Velg en side

Det kan være vanskelig å velge en riktig seng, madrass, overmadrass eller rammemadrass. Dersom du bruker litt tid på å finne informasjon, ved å lese anmeldelser på nettet eller tester som er laget for å beskrive ulike typer og modeller, vil du få bedre forutsetninger når du skal ta det viktige valget.

En rammemadrass er, som ordet forklarer, en madrass som er bygget inn i rammer. Disse er som regel produsert av tre.

Rammemadrasser har vært super populære i de siste 20 årene, mest sannsynlig fordi de er kjempe enkle i oppbygging, lette å håndtere samtidig som prisene er fornuftige.

Dette er en av de rimeligere sengene, men det finnes så klart også mange forskjellige typer, og kvaliteten varierer mye.

Kvaliteten er svært viktig når du som kunde skal velge den helt riktige rammemadrassen som passer best til deg og din kropp.

Dersom økonomien din er stram, men du allikevel trenger en ny seng, ønsker du sikkert å gå for en billig rammemadrass, og du kan helt klart finne en seng som er helt ok i forhold til prisen.

Men pass på, for det finnes faktisk mange dårlige modeller som absolutt ikke egner seg som en seng. Disse må du selvfølgelig prøve å unngå.

Nederst i artikkelen kan du lese hvordan vi har kommet frem til hvilke produkter som er best i test og best til prisen.

Vi tester de beste rammemadrassene

Er du en av de som foretrekker å gå inn i butikken å legge deg ned i de forskjellige sengene i offentligheten, for å teste de ut slik at du kan prøve å forestille deg hvordan det er å sove i denne sengen i en hel natt? Da bør du virkelig følge med her.

Dette er nemlig noe som hører fortiden til.

Det å reise rundt i forskjellige butikker og prøve ut 10-20 senger, var noe de tidligere generasjonene gjorde. Og dette var jo nettopp fordi de ikke hadde noe valg.

Den nye måten å kjøpe madrasser på foregår selvfølgelig på internettet. Det er mange rammemadrasser og velge mellom, det er helt sikkert.

Det kan være vanskelig å lage seg en oversikt over hva som er bra og hva som er dårlig, så her kan det være lurt å ty til ekspertene, slik at du kan få en viss peiling på hva du skal se etter.

Om du ønsker en mer avansert seng så er kanskje en regulerbar seng et bedre alternativ for deg. Du kan lese mer om de beste regulerbare sengene her

Tips til å velge den riktige rammemadrassen

Det er alltid viktig å finne ut om selgeren tilbyr en bytterett slik at du kan sende sengen i retur dersom du finner ut at den ikke passer så godt til deg.

Pass også på at det fremdeles er mulig å bytte sengen dersom forhandleren skulle slutte å selge dette merket.

De fleste forhandlere gir en 30 dagers prøvetid med retur rett. Dersom din forhandler ikke tilbyr dette er det nok like greit å finne en annen.

Det er lurt å sette seg litt inn i hvilke materialer sengen er laget av.

Hvilke sertifikater har rammemadrassen, og er det brukt kjemikalier ved produseringen? Dette er noe man bør tenke på når man skal ta det viktige valget.

Ikke kast din gamle madrass med en gang du har fått den nye i hus. Denne kan være god å ha som en back-up dersom du bestemmer deg for å benytte deg av retur retten innenfor prøvetiden.

Guide for valg av madrass i forhold til vekt

 • Veier du mindre enn 75 kg skal du velge en madrass med medium fasthet
 • Veier du mellom 75 og 90-95 kg skal du velge en madrass med hard fasthet
 • Veier du mer enn 90-95 kg skal du velge en madrass med ekstra fast fasthet
*Dette er veiledende tall for valg av madrassene fasthet, så dette kan variere fra person til person


Her har vi funnet frem våre favoritter til virkelig gode priser:

Venus rammemadrass (Best i test)

Venus rammemadrass (Best i test)Blant de beste rammemadrasser i 2020 og den mest populære blant kunder

Venus har nå blitt oppgradert til å ha hele 7 komfortsoner

Kunden har alltid rett – det er vel det beste uttrykket vi kan bruke i denne sammenhengen. Venus har hele fire og en halv stjerne av fem mulige hos kundene til Bedrenaetter, ut ifra 127 anmeldelser.

