Kontinentalseng test - Guide til den beste kontinentalsengen

En god kontinentalseng appellerer til en rekke forskjellige typer mennesker. Den har nemlig tre madrasslag, som gir høy grad av komfort, og dermed god søvn, samtidig som den har et tiltalende utseende.

Det sies, at vi mennesker, bruker mer eller mindre en tredjedel av livet vårt på å sove. Derfor er det kanskje ikke når du skal kjøpe en seng, du bør prøve å spare penger, selv om det ofte kan være fristende.

Legene forteller oss at søvnen er livsnødvendig, fordi en hviletilstand med en dyp søvn, har en avgjørende betydning for gjenoppbygging av kroppen.

Mangel på søvn, kan faktisk påvirke immunforsvaret, hukommelsen og evnen din til å lære.

For eldre mennesker, og andre mennesker med ryggproblemer, er en kontinentalseng høyt anbefalt, for en god natts søvn.

Vi har i denne guiden, funnet fram til de beste kontinentalsengene, på markedet i dag.

Vi anbefaler disse regulerbare sengene

Snefrid Kontinentalseng

Best i test
 • 100 dagers prøvetid - 100% fornøyd eller pengene tilbake
 • 4,9 på Trustpilot & 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • Ergonomic+ fjærer & 7 komfortsoner

Atlas Kontinentalseng

Best til prisen
 • 100 dagers prøvetid - 100% fornøyd eller pengene tilbake
 • 4,6 på Trustpilot. 15 års garanti på fjærbrudd & 25 års garanti på rammebrudd
 • Vanlige pocketfjærer & 7 Bedre™ soner

Selv om vi er mange som kanskje ikke kjenner mye forskjell på en god eller en dårlig seng, så krever faktisk kroppen en god nattesøvn.

Derfor kommer det kanskje ikke som en overraskelse at vi bør investere penger, tid og innsats på å finne den helt riktige sengen.

Det finnes så mange forskjellige kontinentalsenger og flere madrasser i ulike pris klasser på dagens marked. Derfor kan det være vanskelig å finne ut av hva man trenger, hvilket design man ønsker og hvilken pris man må ut med når man skal velge en kontinentalseng.

Hvordan finner du den beste kontinentalsengen

Regel nummer en er at en komfortabel kontinentalseng skal oppfylle vår kropps individuelle fysiske krav til god ergonomi.

Dette handler kort sagt om komfort og kvalitet.

Deretter kan man se litt på størrelse, om man ønsker to eller tre lag med madrasser, ulike design og pris.

De beste kontinentalsengene i dag blir testet på de magiske fire – fordeling av kroppsvekt på madrassen (komfort), tilpasning til sove posisjon (elastisitet), pusting og fjærenes holdbarhet i de forskjellige madrasser.

En kontinentalseng består av tre lag

I bunden av en kontinentalseng er det en rammemadrass som gir sengen en passende høyde, stabilitet og fleksibilitet.

Den midterste delen av kontinentalsengen er en tradisjonell madrass.

Over denne kan man velge i forhold til behov om man ønsker en lateks madrass eller en skum madrass.

En overmadrass kommer i flere forskjellige modeller og denne kompletterer det hele og gir den den sunde søvnen som vi trenger.

Man kan faktisk minske ryggsmerter mye med en kontinentalseng, fordi trykket fra kroppen fordeler seg jevnt på hele madrassoverflaten.

I de tradisjonelle sengene er sengerammens kvalitet utrolig viktig, og det samme gjelder for kontinentalsengen.

Å sove i en kontinentalseng er som å sveve på en sky da det er en utrolig behagelig følelse.

Sov enda bedre under en deilig kvalitets dyne. Du kan lese mer om de beste dynene på dagen marked i vår dyne test

Få hjelp av ekspertene

For å forsikre deg om at du får den beste informasjonen om kontinentalsenger, kan du forhøre deg med en spesialist innenfor madrasser og senger.

Da må du gjerne fortelle litt om dine sovevaner, vekten din og hvilken stilling du foretrekker å ligge i mens du sover.

På denne måten vil de kunne hjelpe deg enda bedre med å finne den kontinentalsengen som passer best til deg med riktig fasthet. Husk at dette ikke nødvendigvis trenger å være en best i test vinner i en kontinentalseng test, da dette er helt individuelt.

Kontinentalsenger finnes i forskjellige farger og design. Da kontinentalsengene er litt høyere enn andre senger, kan møbelfargen dominere tonen i mindre soverom.

Derfor bør du vurdere hvilken fremtoning du ønsker at soverommet skal være, og hvilken fargekombinasjon og design du liker best.

En riktig hodepute er super viktig for å få den beste søvnen. Du kan lese mer om våres favoritter i vår hodepute test

Her kan du lese litt om de beste sengene vi har sett litt nærmere på i vår kontinentalseng test. Lenger ned på siden får du noen flere gode råd og tips til valg av ny kontinentalseng og du vil finne våre valg til best i test og best til prisen.

Snefrid kontinentalseng (Best i test)

Snefrid med sin luksuriøse overmadrass er allergivennlig da både overmadrass og trekket er Oeko-Tex sertifisert.

