Velg en side

Det sies at vi mennesker bruker mer eller mindre en tredjedel av livet vårt på å sove. Derfor er det kanskje ikke når du skal kjøpe en seng, du bør prøve å spare penger, selv om det ofte kan være fristende

Legene forteller oss at søvnen er livsnødvendig fordi en hviletilstand med en dyp søvn har en avgjørende betydning for gjenoppbygging av kroppen. Mangel på søvn kan faktisk påvirke immunforsvaret, hukommelsen og evnen din til å lære.

For eldre mennesker og andre mennesker med ryggproblemer, er kontinentalsengen høyt anbefalt.

Selv om vi er mange som kanskje ikke kjenner mye forskjell på en god eller en dårlig seng, så krever faktisk kroppen en god nattesøvn. Derfor kommer det kanskje ikke som en overraskelse at vi bør investere penger, tid og innsats på å finne den helt riktige sengen.

Hvordan finner du den beste kontinentalsengen

Regel nummer en er at komfortable senger skal oppfylle våres kroppers individuelle fysiske krav til god ergonomi. Dette handler kort sagt om komfort og kvalitet.

Kontinentalsenger i dag blir testet på de magiske fire – fordeling av kroppsvekt på madrassen, tilpasning til soveposisjon (elastisitet), pusting og fjærenes holdbarhet.

En kontinentalseng består av tre deler. I bunden er det en rammemadrass som gir sengen en passende høyde, stabilitet og fleksibilitet. Den midterste delen av sengen er en tradisjonell madrass. Over denne kan man velge i forhold til behov om man ønsker en «Pocket madras» eller en skum madrass.

Overmadrassen kompletterer det hele og gir den den sunde søvnen som vi trenger. Man kan faktisk minske ryggsmerter mye med en kontinentalseng, fordi trykket fra kroppen fordeler seg jevnt på hele madrassoverflaten. I de tradisjonelle sengene er sengerammens kvalitet utrolig viktig, og det samme gjelder for kontinentalsengen.

Å sove i en kontinentalseng er som å sveve på en sky da det er en utrolig behagelig følelse.

LES OGSÅ: Regulerbar seng test

Få hjelp av ekspertene

For å forsikre deg om at du får den beste informasjonen, kan du forhøre deg med en spesialist innenfor madrasser og senger.

Da må du gjerne fortelle litt om dine sovevaner, vekten din og hvilken stilling du foretrekker å ligge i når du sover. På denne måten kan de kunne hjelpe deg enda bedre med å finne den sengen som passer best til deg.

Kontinentalsenger finnes i forskjellige farger. Da kontinentalsengene er litt høyere enn andre senger, kan møbelfargen dominere tonen i mindre soverom. Derfor bør du vurdere hvilken fremtoning du ønsker at soverommet skal være, og hvilken fargekombinasjon du liker best.

Guide for valg av madrass i forhold til vekt

 • Veier du mindre enn 75 kg skal du velge en madrass med medium fasthet
 • Veier du mellom 75 og 90-95 kg skal du velge en madrass med hard fasthet
 • Veier du mer enn 90-95 kg skal du velge en madrass med ekstra fast fasthet
*Dette er veiledende tall for valg av madrassene fasthet, så dette kan variere fra person til person


Her kan du lese litt om de beste sengene vi har sett litt nærmere på i denne kontinentalseng testen. Lenger ned på siden får du noen flere gode råd og tips til valg av ny seng.

Venus Mayan kontinentalseng(Best i test)

Venus Mayan kontinentalsengVenus Mayan Green har nå blitt oppgradert til å ha hele 7 komfortsoner

Denne komfortable, innbydende og allergivennlige luksusmodellen er den nyeste sengen på markedet innenfor kontinentalsenger.

Det er de små detaljene som teller når det kommer til helhetsinntrykket, og det som er kjennetegnet til Venus Mayan serien innenfor kontinentalsenger er at den virkelig er raus på detaljene.

Og ikke nok med det, denne sengen er også veldig deilig å ta på. Å ligge i den er en luksuriøs opplevelse. Den strenge kvalitetskontrollen og de sunne arbeidsforholdene man har observert under produksjonsprosessen, sikrer at man kan levere et produkt i høy kvalitet.

Sengen er dansk, og derfor designet for å tåle det skandinaviske klimaet. Venus Mayan er drømmesengen som kan garantere deg en sunn og velbalansert søvn mange år fremover.

Den unike overmadrassen er av 100% organisk naturlig latex. Det er herfra inspirasjonen til navnet Venus Mayan stammer fra. Overmadrassen er den populære og godt omtalte Mayan Green.