På Bedrenætter.dk beskriver danske Søndergård at Venus er en fin seng og den ble levert fortere enn lovet. Videre skriver Søndergård ”Har aldrig tænkt jeg skulle købe en seng ubeset, men må sige den er over al forventning. Super lækker kvalitet og topmadrassen er lækker. 100 % tilfreds med køb og behandling.”

Carsten N. Kaller kjøpet en riktig god opplevelse og han skriver: ”Jeg har rent faktisk oplevet at få en bedre søvn efter jeg fik min Venus boxmadras. Det er en tung og solid seng, med den bedste topmadras jeg nogensinde har haft. Kundeservice skal også have ros for hurtige og relevante svar.”

Seng.nu vurderer Venus rammemadrassen for å ligge innenfor kategorien «beste rammemadrass 2017», og i 2019 ble denne utnevnt til en av de mest populære sengene hos BedreNætter.

Med disse vurderingene kan vi se at Venus er like populær år etter år.

Flere muligheter

Madrassen er utviklet i et særegent og dekorativt design, som ikke minst skyldes at den leveres med imponerende Champagneben.

Man kan selvfølgelig også velge mellom andre type ben, alt fra runde ben i eik, pegasus i svart eller pegasus i eik.

Når det gjelder fastheten i madrassen kan du også velge mellom alternativene medium fasthet, fast fasthet eller xtra fast fasthet.

God kvalitet, høy liggekomfort og lang levetid

Denne sengen leveres med pocketfjæring, og hele 7 komfortsoner. Produsenten har her valgt å dekke fjærene med hybridskum slik at du kan oppnå et enda sunnere sovemiljø.

Rammen rundt madrassen er hele 20 cm høy og denne er laget av svensk furutre. Med en så solid, for å ikke snakke om kortreist produkt, vil du med god samvittighet kunne nyte denne sengen år etter år.

7 komfortsoner gjør også at kroppen din får den riktige støtten, uansett om du hviler på ryggen, på siden eller på magen.

Med temperatur-sensitivt Hybridskum rundt fjærene sikres fjæringen med en bedre komfort og en lengre levetid.

Sidene på Venus rammemadrass er kledd i et eksklusivt og holdbart møbelstoff, som er veldig enkelt å holde rent.

Valget mellom medium, fast eller ekstra fast har med kroppsvekten din å gjøre. Madrassens hardhet skal sikre ryggen din, slik at den blir liggende riktig, også i sideliggende leie.

Veier du mindre har du behov for en mykere madrass. For tyngre personer anbefales en hardere madrass.

Venus leveres i forskjellige lengder og bredder og i forskjellige hardheter:

 • Kroppsvekt under 75 kg krever en rammemadrass med pocket-fjærer og medium fasthet.
 • Kroppsvekt mellom 75 og 90-95 kg krever enten en rammemadrass med pocket-fjærer og en fast madrass eller en rammemadrass med multipocket-fjærer og en medium fasthet.
 • Veier du mer enn 90-95 kg bør du ha en rammemadrass med en ekstra fast fasthet.

Med denne madrassen har du 100 dagers prøvetid med kostnadsfri bytting av fasthet.

Produktspesifikasjoner

 • Farger: Svart, beige, lysegrå eller antracitgrå
 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm
 • Høyde: 63 cm. (19 cm ben, 36 cm madrass, 8 cm overmadrass)
 • Pocket fjærer
 • 7 komfortsoner
 • Polstring: Hybridskum
 • Ben inkludert
 • 20 cm treramme
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd

 

Til Butikken

 

Jupiter Rammemadrass (Best til prisen)

Jupiter Rammemadrass (Best til prisen)Dersom du er en av mange som har lyst på en ny rammemadrass, men kanskje ikke har et stort budsjett til å bruke på en ny seng, er Jupiter rammemadrass det perfekte valget.