En Oeko-Tex100 sertifisering som denne overmadrassen og trekket har mottatt er din garanti for at det ikke er brukt noen form for helsefarlige stoffer under produksjon. Dette gjør samtidig at denne sengen er allergivennlig og gir et sunt sovemiljø for en god natts søvn.

Denne komfortable, innbydende og allergivennlige luksusmodellen i et flott design er den nyeste sengen på markedet innenfor kontinentalsenger.

Det er de små detaljene som teller når det kommer til helhetsinntrykket, og det som er kjennetegnet til Snefrid serien innenfor kontinentalsenger er at den virkelig er raus på detaljene.

Og ikke nok med det, denne sengen er også veldig deilig å ta på, så det å ligge i den er en luksuriøs opplevelse.

Den strenge kvalitetskontrollen og de sunne arbeidsforholdene man har observert under produksjonsprosessen, sikrer at man kan levere et produkt i optimal kvalitet.

Sengen er håndlaget i Danmark, og dette gjør at den er designet for å tåle det skandinaviske klimaet.

Snefrid er drømmesengen som består av kvalitet, komfort og et nydelig design og denne kontinentalsengen kan garantere deg en sunn og velballansert søvn mange år fremover.

Madrassene er så behagelige at du kan ligge i den hele helgen

De fleste senger har kun 5 komfortsoner eller mindre, men denne sengen er bygget opp med hele 7 komfortsoner.

Komfortsoner er områder i madrassen som er individuelt tilpasset for å gi riktig støtte til kroppen. For eksempel trenger området rundt korsryggen mer støtte enn områdene ved skuldrene.

I tillegg er sonene også med på å gi deg riktig sving i ryggen. Jo flere soner i sengen, jo bedre er den tilpasset kroppen.

En seng med flere forskjellige komfortsoner gjør også at du vil snu og vende på deg sjeldnere i løpet av natten, da kroppen føles komfortabel når den får helt riktig støtte på de rette stedene. Derfor er madrasser med 7 komfortsoner og riktig fasthet noe du bør velge når du skal kjøpe en ny kontinentalseng.

Solid treramme og sterke fjærer med hele 25 års garanti

Til den beste kontinentalseng på dagens marked får du selvfølgelig en solid treramme i svensk furu og ekstra god fjæring for en optimal støtte.

Denne sengen er bygget opp med ekstra høye pocketfjærer, nemlig Ergonomic+ pocketfjærer. Disse fjærene er 20mm høyere enn de tradisjonelle pocketfjærene som vanligvis blir brukt ved produksjon av kontinentalsenger. Dette fjør at du får en bedre støtte, kvalitet og komfort, som igjen gir en bedre søvnkvalitet, sammenlignet med vanlige fjærer, som ofte sees i en billigere kontinentalseng.

Forskjellen mellom de to typer fjærer er at pocketfjærer ligger i små lommer og jobber individuelt for å gi optimal støtte for kroppen din, samtidig som at lommene beskytter fjærene og dermed øker levetiden på dem.

Faktisk er rammen og fjærene så solide at forhandleren ikke tviler når de gir ut garantier. Derfor får du hele 25 års garanti på fjær- og rammebrudd når du kjøper denne sengen.

Mellom fjærene i disse madrasser er det lagt inn Airflow-skum, noe som gir fjærene en høyere elastisitet. Dette skummet holder også fuktighet ute av madrassen og fungerer antibakterielt. Dermed får du en kjølig madrass som vil holde i enda lengre tid og som vil gi et bedre søvnklima.

Her kan du se hvordan sengene blir testet

Solid og langtidsholdbar kontinentalseng

Hvis vi ser på trerammen som sengen er bygget på, har den en høyere og mer motstandsdyktig treramme enn vanlige senger. Rammen består av solid furu fra de svenske skogene og har en høyde på 8 cm.

Det gir en solid og langtidsholdbar ramme på denne kontinentalseng. Faktisk gjør den solide svenske furuen at du også får 25 års garanti på trerammen. Akkurat som med pocketfjærene som brukes i madrassene.

Snefrid kan leveres med en senge gavl mot et lite pris tillegg dersom du ønsker et ekstra flott design på sengen. Valg av en senge gavl i ulike design kan utgjøre en stor forskjell i det estetiske helhetsinntrykket av kontinentalsenger. For ikke å snakke om den forbedrede komforten en komfortabel senge gavl gir når du setter deg opp i sengen.

Når det kommer til den beste kontinentalseng på dagens marked er kun det flotteste godt nok, derfor er sengen polstret med et eksklusivt møbelstoff som er både motstandsdyktig og lett å rengjøre. Her får du mulighet til å velge mellom flere forskjellige farger slik at du får et optimalt design på ditt soverom.

Møbeltrekket har også innebygd antiskli som gjør at madrassene holdes på plass, og dette er helt sikker noe du kommer til å sette ekstra stor pris på.

Her kan du se en video om hvor enkelt man kan montere Snefrid kontinentalseng

NordicDream tilbyr 100 dager prøvetid på denne sengen. Dette gjør at du innen 100 dager enten kan bytte fastheten i madrassen kostnadsfritt eller få hele beløpet for sengen tilbake dersom du ikke er fornøyd.