Overmadrassen gir en enestående komfort og er allergi-vennlig. Venus Mayan har fått navnet Mayan Green-sertifikat; og dette er din sikkerhet for at sengen og dens tilhørende overmadrass er ekstremt brukervennlig.

Venus Mayan er produsert med temperaturfølsom Hybridskum rundt fjærene. Modellen har en høyere og mer motstandsdyktig tre ramme i bunden, enn andre alminnelige senger.

Venus Mayan leveres med gavlputer inkludert i prisen ved kjøp av den vegghengte gavlen. I tillegg er sengen belagt med eksklusivt møblert stoff som er både motstandsdyktig og lett å rengjøre. Madrassen kan byttes innen 30 dager.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm og 210 x 210 cm(Fås også i +95 kilo i alle størrelser)
 • Høyde: 62 cm. (10 cm ben, 26 cm bunn, 18 cm madrass, 8 cm overmadrass)
 • Pocket fjærer
 • 7 Komfortsoner
 • Bolster: Venus Møbelstoff
 • Møbeltrekk: 25 mm Hybridskum
 • Ben Inkludert
 • 14 cm Treramme
 • 25 års garanti på fjærer og rammebrudd

 

Til Butikken

 

Jupiter Kontinentalseng(Best til prisen)

Jupiter KontinentalsengJupiter er laget i Danmark i henhold til de beste håndverkstradisjonene. Sengen har et ekstra madrass lag, slik at din søvnopplevelse kan forbedres.

Jupiter er produsert i henhold med kontinentalsengs teknologien, noe som betyr at den er bygget opp som et øvre madrasslag, en rammemadrass og en vendbar fjærmadrass med 5 soner. Intensjonen med en 5 soners fjærmadrass er å gi deg en god og sunn nattesøvn.

Fjærmadrassen består av to madrasskjerner kombinert i et trekk. Dette gir mulighet for forskjellig fasthet i begge sider, som både øker komforten og forlenger madrassens forventede levetid.

Det er viktig at du tenker på kroppsvekten når du skal velge madrass. Jupiter grunn modell er for vektklasser mindre enn 90 kg. Hvis du veier mer, bør du vurdere en Jupiter med «xtrafast» fasthed.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 140 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm(Fås også i +95 kilo i alle størrelser)
 • Høyde: 54 cm. (10 cm ben, 20 cm bunn, 18 cm madrass, 6 cm overmadrass)
 • Pocket fjærer
 • Fjærer pr. m2: 220
 • 5 Komfortsoner
 • Bolster: Jupiter Møbelstoff
 • Polstring: 25mm Polyetherskum
 • Ben Inkludert
 • 8 cm. Treramme
 • 15 års garanti på ramme og fjærbrudd

 

Til Butikken

 

Venus No.1 Kontinentalseng

Venus No.1 KontinentalsengVekt betyr ingenting, men allikevel – det gjør den faktisk om natten. Denne kontinentale sengen er tilgjengelig for personer som veier under 95 kg og til folk som veier mer enn 95 kg.

Det er viktig å velge en madrass som passer til vekten din. Derfor er mulig-pocket fjærer et must for en kraftig person, og derfor kan denne elegante sengemodellen til personer over 95 kg passe perfekt til deg.

Venus No1 er spesielt designet til kjølige forhold og derfor passer den perfekt til de nordlige delene i verden. Denne er like super både om sommeren og på vinteren.

Kontinentalsengen er bygget opp rundt to ramme madrasser – en i bunden med en fjærmadrass på toppen. Denne er virkelig rystet med de små detaljene. Sengen er dekket med et elegant møbel stoff langs sidene av sengen.

Madrassens latexskum er erstattet med Hybridskum, noe som er en fordel fordi Hybridskum er temperaturfølsomt, hvilket latexskum ikke er.

Hybridskummet akklimatiserer temperaturen på kroppen din og i soverommet ditt. Det kan oppbevare og slippe varmen ut etter behov. På denne måten er madrassen ventilert, noe som betyr at Venus er forfriskende, ekstremt sunn og fremfor alt veldig holdbar.

Hvilken seng skal du gå for når du skal ta det endelige valget? Bør du gå for en Jupiter eller en Venus kontinentalseng? Det er flere grunner til at du kanskje bør oppgradere litt, og heller velge Venus sengen ovenfor Jupiter modellen.