Her får du en deilig seng med super god kvalitet for en rimelig penge.

Denne sengen er produsert av merket Kinnabädden i Danmark, et merke som har over 60 års erfaring med produksjon av kvalitets senger. Dette betyr jo nettopp det at denne sengen vil holde i mange år fremover.

Jupiter rammemadrass er helt perfekt til deg som har høye forventninger til god støtte i en seng og høy kvalitet.

Jupiter tilpasser seg nemlig din liggeposisjon, og støtter der det trengs med sine 5 komfortsoner. Dette vil garantere for en dypere og bedre søvn.

Solid rammemadrass til en rimelig pris

Sengen er bygget opp på en 8 cm treramme som er laget av sterkt svensk furutre.

Madrassen som er 26 cm tykk er produsert med pocket fjærer som er dekket av 25 mm polyskum for ekstra beskyttelse.

Når du kjøper denne sengen får du også med en overmadrass, nemlig latex-madrassen som er en motstandsdyktig og fast overmadrass.

Overmadrassen har en 40 mm kjerne av latex og trekket på denne kan du ta av når du ønsker å vaske det.

Vi ser at med denne sengen får du mye komfort og kvalitet for pengene, og vi har derfor valgt å kåre denne sengen til best til prisen.

Produktspesifikasjoner

 • Farger: Grå eller svart
 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm
 • Høyde: Totalt 51 cm (19 cm ben, 26 cm madrass, 6 cm overmadrass)
 • Pocket fjærer
 • 5 komfortsoner
 • Polstring: 25 mm Polyskum
 • Ben inkludert
 • 8 cm treramme
 • 15 års garanti på fjær- og rammebrudd

 

Til Butikken

 

Senses Rammemadrass

Senses RammemadrassSenses modellen med alle funksjoner og egenskaper på plass

Senses er produsert hos Kinnabädden i Horsens som garanterer for at den lever opp til de strengeste kvalitetskravene som kan stilles til en rammemadrass.

Senses serien er delt opp i grupper i forhold til kroppsvekt, dette vil si at de også leverer senger til de som veier over 95 kg.

Denne modellen selges under merket Senses, og den har en madrass som er bygget opp av pocket fjærer med hele 7 komfortsoner.

Fjærenes funksjon skaper komfort i madrassen, mens sonene gir individuell støtte til de kroppsdelene som er mest utsatt. Dette gjelder for eksempel hodet og nakken.

Her kan du velge mellom rammemadrassen som passer til din kroppsvekt da madrassen kommer i medium, fast og ekstra fast fasthet.

God til prisen

Når du kjøper en seng kan du selvfølgelig få tak i en av de billigere asiatiske eller østeuropeiske typene med gammeldagse fjærer.

Disse bør du passe deg litt for, da de ikke leverer på langt nær den samme gode komforten som en nordisk madrass med pocket-fjærer.

Denne rammemadrassen er laget med tanke på komfort og i tillegg er den fin og elegant og se på.

Madrassen som er 36 cm høy er bygget inn i et treverk som er laget av svensk furu.

Som med flere av de modellene som vi anbefaler, leveres Senses med en Latex overmadrass som er 8 cm tykk. Denne overmadrassen har en kjerne på hele 6 cm for ekstra god komfort.

Flotte anmeldelser

Danske Sisse D. var litt nervøs for å kjøpe en seng over nett, men hun er veldig fornøyd med at hun gjorde det, og hun er en av mange som sover fantastisk i denne sengen.

Sisse forklarer følgende: «Det var lidt en chance da man ikke kan prøve sengen. Med kyndig vejledning og super service fik jeg min seng. Jeg har aldrig sovet så godt!. Jeg elsker min nye seng!»