Produktspesifikasjoner

 • Ulike farger: Sand, antracit grå, lys grå, & mørk blå
 • Størrelse: 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 140 x 210 cm, 150 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm, 200 x 200 cm, 210 x 210 cm & 220 x 220 cm
 • Høyde: 67 cm. (12 cm ben, 28 cm bunn, 20 cm madrass, 7 cm overmadrass)
 • Pocket fjærer
 • 7 Komfortsoner
 • Polstring: 25 mm Airflow skum
 • Ben Inkludert
 • 8 cm tykk treramme i svensk furu
 • Mulighet til å velge fasthet
 • Produsert og designet i Danmark
 • 25 års garanti på fjærer og rammebrudd

Atlas Kontinentalseng (Best til prisen)

Atlas kontinentalseng er skandinavisk produsert med materialer herfra.

Ikke bare bidrar dette til kvalitet og holdbarhet, det er også en garanti for at den er produsert av et selskap som legger vekt på samfunnsansvar.

Sengen er produsert i samsvar med et sunt arbeidsmiljø, samt gode produksjonsforhold på toppen av produksjonsstyrelsens ønskeseddel.

Denne kontinentalsengen er bygget opp i tre lag med 19 cm høye ben, som gir den perfekte høyde på en kontinentalseng.

Ergonomisk betyr dette at det er lettere å stå opp av sengen da du nesten bare kan gli ut av den.

Fjærmadrassen og overmadrassen

Fjærmadrassen er produsert med pocket fjærer som er delt inn i 7 oppgraderte komfortsoner. Disse heter 7 bedre ™- soner da de er bygget opp med tre forskjellige fjærtykkelser istede for to som er mest vanlig.

Disse reagerer godt på vekten som plasseres på madrassen. Jo mer vekt som treffer overflaten, jo mer støtte vil madrassen gi tilbake.

På denne måten avlastes dine trykkpunkter, slik at madrassen kan gi deg en personlig støtte.

Overmadrassen som følger med denne sengenOvermadrassen som følger med denne sengen er produsert i et elastisk skum som gir en fin støtte til kroppen. Trekket rundt om overmadrassen er laget av 100% lin, som er kjent for å være avkjølende og pustende. Sammen gir dette en deilig overmadrass med fin varmeavledning, samtidig som at du får en god støtte for en perfekt nattesøvn.

Om du ønsker er det selvfølgelig også mulig å oppgradere overmadrassen til en Essential overmadrass, Polar overmadrass eller en Mayan overmadrass, alt etter hva du foretrekker.

Hva brukerne mener om denne kontinentalsengen

Kundene er strålende fornøyd med Atlas. Steffanie L. fra Danmark skriver "Super seng og service! Virkelig god og dejlig seng at sove i. Har aldrig haft en seng, der har været så god!"

Danske Anders B. er også strålende fornøyd med dette valget og han beskriver sin seng som "Perfekt på alle punkter!". Videre skriver han "Bestilling, rådgivning og levering forløb uden problemer. Ligeledes lever sengen op til forventningerne for kvaliteten."

Her får du også en overmadrass som er Oeko-Tex sertifisert så du kan selvfølgelig forvente deg et sunt og innbydende soveklima.

Med så mange gode egenskaper som Atlas kontinentalseng har, er det kanskje ikke så merkelig at kunder er strålende fornøyde, og at vi her har kåret denne flotte og deilige kontinentalsengen til best til prisen.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelse: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm & 180 x 210 cm (Fås også i +95 kilo i alle størrelser)
 • Ulike farger: Beige, Lysegrå, Antrasitt og Svart
 • Pocket fjærer
 • 7 bedre™ soner
 • Polstring: Komfortskum
 • Ben oak 19 cm. inkludert (andre varianter kan tilkjøpes)
 • Treramme av svensk furu 12 cm
 • Skum overmadrass (6 cm. kjerne)
 • 25 års garanti på rammebrudd og 15 års garanti på fjærbrudd

Skjærgaard® Premium Kontinentalseng

Premium kontinentalseng er produsert av Skjærgaard® og er deres toppmodell når det gjelder kontinentalsenger. Sengen har en støttende og deilig fjærmadrass for optimal komfort.

Denne sengen er produsert i henhold til kontinentalsengs teknologien, noe som betyr at den er bygget opp i tre forskjellige lag, nemlig et øvre madrasslag (overmadrass), en såkalt Therapy®-pocket rammemadrass og en fjærmadrass i midten med et SoftTouch® Spring System.

Intensjonen med en disse individuelle lagene i kontinentalsenger er å gi deg en god, støttende og sunn nattesøvn.

Fjærmadrassen består av et fjærlag som kalles SoftTouch® Spring System som gir en fantastisk støtte og komfort. Dens inndelte soner gir en perfekt avlastning til korsrygg og skuldre, som gjør at du får en behagelig og støttende følelse.

Premium kontinentalseng er også bygget opp på en rammemadrass med 12 cm høye fjærer med HR37-skum på toppen.

Soner i selve rammemadrassen gir også mulighet for forskjellig fasthet, som både gir optimal komfort og forlenger madrassens forventede levetid. Med dobbelt lag med deilige fjærer får du her ekstra god støtte.

