersom hva som passer deg.

Hvis du for eksempel liker å se på tv eller lese litt før du skal sove så kan du med denne sengen enkelt løfte opp ryggen slik at du kan sitte i en god stilling.

Velg en seng med garanti

Det finnes mange forskjellige regulerbare senger som dette i forskjellige prisklasser. Det er ikke nødvendigvis den dyreste som fungerer best.

Et godt tips her er å kjøpe en seng som tilbyr lang garanti.

Noen produsenter tilbyr faktisk 5 eller 10 års garanti på den elektriske funksjonen i sengen, og dette kan jo være en god indikasjon på at de leverer en super kvalitets seng.

 

Sengeramme – en klassiker

 

Sengeramme – en klassiker

Sengerammen som de fleste kjenner som et møbel fra fortiden, og som mange har vokst opp med, finnes på dagens marked i mange forskjellige utgaver.

Dette er et solid møbel som du kan få i tusenvis av forskjellige design og ulike farger.

Designet på denne type seng fornyes hele tiden og med en ordentlig madrass er sengerammen fremdeles et godt valg for å få en god natts søvn.

Disse typene kommer gjerne i tre eller metall, og her har også kvaliteten mye å si på hvor mange år du ønsker å ha sengen.

Denne sengen har vært superpopulær de siste 50 årene, men vi ser at den ofte blir byttet ut med nye type senger.

Allikevel synes vi at sengerammen er genial da den kommer i mange forskjellige designs og de ser virkelig lekre ut på et stort soverom.

 

Sovesofa – ganske så praktisk

 

Sovesofa – ganske sa praktisk

Den populære sovesofaen kan brukes mange forskjellige steder i hjemmet. Dersom du ikke har mye plass hjemme, kan en sovesofa være et godt alternativ til en seng for deg.

Sovesofaen er dessverre ikke kjent for å ha den høyeste kvaliteten som du kan få med en seng, men man kan faktisk også finne gode sovesofaer.

Det finnes tusenvis av forskjellige sovesofaer, men selv de beste av dem kommer ikke i nærheten av en ordentlig seng, når det gjelder støtte og komfort.

En sovesofa bør kun være en midlertidig løsning.

Er du student og skal finne en seng til det lille rommet som skal fungere som både seng og sofa, så anbefaler vi og heller gå for en god rammemadrass.

Denne gir bedre støtte og komfort slik at du får den hvile og søvn som du trenger for å holde deg opplagt.

En sovesofa er super dersom du skal ha overnattingsgjester eller til mindre kontorer dersom du er en av de som liker å ta en liten høneblund på innimellom.

Vi anbefaler ikke en sovesofa som en permanent seng.

Finn den riktige størrelsen på sengen

Når du har funnet riktig type seng som du mener at passer best til deg og dine plassforhold, kan du bestemme deg for hvilken størrelse som passer for deg.

Her er det flere faktorer som du burde tenke på, blant annet om dere er en eller to personer som skal bruke sengen, om du ønsker en stor seng, om det er nok plass på soverommet og hvilken farge som passer inn.

Hvor stor og høy du eller dere er, har selvfølgelig også mye å si. Så her er det lurt å måle litt på soverommet og tenke litt på hva du vil prioritere når du skal velge riktig størrelse.

Hvor lang bør sengen være?

Når du skal velge den helt riktige sengen, skal den selvfølgelig passe til høyden din, så dersom du er veldig høy kan det være lurt å gå for en seng som er litt lengre enn to meter.

Det kan i noen tilfeller hende at din forhandler ikke har denne lengden på lager, da dette ikke er en standardvare. De fleste senger er nemlig 200 cm i lengden.

Burde sengen ha en bredde på 200 cm?

Deretter kan du velge bredden på sengen. Her kommer det også litt an på hvilken type seng du har valgt og om du har nok plass på soverommet. Sengen som er 200 cm bred er jo fantastisk deilig å ha, men det skal jo også være plass nok til å gå rundt sengen.