Testsektionen.dk, som også er dansk, beskriver Senses serien på denne måten: ”yderst høj kvalitet, som desuden har et imponerende flot design, og den kan købes hos Bedrenætter. Denne type madras er det oplagte valg for dig, der ikke ønsker at betale en mindre formue for en ny seng, men som samtidig ønsker støtte og komfort hele natten lang.”

Senses leveres i forskjellige størrelser og med forskjellige fastheter.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm og 180 x 210 cm
 • Høyde: 63 cm. (19 cm ben, 36 cm madrass, 8 cm overmadrass)
 • Pocket fjærer
 • 7 komfortsoner
 • Polstring: Komfortskum
 • Ben inkludert
 • 20 cm treramme
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd

 

Til Butikken

 

Senses Mayan Rammemadrass

Senses Mayan RammemadrassSenses Mayan Rammemadrass kommer i et flott design som vil passe flott inn i alle soverom.

Dette er en deilig seng med god støtte og komfort til deg som har virkelig høye forventninger til en seng.

Denne flotte sengen er ikke bare fin å se på, den gir også en utrolig god støtte og komfort, hele natten gjennom.

Med en madrass som inneholder en dobbeltfjæret kjerne med pocket-fjærer, får du den beste komforten. Dette gjør nettopp at madrassen blir mer elastisk og fleksibel.

Som med de fleste rammemadrasser er også denne rammemadrassen veldig enkel å ta i bruk når du får den levert på døra. Det er bare å pakke den opp, montere ben, og så er den klar.

Senses Mayan får du i alle modeller når det gjelder fastheter; medium, fast og ekstra fast. Den sistnevnte passer perfekt til alle som veier over 95 kg, da den gir flere støttepunkter.

Organisk og sunn overmadrass

Dersom partneren din veier over 90-95 kg og du veier mindre, bør dere selvfølgelig velge en Senses Mayan madrass med en fasthet som passer til din vekt og en Senses Mayan madrass med ekstra fast fasthet til partneren din. Deretter kan dere legge en felles overmadrass over.

Overmadrassen som følger med denne sengen har en kjerne av 100% naturlatex på hele 6 cm. På denne måten får dere begge den støtten dere trenger.

Når du kjøper denne sengen får du som tidligere nevn med en overmadrass på kjøpet. Dette er en Mayan overmadrass som har mottatt FSC-sertifikatet da den er 100% organisk.

Overmadrassen er også CO2-nøytral. Mayan overmadrass er rett og slett ekstremt sunn, samtidig som den hjelper til med å gi den gode støtten.

Om du er en av mange som er opptatt av miljøet og ønsker å investere i en god og holdbar seng er Senses Mayan et kjempegodt valg, og den vil gi deg et sunt og godt sovemiljø hele natten igjennom, i mange år framover.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm.
 • Høyde: Totalt 63 cm (19 cm ben, 36 cm madrass, 8 cm overmadrass)
 • Pocket fjærer
 • 7 komfortsoner
 • Polstring: 25 mm Hybridskum
 • Ben inkludert
 • 20 cm treramme
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd

 

Til Butikken

 

Atlas rammemadrass

Atlas rammemadrassDenne flotte sengen fra Bedre Nætter gir deg alt du trenger, og den vil dekke alle dine behov i en rammemadrass.

For rask levering og god kvalitet har Bedre Nætter valgt å produsere sine senger i Danmark. Dette garanterer jo for både gode arbeidsvilkår og høy kvalitet til et nordisk klima.

Sengen er bygd opp med pocket-fjærer og polstret av polyskum. Dette sikrer god støtte og en seng med lang levetid.

Med 6 komfortsoner gir denne madrassen overraskende god støtte.

Atlas rammemadrass kan du nå få i både medium, fast og ekstra fast fasthet. Dette betyr at den passer godt til både store og små, ja til hele familien.