Ekstra komfort med SoftTouch® Spring System

Normalt består vanlige madrasser av tre, fem eller syv komfortsoner som støtter kroppen godt. Jo fler soner jo bedre støtte gir madrassen deg.

Ekstra komfort med SoftTouch® Spring SystemSkjærgaard har lansert SoftTouch® Spring System som betyr at de bruker unike fjærer som er utrolig tilpasningsdyktige. De gir riktig støtte akkurat der det trengs, uansett kroppsvekt og fasong. Disse gir nemlig en enda bedre individuell og optimal støtte til både hofter, skuldre, rygg, hode, ja faktisk til hele kroppen.

Her får du også med en deilig Gelatex overmadrass som er 8 cm tykk. Denne har 2 sider, som kan brukes slik du foretrekker. Den blå siden som kalles WaterGel® er ventillerende og kjølig, mens den hvite siden er laget av ClimaLatex®. Dermed vil du kunne snu overmadrassen når været snur, og med dette vil du ha en perfekt temperatur, natt etter natt, hele året.

Kort sagt er dette en deilig og behagelig overmadrass som passer helt perfekt til denne luksus kontinentalsengen.

Valgmulighet når det gjelder fasthet - medium, fast eller ekstra fast

Det er viktig at du tenker på kroppsvekten når du skal velge fasthet i en madrass.

Premium modellen kommer i tre forskjellige fastheter, medium fast madrass, fast madrass og xtra fast madrass.

Medium fasthet er beregnet for de som veier under 60 kilo. Veier du mellom 60 - 95 kilo anbefaler Skjærgaard en kontinentalseng med en fast madrass for optimal komfort. De som veier over 95 kilo bør velge Premium kontinentalseng med «x-fast» fasthet for en god natts søvn.

Kundene til Skjærgaard er strålende fornøyde

Av 5 stjerner har den i skrivende stund fått full pott, nemlig 5 stjerner.

Tormod S. fra er strålende fornøyd med sitt kjøp og rangerer sengen med 5 stjerner. Han skriver følgende”Etter mange år byttet vi endelig ut vår gamle seng med denne Premium sengen. Jeg trodde ikke at det var mulig at forskjellen skulle være så stor! Vi har aldri ligget så godt, klarte til og med å forsove meg for første gang på 15 år:) Beste investering jeg noengang har gjort.”

Knut Erik er også godt fornøyd med sitt valg av seng og forklarer denne sengen kan de trygt anbefale. Han skriver også følgende: ”Vi kjøpte sengen for 2 mnd siden og vi er superfornøyd med veldig god liggekomfort.”.

Disse flotte anmeldelsene og kommentarene fra brukere er jo en god forsikring for deg som kunde.

Alt i alt vil du her få en deilig kontinentalseng i et fint design som vil en gi optimal støtte og god søvn for en flott pris.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelse: 150 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm & 200 x 210 cm
 • Overmadrass: 8 cm gelatex
 • Fjærer: SoftTouch® Spring System
 • 7 bedre™ sonerTherapy®-pocket rammemadrass
 • Polstring: HR37 skum
 • Ben Inkludert i valgfri variant
 • Mulighet til å velge fasthet
 • Sengebunn: Solid i heltre
 • 25 års garanti på ramme og fjærbrudd
 • 120 dagers returrett

Venus Kontinentalseng

100 dagers prøvetid hos Bedre Nætter - Strålende fornøyd eller pengene tilbake

Vekt betyr ingenting, men allikevel – det gjør den faktisk om natten.

Denne kontinentalsengen fra Bedre Nætter er tilgjengelig for personer i alle vektklasser, folk som veier under 95 kilo og til de som veier mer enn 95 kilo.

For å få en optimal komfort og god støtte er det viktig å velge en madrass som passer til vekten din. Pocket fjærer er et absolutt must for en kraftig person, og derfor kan denne elegante modellen passe perfekt til deg.

Venus er spesielt designet til kjølige forhold og den passer derfor perfekt til de nordlige delene i verden. Dette er faktisk en av de beste kontinentalsengene til vårt klima.

Her i Norge vil Venus kontinentalsenger være like deilige både om sommeren og på vinteren.

Kontinentalsengens oppbygging

Denne kontinentalsengen fra Bedre Nætter består av to rammemadrasser – en i bunden med en fjærmadrass på toppen. Flere lag gir ikke bare et elegant design, men også optimal komfort.

Sengen er virkelig rystet med de små detaljene.

Den 12 cm høye kanten er produsert i sterkt, FSC-sertifisert svensk furu, noe som sikrer deg god kvalitet og lang levetid.

Rammemadrassen er bygget opp på pocketfjærer for å gi en god støtte og alt dette er trukket med et elegant møbel stoff.

Fjærmadrassen består av 7 bedre sone som er noe av det nyeste og beste i Bedre Nætter sin kolleksjon.

Rundt pocket fjærene finner du et lag med et pustende og slitesterkt mintskum. Dette har en fin varmeavledning og slipper varmen ut etter behov, noe du nok vil sette pris på dersom du ofte er varm om nettene.

På denne måten er madrassen ventilert, noe som betyr at Venus er forfriskende, ekstremt sunn og fremfor alt veldig holdbar.