Er dere to voksne personer i en dobbeltseng som er delt i to seksjoner med to forskjellige madrasser, så må du velge en størrelse på minst 200 cm x 90 cm. Dette tilsvarer en bredde på 180 cm, altså en vanlig bredde på en dobbeltseng.

Dersom det er to barn som skal sove sammen i en dobbeltseng, så kan en samlet bredde på 140 cm være mer enn nok.

Mål soverommet før du kjøper seng

Mål soverommet før du kjøper sengDet er selvfølgelig også avgjørende hvor stort soverommet er. Pass på at det er igjen nok plass rundt slik at det blir lett å komme seg inn og ut av sengen.

Det kan også være greit å få en seng som passer inn med eventuelt annen innredning og andre møbler i rommet.

Er dere et par så er det viktig å ta personlige hensyn.

Det vil si at dere, om nødvendig, kan finne dere hver deres madrass som er tilpasset den enkelte i samme høyde, og deretter legge på en god overmadrass. På denne måten vil dere få den optimale komforten.

Hvilken sengetype dere velger har ikke så stor betydning. Husk at det viktigste er at madrassen er tilpasset den enkeltes behov, og passer perfekt til den enkeltes kroppsbygning.

Valg av riktig madrass

Har du valgt deg den sengetypen du ønsker, så er det neste å velge den riktige madrassen.

I denne senge testen har vi funnet ut av at madrassen i sengen er utrolig viktig. Ekspertene mener også at det er helt avgjørende å prioritere dette for å få en god seng.

Madrassens egenskaper er det som gjør at du får den høyeste komforten, og dermed får den perfekte nattesøvn som er så viktig for din kropp og livskvalitet.

Madrassen skal kunne tåle belastningen fra din kropp, så her er vekten din avgjørende.

Sengen skal gi god støtte

Sengen skal støtte kroppen på riktig måte, og her handler det om at madrassen ikke faller sammen under deg, men heller gir perfekt støtte til alle kroppsdelene.

Hvis du er en av de som beveger deg og snur på deg mye når du sover, så er det viktig at madrassen følger kroppen din slik at den støtter like mye om du ligger på ryggen eller på siden.

Det er suspensjonen i madrassen som er avgjørende for støtten, og de fleste madrasser finnes i myk, medium og hard type.

Det er selvfølgelig flere underkategorier, og dette kan du finne mer informasjon når du leser mer om de enkelte madrassene.

Hvordan velge fasthet på seng?

Når du skal velge den riktige fastheten på sengen din er det utrolig viktig å velge en madrass som passer til vekten din.

Om du veier under 75 kilo bør du velge en medium fast madrass som ikke vil overstøtte kroppen din. Det er dog mange som veier under 75 kilo som allikevel sover bedre på en fast madrass, så det å ha en garanti og mulighet for å bytte fasthet kan være veldig lurt.

Om du veier mellom 75 og 95 kilo bør du velge en madrass med fast fasthet. Igjen er dette en tommelfinger regel, og dette kan variere fra person til person. Veier du mer enn 95 kilo er det nok en ekstra fast madrass du bør velge.

Er hard eller myk seng best?

Svaret på om en hard eller myk seng er best er helt individuelt. Det som er aller viktigst er å velge en madrass som er best til deg og din kropp. Madrassen skal ha de riktige trykkpunktene, den bør derfor ikke være for hard eller for myk.

Velg som tidligere nevnt den madrassen som passer til din vekt, altså veier du under 75 kilo bør du velge en mykere madrass som heter medium fast. Er du over 95 kilo anbefales en ekstra fast madrass, og er du imellom bør du velge en fast fasthet.

De beste forhandlerne tilbyr 100 dager prøvetid, og derfor kan du enkelt bytte fasthet i madrassen dersom du finner ut av at du trenger en fastere eller mykere madrass.

Prøv forskjellige madrasser

Når du tester en madrass skal ryggen ligge vandret og rumpa skal synke litt ned. Dette gjør at madrassen og overmadrassen vil støtte korsryggen.

Om sengen passer for din kropp vil du merke så fort du legger deg ned i den.

Du burde derfor prøve flere modeller før du velger den passende madrassen for deg.