Fornøyde kunder

Brukere er strålende fornøyd med dette valget. Av 5 stjerner, som er det aller beste, får sengen 4,5 stjerner.

Niels R. fra Danmark er en av mange som gir sengen 5 stjerner og han skriver «Bedste seng overhovedet som jeg har ligget i.»

Julie K. skryter også av sengen og kjøpet. Hun skriver blant annet: «Vi modtag 2 dejlige senge. Er meget tilfreds.»

Bedre Nætter gir ved kjøp av Atlas rammemadrass en garanti på 15 år ved fjær- og rammebrudd. Dette garanterer jo for at du vil ha en deilig seng, i mange år framover.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm (Fåes også i +95 kilo i alle størrelser)
 • Høyde: 48 cm (19 cm ben, 23 cm madrass, 6 cm overmadrass)
 • Pocket fjærer
 • 5 komfortsoner
 • Polstring: 25 mm Polyskum
 • Ben inkludert
 • 8 cm treramme
 • 15 års garanti på fjær- og rammebrudd

 

Til Butikken

 

En billig rammemadrass

De dårlige rammemadrassene er ofte veldig billige, og de holder sjeldent hva de lover. De er som regel veldig lette i vekt da de gjerne kun har en tynn treramme.

Madrassen inneholder ofte færre fjærer og dette vil gi en dårligere støtte og dermed en dårligere søvn.

Søvnen din er utrolig viktig, men de fleste undervurderer dessverre dette.

Ofte stresser vi med alt vi skal rekke i løpet av dagen før vi endelig kan ta kvelden, som regel alt for sent. Det er jo når vi sover at vi lader opp ny energi til neste dag.

Ifølge eksperter er det veldig viktig at denne fasen blir prioritert. Dersom man ikke prioriterer å sove vil det gå utover livskvaliteten og helsen.

Søvnen er viktig

I en rammemadrass test som dette er det viktig at du vet hva du ønsker og hvorfor.

Her handler det om at du får den helt optimale søvnen, slik at du blir helt uthvilt og frisk til neste dag. Kroppen din skal være klar til å møte nye utfordringer og det er viktig å være opplagt.

Husk at vi mennesker belaster kroppen forskjellig i løpet av hele dagen.

Den har derfor behov for ro og hvile i løpet av natten i en seng som støtter de riktige stedene. Kroppen din skal derfor ligge helt perfekt i sengen slik at den ikke belastes mer i løpet av natten.

Dersom du ligger på ryggen, skal madrassen støtte slik at ryggen blir liggende helt vannrett. Derfor skal rumpa synke litt ned i madrassen.

Det er også viktig at hode, nakke og skuldre får riktig støtte, slik at disse kroppsdelene ikke spennes, men får slappet godt av mens du sover.

Kroppen din er unik og den krever optimal støtte

Som du sikkert skjønner etter å ha lest denne artikkelen så er søvnen og hvilen utrolig viktig. Spesielt viktig er komforten du har når du ligger i sengen din.

Hvorfor du burde velge en rammemadrass

I en rammemadrass kan du få den helt optimale liggestillingen som kroppen din trenger, men dette krever at du bevisst velger den modellen som passer best til deg og din kropp.

Dersom du er tynn eller spinkel kan en hard madrass resultere i at rumpa ikke synker godt nok ned i madrassen og ryggen vil dermed ikke bli liggende vannrett.

Er du større og tyngre så vil en altfor myk seng resultere i at rumpa synker altfor mye ned i madrassen og dermed vil ryggen heller ikke ligge vannrett, men i stede får du en ubehagelig liggestilling.

Dette kan ofte medføre at du føler deg mørbanket når du våkner neste morgen og du vil ikke føle deg uthvilt.