Det er kanskje ikke så rart at denne sengen i fjor var best i test og at den er en av bestselgerne hos Bedre Nætter.

Fantastisk kontinentalseng med valgmuligheter til gavl, møbeltrekk og ben

Når du kjøper denne kontinentalsengen vil du få mulighet til å velge et design som passer best til ditt soverom. Dette gjør du ved å velge den fargen som du liker best. Du vil også kunne legge til en av de flotte sengegavlene i sortimentet og velge mellom forskjellige ben.

Rammemadrassen og fjærmadrassen er pakket inn i et ekstra slitesterkt møbelstoff. Dette gjør at du får en mer stabil seng, samt et flott design. Fargene du kan velge mellom er lys grå, antresitt grå, svart og beige.

Du får også flere valgalternativer når det kommer til sengebenene, så det skal nok ikke så mye til for å finne en seng som gjør seg godt på ditt soverom.

Slitesterk overmadrass med temperaturregulering

Overmadrassen er den populære og godt omtalte Pulse overmadrass som har fått 4,5 av 5 stjerner av brukere hos Bedre Nætter.

Susanne fra Danmark har kjøpt denne sengen og hun syns sengen er helt vidunderlig. Hun skriver blant annet: "Jeg blev anbefalede denne seng, og det er jeg er bare SÅ glad for. Jeg vågner fuldstændig udhvilet hver morgen, og uden smerter nogen steder. Det har ellers været et problem for mig de sidste mange år, men ikke mere."

Pulse overmadrass er en flott kombinasjon med Venus. Mayan Pulse overmadrass er kjent for å være utrolig komfortabel og god fordi den er laget med den unike SonoCore metoden.

SonoCore-metoden resulterer i en mer harmonisk overflate, mens madrassen er både sterkere, glattere og mer pustende, noe som i tillegg til de åpenbare fordelene som eksepsjonell komfort og bedre temperaturregulering også gir en lengre levetid.

På grunn av blant annet SonoCore metoden kan du på ingen måte sammenlikne denne overmadrassen med en vanlig latex overmadrass. Den gir en utrolig god komfort og du vil oppleve en god støtte mens du sover.

Her kan du se en reklame fra BedreNætter

Med en god prøvetid som denne forhandleren tilbyr, trenger du ikke å være redd for at deres kontinentalsenger ikke skal leve opp til dine forventinger. Bedre Nætter tilbyr hele 100 dager prøveperiode, og dette betyr at du uten problem kan bytte fasthet eller returnere dems kontinentalsenger dersom du ikke skulle være fornøyd. På denne måten kan du være helt sikker på at du vil finne den beste kontinentalseng med optimal komfort for deg.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelse: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm (Fås også i +95 kilo i alle størrelser)
 • Valgfri farge: Lys grå, Antrasitt, Svart, Beige
 • Høyde: 61 cm
 • Pocket fjærer
 • 7 bedre TM soner
 • Polstring: 25 mm mintskum
 • Innebygd antisklidning
 • Ben Inkludert, kan endres for et lite pris tillegg
 • 12 cm Treramme av svensk furu
 • 25 års garanti på fjærer og rammebrudd

Solveig kontinentalseng

Om du er en av de som ønsker en seng i luksusklassen til en overkommelig pris er dette sengen for deg.

Solveig er ikke bare produsert for at du skal kunne sove godt, men for at du skal kunne sove som en konge.

Tanken ved produksjonen av denne sengen har nemlig ikke kun vært optimal komfort og god søvn, men også miljø. Og i tillegg får du et rent og flott design i valgfri farge som passer godt inn på alle soverom.

Overmadrassen som følger med er Oeko-Tex sertifisert noe som forteller oss at madrassen er allergivennlig. I tillegg er trekket utrolig mykt og kan tas av og vaskes for et sunnere sovemiljø.

Den beste rammemadrassen

I den nederste madrassen finner du danskproduserte pocket-fjærer som er delt inn i forskjellige soner og som hjelper til med å støtte hele kroppen perfekt.

Alle pocket-fjærene i madrassen er individuelt pakket inn med airflow-polstring som er pustende og hjelper derfor til med å lede fukt og varme ut av madrassen. Polstringen har også en antibaketreiell effekt, så selv her gir madrassen et enda sunnere miljø i soverommet.

Rundt madrassen er det bygget en kraftig treramme av svensk furu som er 8 cm tykk, noe som gir en sterk og solid seng, som vi ser at vil vare i mange år framover.

En deilig springfjærmadrass

I det midterste madrasslaget ser du springmadrassen som utgjør det vigtigste lag i kontinentalsengen. Her er det spesielt viktig at den består av god fjæring og korrekte soner for å få en god nattesøvn.

Nordic Dream har utviklet ekstra høye pocketfjærer som er hele 20mm høyere enn normalt, og Solveig kontinentalseng er selvfølgelig utsyrt med disse. De 140mm Ergonomic+ som de kalles gir enda bedre vektfordeling, støtte, komfort og søvnkvalitet.

Solveig sin springmadrass er også allergivennlig og antibakteriell da denne også består av airflow-teknologien.

Med 7 komfortsoner vil denne madrassen gi den helt riktige støtten til både hode, skuldre, hofter, rygg og korsrygg.