Venus har minst fem fordeler som ikke Jupiter har:

 • Venus leveres med en høyere og mer holdbar treramme i bunden
 • Venus Hybridskum-polstringen gir bedre komfort og forlenger sengens levetid
 • Venus gjør det mulig å velge mellom flere alternativer av sengeben
 • Venus gavl puter er inkludert i prisen, dersom du velger den vegg hengte gavl
 • Det slitesterke og elegante stoffet på sidene av sengen er lett å rengjøre

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 140 x 200 cm, 150 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm(Fås også i +95 kilo i alle størrelser)
 • Høyde: 61 cm. (10 cm ben, 26 cm bunn, 18 cm madrass, 7 cm overmadrass)
 • Pocket fjærer
 • Fjærer pr. m2: 220
 • 7 Komfortsoner
 • Bolster: Sort Venus Møbelstoff
 • Polstring: 25mm Hybridskum
 • Ben Inkludert
 • 14cm Treramme
 • 25 års garanti på fjærer og rammebrudd

 

Til Butikken

 

Stavanger by BN kontinentalseng

Stavanger by BN kontinentalsengStavanger-modellen er montert som et arrangement bestående av to madrasser, en fjærmadrass og en overmadrass.

Fjærmadrassen inneholder avanserte, langtidsholdbare og behagelige pocket-fjærer. Fjærene tilpasser seg vekten din, og deres oppdrift sikrer din sunne og korrekte sovestilling.

Fjærmadrassen har imponerende 300 pocket-fjærer per kvadratmeter, og dette innebærer en forventet lengre holdbarhet. Samtidig får madrassen en større del av punkter, som yter et mot trykk av kroppsvekten din.

Rundt fjærene er det plassert et lag av High Resilient-skum, som beskytter mot det ubehaget man ofte kan kjenne når man ligger direkte på sengefjærer.

Du kan velge mellom to madrasstyper for å få den som passer best til din kroppsvekt.

Rammemadrassen under fjærmadrassen er en rammemadrass med fjærer, hvilket i sammenlikning til andre madrasser som ofte er laget av skum, gir en langt bedre komfort. Og ikke nok med det, overmadrssen er en Mayan Green, som gir en elastisk støtte. På grunn av latex kjernen, vil denne overmadrassen støtte de kroppsdelene som veier mest.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 160 x 200 cm og 180 x 200 cm
 • Høyde: 65 cm. (Ben: 12cm, Bunn: 24cm, Spring: 22cm, Topp: 7cm)
 • Pocket fjærer
 • Fjærer pr. m2: 300
 • 5 komfortsoner
 • Bolster: Colorado – Kl. 1 (Belgisk møbelstoff)
 • Polstring: 40mm High Resilient
 • Ben Inkludert
 • 14 cm Treramme
 • 25 års garanti på fjærer og rammebrudd

 

Til Butikken

 

Senses Lux kontinentalseng

Senses Lux kontinentalsengDenne sengen er dansk produsert. Ikke bare bidrar dette til kvalitet og holdbarhet, det er også en garanti for at den er produsert av et selskap som legger vekt på samfunnsansvar.

Sengen er produsert i samsvar med et sunt arbeidsmiljø, samt gode produksjonsforhold på toppen av produksjonsstyrelsens ønskeseddel.

Sengen har tre madrasser, som gir den høyden på en kontinentalseng. Ergonomisk betyr dette at det er lettere å reise seg opp av sengen da du nesten kan hoppe ned fra den.

Fjærmadrassen er vendbar, som gjør at du får byttet på trykket på fjærene ved å vende den. Når fjærene ikke utsettes for det samme konstante trykket, vil madrassens levetid forlenges.

Fjærene er innredet i komfortsoner i henhold til kroppens forskjellige behov.

Overmadrassen leveres som en latex overmadrass eller en Celcius. Latex overmadrassen er best for de som er mindre frosne om nettene. Denne reagerer på vekten som plasseres på den. Jo mer vekt som treffer madrassen, jo mer støtte vil madrassen gi tilbake.

På denne måten avlastes dine trykkpunkter, slik at madrassen kan gi deg en personlig støtte. Latex overmadrassen gir et innbydende sengeklima.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm og 210 x 210 cm (Fås også i +90 kilo i alle størrelser)
 • Høyde: 62 cm. (10 cm ben, 26 cm bunn, 18 cm madrass, 8 cm overmadrass)
 • Pocket fjærer
 • Fjærer pr. m2: 220
 • 7 Komfortsoner
 • Bolster: Møbelstoff + Kuvertsyning
 • Polstring: 25mm Polyetherskum
 • Ben Inkludert
 • 14 cm. Treramme
 • Valgfri Memory el. Latex overmadrass (40 mm. kjerne)
 • 25 års garanti på ramme og fjærbrudd

 

Til Butikken

 

Derfor bør du velge en kontinentalseng

Har du tenkt over at vi i gjennomsnitt tilbringer nesten 3000 timer i løpet av året på soverommet? Det er i sengen du bruker mest tid med din partner og det er her du ofte ligger og koser med barna på morgen kvisten.