Om du er usikker på om du skal gå for en rammemadrass eller en kontinentalseng, kan du jo sammenlikne disse ved å ta en titt på vår kontinentalseng test 

Ta vekten din til hjelp når du velger madrass

Som utgangspunkt skal du ta hensyn til vekt og høyde når du skal velge den sengen som passer best til din kropp.

Vi anbefaler alltid å velge en seng eller rammemadrass som er så lang og bred som mulig slik at det er god plass til kroppen din.

Noen av de billigere rammemadrassene har ikke på langt nær like mange fjærer og komfort soner som de litt dyrere med god kvalitet har. Dette betyr at komforten i hele sengen ikke er like god.

Det kan være lurt å sikre seg om at madrassen har nok fjærer, og informasjon om dette kan du finne under spesifikasjonene på rammemadrassen.

Når det gjelder vekten skal du velge en myk madrass dersom du veier opp til 75 kg. Hvis du veier mellom 75 kg og 95 kg vil en medium madrass være passende, og dersom du veier mer enn 95 kg kan det være lurt å gå for en hard madrass.

Dette er selvfølgelig veiledende tall, men et godt utgangspunkt som du kan gå etter når du skal prøve madrasser.

Du vil nok mest sannsynlig merke stor forskjell på de forskjellige typene.

Rammemadrass med fjærer

En rammemadrass består av en ramme og mange fjærer. Disse blir kalt pocket-fjærer og multipocket-fjærer.

En billig modell består kun av pocket-fjærer, og denne gir ikke like god støtte og fasthet som en seng med multipocket-fjærer.

Dette har noe å gjøre med avstanden mellom fjærene og/eller antall fjærer per kvadratmeter.

Antallet av fjærer avgjør fastheten i en rammemadrass og jo fastere rammemadrassen er, jo mere belastning tåler den.

Dersom du veier over 95 kilo, og din partner som veier mindre også skal sove i sengen, anbefaler vi en rammemadrass med god fasthet.

Selv om dere er to personer i sengen, vil multipocket-fjærene sørge for at dere får hver deres unike underlag. Dette vil dere ikke kunne få dersom sengen kun består av pocket-fjærer.

Rammemadrass med mange fordeler

Det er mange fordeler ved å velge en rammemadrass.

Som du sikkert vet veier ikke en rammemadrass mye og den er derfor lett å frakte og flytte på.

Rammemadrassen består av en lett ramme i tre eller metall, og et innebygd fjær lag som gir et fast underlag å sove på.

Over fjærene ligger det et mellomlag og oppå der er selve trekket på sengen. Dette kan bestå av for eksempel latex, som er både elastisk og svært slitesterkt samtidig som det puster.

En rammemadrass kommer som regel med ben som er veldig lette å montere. Dermed trenger du ikke å bruke flere timer på å montere denne sengen. Når sengens ben er montert er den klar til bruk.

Rammemadrassen er en av de mest solgte sengene i Norge, og dersom du velger en rammemadrass med god kvalitet så kan denne holde i mange år fremover.

Vær allikevel forsiktig med å kjøpe en veldig rimelig rammemadrass. Disse har oftere dårligere kvalitet og fjærene blir ofte fort slitne med årene.

Kvalitet holder lengre

Dersom du ønsker en rammemadrass med god kvalitet må du selvfølgelig betale litt mer for den.

En seng med multipocket-fjærer er det klart beste valget, og den bør ha 5 til 7 innebygde komfortsoner.

Jo flere fjærer det er i en seng, jo mer tåler den, og jo lengere holder den. Dette er fordi det er flere fjærer som deler belastingen av kroppens vekt.

Fjærene holder dermed i lengere tid, og dette betyr at investering av en litt dyrere seng kan lønne seg i lengden.

Dersom du går for en billigere modell kan du nok ikke regne med å ha en god seng i lengere enn noen få år. En rammemadrass med god kvalitet skal holde i minst 10 år.

Rammemadrass og priser

Prisen på en rammemadrass varierer mye, og du kan lett klare å finne en rammemadrass til en billig penge.