Hvordan finne den beste sengen?

Hvordan finne den beste sengenUansett hvilken type seng du velger, så skal det være mulig å få alle typer madrasser til den.

Madrassene du får på markedet i Norge i dag kan deles opp i tre forskjellige kategorier og her handler det stort sett om antall fjærer per kvadratmeter i sengen. Jo flere fjærer det er, jo bedre støtte og stabilitet gir madrassen og sengen.

Dette betyr ikke at det er fjærene som avgjør hardheten i madrassen. Fjærene kan nemlig være både harde, myke eller medium harde.

Å finne den beste sengen for deg er derfor ikke nødvendigvis den beste sengen for naboen din. Dette er så individuelt da alle har forskjellige behov og ulike preferanser til definasjonen av den beste seng.

Hva er best av rammemadrass og kontinentalseng?

En rammemadrass og en kontinentalseng er to senger som likner ganske mye på hverandre. Hvilken som er best er vanskelig å si da det kommer helt an på hvilke typer det er snakk om.

Men om vi ser på det store bildet og tenker oss at vi har to like modeller, en rammemadrass og en kontinentalseng, så ville nok valget til de fleste vært en kontinentalseng.

Kontinentalsengen har stort sett et ekstra madrasslag, og vil dermed gi den ekstra støtten som så mange mangler når man ligger i sengen. En kontinentalseng er jo også høyt anbefalt om man sliter med ryggsmerter eller andre smerter i kroppen.

Den perfekte overmadrassen

Den perfekte overmadrassenVi har nå forklart litt om madrassen som gir støtte til de riktige stedene på kroppen, og slik at kroppen kan hvile på best mulig måte.

Overmadrassen er det siste laget før lakenet, og denne skal gi deg enda bedre ligge og sovekomfort.

Her kan du for eksempel velge en overmadrass med memory-skum som vil huske kroppsformen din, og dermed gir den samme komfort gjennom hele natten.

Dersom du heller velger en overmadrass av latex vil du få en super god kvalitet, og denne er lett og vedlikeholde. Denne gir også en perfekt komfort.

Her er også valg mulighetene store, så prøv deg frem til hvilken overmadrass du liker best.

Kjøp din seng på internett

Det kan være vanskelig å velge en seng på internett da du ikke får prøvd den før du kjøper.

Derfor er det genialt at det finnes en del forhandlere som tilbyr deg å prøve madrassen, og eventuelt returnere og bytte til en annen variant dersom den ikke passer til deg.

Det er også mange av de som går rundt i butikker for og prøve madrasser, og deretter bestiller den som de synes er best over nettet.

Lag din egen lille senge test hos en forhandler i en butikk, dra hjem og ta noen mål av soverommet ditt før du bestiller sengen over nettet.

Du kan som regel spare litt penger ved å handle på nettet, og ofte er det mye lettere og billigere å få sengen levert på denne måten. Du slipper jo også køer.

Husk at din søvn gjør deg frisk og klar til nye oppgaver i morgen, så ikke spar på pengene for å få en billig seng. Aldri glem at dette er det viktigste møbelet du har, så kvaliteten er viktig!

Se denne guiden som viser hvordan du kan finne den rette madrass

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Under her kan du finne ofte stilte spørsmål om både de beste sengene og hvordan du velger riktig seng for din kropp.

Hvilke senger er best?

I denne guiden har vi sett nærmere på noen av de mest populære sengene hos de nordiske forhandlerne. Vi har sett nærmere på regulerbare senger, kontinentalsenger og rammemadrasser.

Basert på parametere som kvalitet, komfortsoner, fjærer, garanti og handelsbetingelser har vi funnet de beste sengene av de vi har sett på.

Vinneren av beste kontinentalseng er Snefrid. Vinneren av den beste regulerbare seng er Ragna. Vinneren av beste Rammemadrass er Freja.

Hvilken seng er best til prisen?

I denne guiden til den beste sengen har vi også sett nærmere på den beste sengen til prisen, i hver kategori.