Kort sagt er det egentlig ikke mange ting i hjemmet ditt som er viktigere enn sengen din. Allikevel er det dessverre ikke det møbelet vi ofrer mest tanke på. For som regel er det ikke sengen som står på toppen av listen over hva man skal anskaffe seg i hjemmet sitt.

Og dette er til tross for at så mange lider av søvnforstyrrelser. Ofte er det en dårlig madrass, som er roten til så mye vondt. Det er noe som skjer med oss hvis vi sover i en seng som ikke er komfortabel.

Sover man dårlig, er det kanskje ikke den dårlige søvnen som man ofte skylder på, som faktisk gir muskel og nakke smerter, eller dårlig rygg og andre muskelspenninger. Svaret kan faktisk være så enkelt som at du bør bytte seng.

LES OGSÅ: Rammemadrass test

Den beste kontinentalsengen er ikke billig

Kontinentalsenger er dyre, ja. Men dersom du tenker over hvor mange timer du skal tilbringe i sengen din, hvor mange problemer en dårlig seng kan forårsake og hvor lang tid den holder, så er det kanskje ikke så dumt å prioritere og finne den rette sengen, uten å tenke så mye over prisen.

Vi har derfor sett nærmere på en rekke forskjellige modeller i denne kontinentalseng testen.

De felles fordelene ved alle de modellene vi anmelder her er flere. Felles for dem alle er at man slipper den typisk «revne i midten» av en dobbeltseng. Dette skyldes overmadrassen, som man selvfølgelig alltids kan kjøpe som et tillegg til en mer tradisjonell seng.

Men dette er ikke den største fordelen ved å investere i en kontinentalseng. Liggekomforten som du får i en kontinentalseng har noe å gjøre med at du kan velge en fjærmadrass som passer til din kroppsvekt.

Fjærmadrass laget inneholder to separate fjærmadrasser i selve madrass laget. Dersom du er litt usikker på sengen, bør du finne en forhandler som tilbyr 30 dagers bytterett etter kjøp. Dette er jo en super bra forsikring for deg som kjøper.

LES OGSÅ: Senge test

Sjekk kvaliteten på de billigere kontinentalsengene

Det er viktig at du forsikrer deg om at de tre madrasslagene (rammemadrassen, fjærmadrassen og overmadrassen) er av den beste kvaliteten.

En del kontinentalsenger har en dårlig rammemadrass. Dette er ofte fordi noen produsenter ikke legger stor nok vekt på rammemadrassens kvalitet fordi de fokuserer mer på å levere et produkt til en rimelig pris. Komforten blir mye dårligere dersom rammemadrassen er av dårlig kvalitet, og denne sengen vil holde i mange færre år.

Du bør derfor alltid sjekke rammemadrassens kvalitet, hvis du har tenkt til å kjøpe en billigere modell.

Hvor fast skal sengen være

Fjærmadrassen er et kapittel for seg selv. Mange velger alt for myke madrasser. Dette gjør vi ofte fordi det er vanskelig å vite hvor fast madrassen bør være. Det kan føles veldig behagelig med en myk madrass når du prøver kontinentalsengen et par minutter i butikken.

Til syvende og sist er det fastheten i fjærmadrassen kombinert med overmadrassen som avgjør hvor god liggekomforten blir. Det er her pocket-fjærene kommer inn i bildet.

Gammeldagse madrasser har kun få fjærer per kvadratmeter, mens en fjærmadrass med pocket-fjærer skiller seg ut ved å ha flere hundre pocket-fjærer per kvadratmeter. Som regel inneholder den 300 fjærer per kvadratmeter.

Effekten er en dramatisk forbedret liggekomfort, fordi dette gir mange flere støttepunkter for kroppen din. Det vil si at madrassen justeres perfekt til din kroppsbygning. Hvor hard madrassen din bør være kommer derfor an på vekten din.

Denne tabellen kan hjelpe deg med å finne den perfekte madrassen:

Madrass med pocket-fjærer:

 • Medium madrass, dersom du veier under 75 kg
 • Fast madrass, dersom du veier mellom 75 og 95 kg
 • Fast madrass, dersom du veier over 95 kg – multi pocket-fjærer

Se denne guiden fra Jysk som viser hvordan du kan finne den rette kontinentalseng