Dersom du finner en veldig rimelig rammemadrass kan du nok ikke regne med at denne holder i mange år framover.

Det er faktisk ikke så mye mer penger som skal til for å få en god kvalitets seng når det gjelder rammemadrasser.

Vi anbefaler og alltid finne ut av hvor mange fjærer madrassen inneholder. Det burde være minst rundt 220 fjærer i sengen for at den skal holde lenge.

Rammemadrassen i dyrere kvalitet

Man kan lett finne mye dyrere rammemadrasser, og her vil du nok få litt mer luksus for pengene.

Rammen på disse litt dyrere sengene er ofte litt grovere og tyngre, men de er ikke nødvendigvis bedre for din kropp enn billigere rammemadrasser.

Noen av disse kan nok ha litt bedre kvalitet og holde lengre, men husk at det viktigste du må tenke på når du velger en seng, er at den er god for kroppen din.

Dobbel rammemadrass

Mange spør om man bør kjøpe en dobbel rammemadrass hvis man er to personer som sover sammen, og dette er et godt spørsmål.

Jo dyrere rammemadrassen i dobbel størrelse er, jo mindre betyr det at man ligger to personer i denne sengen.

Dette er jo igjen fordi at de dyrere rammemadrassene ofte inneholder flere fjærer og komfortsoner, som igjen betyr at man fint kan være to personer med forskjellig vekt i den samme sengen, uten at dette går utover søvn og komfort.

Det er nok flere og flere som heller velger å kjøpe to forskjellige enkelte rammemadrasser. Disse settes inntil hverandre og da kan man legge en felles overmadrass på toppen for å slå de sammen til en seng.

Dette vil faktisk øke komforten for dere begge.

Hvor kan man kjøpe en rammemadrass

Det finnes mange forhandlere av rammemadrasser, og i denne rammemadrass testen kan vi ikke anbefale spesifikke forhandlere, men vi kan råde deg til å finne en forhandler som du føler at du har full tillit til.

Det er veldig viktig at du får den riktige informasjonen om madrassens egenskaper.

Det finnes mange møbel forretninger som selger senger, men vi kan ofte se at butikker som selger kun senger og sengeutstyr, og har spesialisert seg i dette, er de mest kompetente på markedet.

Det finnes også mange nettbutikker eller varehus som kun selger senger, og her er det selvfølgelig også noen som er bedre enn andre.

Det er lurt for deg som kjøper, at du finner en nettbutikk med et større utvalg av senger og rammemadrasser.

Der kan du nemlig som regel finne flere typer av former og fasthet, og på denne måten vil du lettere kunne finne den sengen som passer perfekt til din kropp.

Rammemadrass test i butikk

Dersom du ønsker å prøve noen rammemadrasser før du kjøper den riktige, kan det være smart å oppsøke en butikk og prøve noen forskjellige typer. På denne måten kan du være helt sikker på å finne den riktige modellen for deg.

Vi anbefaler også at du prøver noen overmadrasser, slik at du sammen med rammemadrassen kan få den beste komforten.

Når du har prøvd noen forskjellige rammemadrasser og overmadrasser så velger du selv om du ønsker å bestille denne over nett eller om du ønsker å kjøpe den i butikken, men det anbefales ofte å bestille over internettet.

Husk at ved å bestille over nett kan man ofte spare litt penger.

Få rammemadrassen levert hjem

En annen fordel ved å bestille seng på nettet er jo at du får sengen levert på døra, og på denne måten trenger du ikke å tenke på å transportere selv.

Dersom du kjøper seng i en butikk må man gjerne betale en god sum for å få denne levert hjem.

Vi anbefaler derfor at du heller bruker disse fraktpengene på litt flere fjærer i rammemadrassen. Da får du en bedre seng som holder i flere år til den samme prisen.

Billigere rammemadrass på internett

Har du kanskje vært litt rundt om i butikker og testet litt senger, og du ønsker å bestille sengen over nettet så finnes det faktisk forhandlere som tilbyr returnering.