Oppå madrass trekket finner vi en antiskli-funksjon som gjør at overmadrassen vil ligge godt på sin plass. Dermed slipper man å måtte flytte på en overmadrass som sklir av hele tiden.

Her kan du se en reklame fra NordicDream hvor de forteller om oppbyggingen av deres kontinentalsenger

 

Produktspesifikasjoner

 • Størrelse: 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm, 200 x 200 cm, 210 x 210 cm og 220 x 220 cm.
 • Ulike farger: Sand, antracit grå, lys grå, & mørk blå
 • Høyde: 67 cm. (Ben: 12cm, Bunn: 28cm, Fjærmadrass: 20cm, Overmadrass: 7cm)
 • Fjær: Ergonomic+ pocketfjærer
 • 7 komfortsoner
 • Innebygd antisklidning
 • Ben Inkludert
 • 8 cm tykk treramme av svensk furu
 • 25 års garanti på fjærer og rammebrudd

Derfor bør du velge en kontinentalseng

Derfor bør du velge en kontinentalsengHar du tenkt over at vi i gjennomsnitt tilbringer nesten 3000 timer i løpet av året på soverommet?

Det er i sengen du bruker mest tid med din partner og det er her du ofte ligger og koser med barna på morgen kvisten.

Kort sagt er det egentlig ikke mange ting i hjemmet ditt som er viktigere enn sengen din.

Allikevel er det dessverre ikke det møbelet vi ofrer mest tanke på. For som regel er det ikke sengen som står på toppen av listen over hva man skal anskaffe seg i hjemmet sitt.

Og dette er til tross for at så mange lider av søvnforstyrrelser. Ofte er det en dårlig madrass, som er roten til så mye vondt.

Det er noe som skjer med oss hvis vi sover i en seng som ikke er komfortabel.

Sover man dårlig, er det kanskje ikke den dårlige søvnen som man ofte skylder på, som faktisk gir muskel og nakke smerter, eller dårlig rygg og andre muskelspenninger.

Svaret kan faktisk være så enkelt som at du bør bytte fasthet i din seng.

Den beste kontinentalsengen er ikke billig

Kontinentalsenger kan ofte ha litt høye pris lapper på seg, ja.

Men dersom du tenker over hvor mange timer du skal tilbringe i sengen din, hvor mange problemer en dårlig seng kan forårsake og hvor lang tid den holder, så er det kanskje ikke så dumt å prioritere og finne en av de rette kontinentalsenger, uten å tenke så mye over dens pris.

Vi har derfor sett nærmere på en rekke forskjellige modeller i ulike pris klasser i denne kontinentalseng testen.

Dersom du er litt usikker på sengen, bør du finne en forhandler som tilbyr minst 30 dagers bytterett etter kjøp. Dette er jo en super bra forsikring for deg som kjøper, og du vil med dette kunne teste en seng til litt høyere pris.

Fordeler med en kontinentalseng

De felles fordelene ved alle de modellene vi anmelder her er flere. Felles for dem alle er at man slipper den typisk «revne i midten» av en dobbeltseng.

Dette skyldes overmadrassen, som man selvfølgelig alltids kan kjøpe som et tillegg til en mer tradisjonell seng. Om du ønsker å oppgradere overmadrassen din, så kan du jo ta en titt på vår overmadrass test.

Overmadrassen er jo selvfølgelig ikke den største fordelen ved å investere i en kontinentalseng.

Liggekomforten som du får i en kontinentalseng har noe å gjøre med at du kan velge en fjærmadrass som passer til din kroppsvekt.

Fjærmadrass laget inneholder to separate fjærmadrasser i selve madrass laget.

Sjekk kvaliteten på de billigere kontinentalsengene

Det er viktig at du forsikrer deg om at de tre madrasslagene (rammemadrassen, fjærmadrassen og overmadrassen) er av den beste kvaliteten.

En del kontinentalsenger har en dårlig rammemadrass.

Dette er ofte fordi noen produsenter ikke legger stor nok vekt på rammemadrassens kvalitet fordi de fokuserer mer på å levere et produkt til en rimelig pris.

Komforten blir mye dårligere dersom rammemadrassen er av dårlig kvalitet, og denne sengen vil holde i færre år.

Du bør derfor alltid sjekke rammemadrassens kvalitet, hvis du har tenkt til å kjøpe en billigere modell.

Er hard eller myk seng best?

Fjærmadrassen på en kontinentalseng er et kapittel for seg selv.

Mange velger alt for myke madrasser. Dette gjør vi blant annet fordi det er vanskelig å vite hvor fast madrassen bør være.
Når man skal finne ut av hvor hard en god seng skal være er det viktig og alltid ta utgangspunktet i hvor mye man veier. Ved å gjøre dette vil du fort finne ut av hvilken fasthet som gir god og dyp søvn.
Det kan føles veldig behagelig med en myk madrass eller en madrass med medium fasthet når du gjennomfører en test kontinentalseng i et par minutter i butikken.

Derfor kan det være lurt å kjøpe en kontinentalseng på nett hvor man ofte får 100 dagers prøvetid av fastheten i madrassen. Så kan du best mulig finne ut om dette er sengen som gir deg god komfort.