Vi mener at den beste regulernare sengen til prisen er Jupiter. Den beste kontinentalsengen til prisen er Atlas, og den beste rammemadrassen til prisen er Senses.

Hvorfor kjøpe en god seng?

Vi bruker i snitt 6-8 timer hvert døgn i sengen. Derfor er det også viktig at du ligger godt.

God søvn gjør at du føler deg uthvilt og frisk for en ny dag hver morgen. Helse og god søvn henger sammen.

Hvilken madrass skal jeg velge til min nye seng?

Når du kjøper en ny seng trenger du også en ny madrass. Du velger din nye madrass etter vekten din. Jo mer du veier, desto fastere må madrassen din være for å gi deg riktig støtte.

Hvis du er høyere enn gjennomsnittet, må du kanskje velge en lengre seng. Normalt er madrassen 200 cm lang, men du kan i mange tilfeller velge en madrass på 210 cm i stedet.

En god tommelfingerregel er at du bør legge til 10-20 cm i høyden for å velge lengden på din nye madrass.

Du kan lese mer om hvordan du velger riktig madrass i denne sengetesten.

Hvor får du mest seng for pengene?

Vi tror at du får mest seng for pengene hos Bedre Nætter og Nordic Dream. Vi anbefaler imidlertid at du leser sengetesten vår før du bestemmer deg for hvilken seng du ønsker.

Disse to forhandlerne har begge gode tilbud og gode handelsbetingelser, hvor du for eksempel får en 100-dagers risikofri prøveperiode eller i det minste muligheten til å bytte madrassen din til en annen fasthet innen 100 dager.

Er bedre netter bra?

Bedre netter er en kjent forhandler som leverer senger hjem i hele skandinavia.

Vår erfaring sammen med gode kundeanmeldelser sier at deres kundeservice, levering og produktkvalitet er helt på topp.

Bedre nætter er en butikk og leverandør som du kan stole på.

Hvor viktig er en god seng?

En god seng er veldig viktig, både for deg og kroppen din. En god seng er grunnlaget for sunn søvn.

Uten en sunn og god natts søvn setter du både din fysiske og psykiske helse på spill.

Du tilbringer opptil en tredjedel av livet ditt i sengen, så det er utrolig viktig at du både ligger ergonomisk riktig og sover godt.

Hva er best hard eller myk seng?

Om du trenger en hard eller myk seng kommer helt an på hvor mye du veier.

Jo mer man veier jo hardere bør sengen være. Dette er for at sengens fjærdinger skal være sterke og harde nok til å støtte hele kroppsvekten din.

Det kan derfor være lurt å veie seg før man skal gå til innkjøp av en ny seng.

Hvilken seng er best i test?

Før du velger din nye seng, må du først bestemme deg for hvilken type seng du ønsker. I denne sengetesten kan du lese om kontinentalsenger, regulerbare senger og rammemadrasser.

Nedenfor her kan du se en liste over sengene vi mener er best i test, i hver av sine kategorier:

Kontinentalsenger

 • Snefrid kontinentalseng - Best i test
 • Atlas kontinentalseng - Best til prisen

Regulerbare senger

 • Ragna regulerbar seng - Best i test
 • Jupiter regulerbar seng - Best til prisen

Rammemadrass

 • Freja rammemadrass - Best i test
 • Senses rammemadrass - Best til prisen

Hvordan kjøpe seng?

Det er noen ulike måter å gå til innkjøp av en seng på. Noen foretrekker å hanle på nett, mens andre liker å gå i forskjellige butikker og teste litt ulike modeller.

Vi anbefaler alltid å lese en senge test eller to da du her vil kunne lære mye om de aller beste sengene på dagens marked.

Internett er stort sett alltid oppdatert med de nyeste og beste produktene.

Når pleier det å være salg på senger?

Det varierer litt når butikkene velger å kjøre sine salg. Vi ser noen forhandlere som velger å alltid ha en seng på tilbud, mens andre kanskje velger å ha salg hvis de har en seng som er på vei ut av sortimentet sitt.

Uansett finner du nok de aller beste salgene på black friday som er i slutten av november, og i januar.