På denne måten kan du få sengen levert, teste den i noen dager, og hvis den ikke passer perfekt til kroppen din, kan du levere den tilbake.

Undersøk derfor om din forhandler tilbyr denne tjenesten før du kjøper. Dette kan være en smart måte å finne en perfekt seng til en billig penge på.

Husk også at nettbutikker ofte har mindre utgifter enn fysiske butikker da de kun har et lager med varer og færre ansatte. Dette gjør at de kan selge varene til en mye rimeligere pris.

Når man bestiller en rammemadrass på internett, kan man i tillegg til lavere priser også oppleve gode tilbud.

Noen gir for eksempel en med overmadrass gratis på kjøpet. Her kan du også spare en god del penger.

Høyere pris, bedre kvalitet, lengre garanti

Dersom du ønsker en seng med god kvalitet som holder i mange år fremover, må du også gjerne ofte betale litt mer for dette.

Men det du kan huske på når du bruker litt mer penger på en seng er at det gjerne vil følge med en garanti, og på denne måten kan du som kunde forsikre deg om at du vil ha en god seng i mange år.

Man kan ofte finne rammemadrasser med 3-5 års garanti. Dette gir forhandlerne for å forsikre deg om at kvaliteten er på topp og at denne sengen skal holde lenge.

Det gir også deg som kunde en større tillit til produktet, produsenten og forhandleren.

Ny rammemadrass – nye tider og bedre helse

Uansett hvilken type seng du velger, skal du alltid gå etter den løsningen som passer best til din kropp, og den som sikrer deg best mulig hvile og søvn.

Hvile og søvn undervurderes av alt for mange mennesker, og dette betyr at altfor mange går rundt slitne og trøtte.

Sengen har så mye å si på hvor god søvnen du får er, og den kan ha mye å si på energinivået utover dagen.

Det er også mange andre symptomer i hverdagen som forteller deg at kroppen har behov for hvile og søvn, men det er dessverre altfor mange som bare blåser dette bort uten å gjøre noe med problemet.

Mangel på energi og smerter i muskler og ledd går ikke bort av seg selv.

Dersom du har en dårlig seng og du ikke ligger godt i sengen din, anbefaler ekspertene å bytte ut sengen, uavhengig av hvor lenge man har hatt den.

En bedre seng kan faktisk bety at du får den helt optimale søvnen på 6 til 8 timer, og at du føler deg mer opplagt om dagen uten smerter i kroppen.

Dette vil også medføre at du får mer ut av de travle timene som man gjerne har i løpet av dagen.

Rammemadrass test

Vi anbefaler å bruke litt tid når du skal finne den sengen som passer best til deg.

Husk at du skal kunne ha denne i mange år fremover, så det kan være lurt og heller legge ut litt ekstra penger på et møbel som er så viktig som dette.

Det kan være vanskelig å finne den beste rammemadrassen, og vi anbefaler å finne den sengen som passer best til nettopp deg.

En test som denne har ingen fasit på hva som er det beste valget, da alle kropper er forskjellige og alle har ulike krav til en seng.

Du må derfor selv ta stilling til hvilken type seng du selv ønsker, og hvilke behov kroppen din har.

Bruk derfor litt tid og test ut forskjellige senger før du går og kjøper den du tror passer best til deg.

Slik har vi gjennomført testen

Vi har sammenlignet produktspesifikasjonene og, når det har vært mulig, sett på anmeldelser fra tidligere kjøpere av produktet.

Ved å gjennomgå disse punktene grundig, har vi kommet frem til hvilket produkt, av de vi har sammenlignet, som er best i test og best til prisen.

På den måten blir det enkelt for deg å velge mellom produktene vi har tatt med i denne guiden.

Vi har ikke fysisk testet produktene.

Se denne guiden fra Jysk som viser hvordan du kan finne den rette rammemadrass