På nett vil du ofte finne de beste kontinentalsengene med høy kvalitet som vil kunne hjelpe deg med å sove godt.

Vi anbefaler alltid å teste en god seng i 90 dager, slik at du kan sikre deg en av de beste kontinentalsengene som gir en god komfort i mange år framover.

Det kan også være lurt å velge en kontinentalseng som har 7 komfortsoner og 25 års garanti, da kan du være helt sikker på å få mest mulig ut av sengen.

Til syvende og sist er det fastheten i fjærmadrassen kombinert med overmadrassen som avgjør om du vil få en god natts søvn og hvor god liggekomforten blir. Det er her pocket-fjærene kommer inn i bildet.

Bedre liggekomfort med pocket-fjærer

Bedre liggekomfort med pocket-fjærer 2Gammeldagse madrasser har kun få fjærer per kvadratmeter, mens en fjærmadrass med pocket-fjærer og 7 komfortsoner skiller seg ut ved å ha flere hundre pocket-fjærer per kvadratmeter.

Effekten er en dramatisk forbedret liggekomfort, fordi dette gir mange flere støttepunkter for kroppen din. Det vil si at madrassen justeres perfekt til din kroppsbygning.

Hvor hard madrassen din bør være kommer derfor an på vekten din.

Denne tabellen kan hjelpe deg med å finne den perfekte madrassen:

Madrass med pocket-fjærer:

 • Medium madrass, dersom du veier under 75 kg
 • Fast madrass, dersom du veier mellom 75 og 95 kg
 • Fast madrass, dersom du veier over 95 kg – multi pocket-fjærer

Er kontinentalseng best?

Er kontinentalseng bestEn god seng er selvfølgelig en seng som gir god komfort og helt riktig støtte mens du sover.

Det er også viktig å finne sengen som er produsert i høy kvalitet, slik at du kan ha sengen i mange år fremover.

Den beste kontinentalseng består av tre lag. Nederst har du en solid treramme, gjerne produsert i svensk furu, og det er ofte denne delen, sammen med benene som avgjør høyden på sengen.

Oppå trerammen finner du en springfjær madrass. Det er her du skal velge om du trenger medium fasthet, fast fasthet eller ekstra fast fasthet.

Uanset hvilken fasthet du trenger er det lurt å velge en seng hvor dette madrasslaget er bygget opp med 7 komfortsoner for optimal støtte og komfort.

Helt på toppen av de beste kontinentalsengene finner du en overmadrass. En overmadrass må til for best mulig komfort og optimal støtte.

En overmadrass kommer også i forskjellige typer, så her er det viktig å tenke på om du ønsker en god og varm seng eller en seng med frisk og kjølende effekt.

Om kontinentalsengen er den beste sengen er vanskelig å svare på, men da kontinentalsengen kommer i uendelige forskjellige typer, så du kan være helt sikker på at du vil kunne finne den beste kontinentalseng for deg, som vil gi deg en god nattesøvn i mange år fremover.

Om du i tillegg finner en kontinentalseng som er kåret som best i test, vil du garantert kjenne stor forskjell mens du sover.

Hvor lenge varer en kontinentalseng?

Hvis du følger disse tipsene som vi gir deg her så burde den beste kontinentalseng holde i godt over 20 år.

Det er viktig å behandle en kontinentalseng mest mulig riktig, og som med alt annet vil den kunne vare i mange år dersom den blir godt tatt vare på.

Når man bruker mye penger på en god kontinentalseng burde man absolutt ta mest mulig vare på den. De små tingene som man bør gjøre er viktigere enn man tror.

Det å bruke en overmadrass gir selvfølgelig en god støtte og komfort, men en overmadrass er også med på å ta vare på og beskytte sengen i mange år fremover.

Vending av fjærmadrassen og overmadrassen innimellom er svært viktig for en seng og dens levetid. Dette vil gjøre at trykkpunktene forandrer seg, og at man ikke blir liggende å synke ned på de samme fjærene år etter år.

Vi anbefaler også å lufte sengen hver morgen. Dette gjøres enkelt ved å fjærne dyner og sengetepper og la madrassen få ligge å puste litt. Dette gir god ventilasjon i madrassene og med tid bedre luft i soverommet.

Sist, men ikke minst kan det være lurt å bruke en madrassbeskytter. Denne vil beskytte madrassen fra fukt og svette dersom man får det varmt av å ligge i sengen.

Det finnes så mange forskjellige typer senger på dagens marked, men en ting som er helt sikkert, er at du vil få en ordentlig god seng i mange år fremover, dersom du velger en av de helt riktige og beste kontinentalsengene.

Hva er best av rammemadrass og kontinentalseng?

En kontinentalseng, er som vi tidligere har nevnt, bygget opp i tre lag. Her får vi som regel en solid treramme, en springfjærmadrass og en overmadrass på toppen.

Rammemadrassen er en enklere oppbygget seng. Her får man som regel en springfjærmadrass som er bygget inn i en solid treramme. På toppen ligger en overmadrass.

Rammemadrassen er bygget opp i en ramme og kan derfor se mer enkel og elegant ut. Om du ikke sliter med spesielle ryggsmerter eller plager er en rammemadrass et godt valg.

Kontinentalsenger er nok de mest populære sengene på dagens marked da den ikke bare har et flott design, men også gir eksepsjonell støtte når man ligger i sengen.

Derfor velger man ofte å kjøpe en kontinentalseng om du har litt problemer med smerter i kroppen mens du sover.

Det viktigste for en god nattesøvn er nok uansett at man kjøper en ordentlig seng av høy kvalitet, og ikke en billig utgave som varer i kun få år. Da får du hvertfall mest mulig for pengene i det lange løp.

Hvilken seng er best for vond rygg?

Hvilken seng er best for vond ryggNår du skal velge seng er det viktig å tenke på hva ditt behov er og hva du vil sette mest pris på.

En kontinentalseng kombinert med en deilig overmadrass er sengen som passer til de aller fleste, enten man er vandt til netter med dårlig eller god søvn. Derfor er kontinentalsengen en av de mest populære sengene.

Er du en av de som liker å se på tv, lese en bok eller titte på telefonen når du ligger i sengen kan det hende at du bør velge en regulerbar seng.

Her får du muligheten til å endre måten du ligger i sengen på ved å enkelt endre posisjoner med en fjærnkontroll.

Noen regulerbare senger kan også lagre spesielle stillinger, slik at du ved hjelp av kun et tastetrykk kan komme opp i den stillingen som du har lagret.

Det å ha tv på soverommet har jo blitt et must for veldig mange i dagens samfunn, og derfor begynner den regulerbare sengen å bli en av markedets mest populære senger.

En rammemadrass er en litt enklere seng som anbefales dersom du ikke har noen spesielle plager. Her får du en elegant og enkel seng, og med en deilig overmadrass vil du helt sikker få en deilig opplevelse når du ønsker å ligge i sengen.

Det aller viktigste når du skal velge en seng er å velge en god seng og en deilig overmadrass, med mest mulig kvalitet, som gir god komfort mens du sover.

Hvor ofte bør man bytte seng?

Sengen er et av husets viktigste møbler. Det er det møbelet som de fleste av oss bruker mest av tiden våres i.

Derfor er det utrolig viktig å prioritere å kjøpe en god seng. Tar man godt vare på sengen, som tidligere nevnt, vil man også kunne ha den i mange år framover.

Med en kontinentalseng som består av tre lag hvor det øverste laget består av en overmadrass, kan man ofte slippe unna med å kun bytte ut overmadrassen.

På denne måten er det ikke nødvendig å bytte ut hele sengen, men kun den delen som er slitt etter mange års bruk.

En god seng vil kunne vare enda lenger. Derfor kan det være lurt å kjøpe sengen i en butikk som er kjent for høy kvalitet og fornøyde kunder.

Her vil vi gjerne anbefale butikker som bedre netter og nordic dreams, som er to av våre favoritter.

Er bedre netter bra?

Bedre netter er en nettbutikk som har drevet med salg av senger i mange år. De tilbyr trygg e-handel og de er en godkjent webshop av e-handelsfonden.

Denne nettbutikken gir god service og de tilbyr hele 100 dagers prøvetid på sine senger, derfor kan du være helt sikker på at du vil kunne finne en kontinentalseng som passer helt perfekt til deg.

Bedre netter setter kundene sine sine høyt i fokus samtidig som at de er veldig opptatt av miljøet.

Derfor har de fleste produktene deres flotte sertifikater som blant annet mayan pulse, tencel, OekoTex, Nomite, mayan, downafresh greenline og venus mayan.

I tillegg har de fleste sengene deres også 7 komfortsoner, noe som gir god komfort mens du sover.

Se denne videoen som viser om du virkelig trenger en god kontinentalseng

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Under her finner du ofte stilte spørsmål og svar om de beste kontinentalsengene

Hvilken er den beste kontinentalseng?

I denne guiden har vi sett nærmere på 5 av de mest populære og beste kontinentalsengene fra de nordiske sengeforhandlerne. Basert på parametere som komfort, kvalitet, garanti og handelsbetingelser har vi vurdert sengene. Vi synes Snefrid er den aller beste kontinentalseng og den har derfor vunnet vår kontinentalseng best i test.

Hvilken kontinentalseng er best til prisen?

Vi har også sett nærmere på hvilken seng som er best til sin pris, uten å gå for mye på kompromiss med kvalitet og komfort. Av disse 5 sengene har vi valgt Jupiter til å være den beste kontinentalseng til prisen.

Hvorfor kjøpe en god kontinentalseng?

Det er viktig at kroppen din har de mest optimale forutsetningene når du skal restituere. Vi tilbringer i snitt 6-8 timer i sengen vår, derfor er det viktig å invistere i en av de beste kontinentalsengene slik at du får de beste forutsetningene for en god natts søvn.

Hvilken madrass bør jeg velge til min kontinentalseng?

Når du kjøper en ny seng, må du også bestemme deg for hvilken fasthet du ønsker og hvilken overmadrass som er god for deg. Heldigvis er det noen retningslinjer du kan følge for å finne den fastheten som passer deg best. Jo mer du veier, jo fastere skal madrassen være. Du kan lese mer om hvordan du velger riktig fasthet i denne veiledningen.