Rammemadrass test 2023 - Guide til de beste rammemadrasser

En rammemadrass eller en rammeseng er, som ordet forklarer, en madrass som er bygget inn i rammer. Rammen er som regel produsert av tre, og på toppen av madrassen finner du som regel en overmadrass.

Det kan være vanskelig å velge en riktig seng, madrass, overmadrass eller rammemadrass. Dersom du bruker litt tid på å finne informasjon, ved å lese anmeldelser på nettet eller tester som er laget for å beskrive ulike typer og modeller, vil du få bedre forutsetninger når du skal ta det viktige valget.

Vi har laget denne rammemadrass guiden og funnet fram til våre favoritter slik at du lettere kan finne den helt riktige modellen som passer til deg.

Boxmadras test - Venus boxmadras 180x200 cm

Vi anbefaler disse rammemadrassene

Freja Rammemadrass

Best i test
 • 100 dages prøvetid - 100 % fornøyd eller pengene tilbake
 • 4,9 på Trustpilot & 25 års garanti
 • To lag med Ergonomic+ fjærer & 7 komfortsoner

Senses Rammemadrass

Best til prisen
 • 100 dages prøvetid - 100 % fornøyd eller pengene tilbake
 • 4,6 på Trustpilot & 15 års garanti
 • 7 bedre™ soner & vanlige pocketfjærer

Rammemadrasser til fornuftige priser

Rammemadrasser har vært super populære i de siste 20 årene, mest sannsynlig fordi de er kjempe enkle i oppbygging, lette å håndtere samtidig som prisene er fornuftige.

Dette er en av de rimeligere sengene, men det finnes så klart også mange forskjellige typer, og kvaliteten varierer mye.

Kvaliteten er svært viktig når du som kunde skal velge den helt riktige rammemadrassen som passer best til deg og din kropp.

Dersom økonomien din er stram, men du allikevel trenger en ny seng, ønsker du sikkert å gå for en billig rammemadrass, og du kan helt klart finne en seng som er helt ok i forhold til prisen.

Men pass på, for det finnes faktisk mange dårlige modeller som absolutt ikke egner seg som en rammeseng. Disse må du selvfølgelig prøve å unngå.

Vi tester de beste rammemadrassene

Er du en av de som foretrekker å gå inn i butikken å legge deg ned i de ulike sengene i offentligheten, for å teste de ut slik at du kan prøve å forestille deg hvordan det er å sove på denne madrassen i en hel natt? Da bør du virkelig følge med her.

Dette er nemlig noe som hører fortiden til.

Det å reise rundt i forskjellige butikker og prøve ut 10-20 senger, var noe de tidligere generasjonene gjorde. Og dette var jo nettopp fordi de ikke hadde noe valg.

Den nye måten å kjøpe den beste madrassen på foregår selvfølgelig på internettet. Det er mange ulike rammemadrasser og velge mellom, det er helt sikkert. For å ikke snakke om hvilken overmadrass man skal velge.

Det kan være vanskelig å lage seg en oversikt over hva som er bra og hva som er dårlig, så her kan det være lurt å ty til ekspertene, slik at du kan få en viss peiling på hva du trenger å se etter.

Om du ønsker en mer avansert seng så er kanskje en regulerbar seng et bedre alternativ for deg. Du kan lese mer om de beste regulerbare sengene her.

Freja rammemadrass (Best i test)

100 dagers prøveperiode – Helt fornøyd eller pengene tilbake

Vi har valgt Freja rammemadrass som den beste i testen, fordi den gir formidabel støtte til kroppen og dermed bidrar til et bedre sovemiljø.

Freja skiller seg fra tilsvarende rammemadrasser ved å ha hele syv komfortsoner, hvor andre rammemadrasser normalt bare har fem.

I tillegg til de syv komfortsonene får du en rammemadrass med Ergonomic+ pocketfjærer, som er spesialtprodusert med ekstra dybde. Enkelt fortalt gir disse pocketfjærer deg ytterligere god liggekomfort.

Hver pocketfjær ligger i sin egen pose, og de enkelte pocketfjærer har derfor ingen kontakt med hverandre.

Mellom fjærene ligger et spesielt pustende Airflow skum, som effektivt leder fuktighet og varme bort fra kroppen. Dette lar deg opprettholde en behagelig temperatur hele natten.

Airflow skummet er også antibakterielt og hjelper de enkelte pocketfjærer til å være enda mer fleksible.

Sammen med Freja sengene kan du velge mellom en lateks overmadrass eller en memoryskum overmadrass, mens en av modellene også kommer med en ErgoFlex kjerne, så her vil du helt sikkert finne en overmadrass som passer best til deg og dine ønsker.

Dette er en overmadrass som er produsert med naturlige materialer og denne er også Oeko-Tex sertifisert. Dette er din garanti for en allergivennlig overmadrass.

25 års garanti på fjær- og rammebrudd

25 års garanti på fjær- og rammebruddI kombinasjon med rammemadrassen får du her de beste forutsetningene for en god natts søvn.

Kort fortalt er dette en luksus rammemadrass med alt du trenger, som hever seg over de fleste andre rammemadrasser på markedet uten at den koster en formue.

Produsenten tilbyr også 25 års garanti på fjær- og rammebrudd. Dette er virkelig nordisk kvalitet på sitt beste.

Denne rammemadrassen med 7 komfortsoner hjelper deg med å sove ekstra godt

Komfortsoner er spesielle områder i rammemadrassen som støtter ulike deler av kroppen på den måten den trenger.

Komfortsonene avlaster kroppen ved å ha spesiell fast fjæring i noen soner, mens det er mykere fjæring i andre.

I denne sengen er det ikke bare brukt et lag med fjæring, men et dobbelt lag med Ergonomic+ pocketfjærer. Disse pocketfjærer har i tillegg ekstra dybde som gjør at trykkavlastningen vil fungere optimalt.

Dette gjør at madrassen enda bedre tilpasser seg kroppen din.

De syv komfortsonene er med på å støtte de områdene på kroppen som er mest utsatt i løpet av dagen, som f.eks rygg, nakke, skuldre og hofter.

Her har produsenten i tillegg valgt å spesiallage en sone for korsryggen og hoftene, da dette er to kroppsdeler som har behov for det lille ekstra.

Lider du av ryggproblemer eller kanskje kroppen bare er sliten etter en lang dag, vil du ha stor glede av denne madrassens struktur.

Komfortsonene støtter de mest stressede områdene hver natt og er med på å sikre at du får en god og avslappende natts søvn.

Flott og solid "Best i test" rammemadrass

Flott og solid «Best i test» rammemadrassDenne vakre testvinneren gir deg ekstra komfort og vil bidra positivt til søvnen din.

Du kan velge om du trenger en medium madrass, en fast madrass eller om madrassen skal være ekstra fast, slik at du garantert vil få madrassen som passer akkurat deg.

Hvor fast madrassen skal være velges ut fra vekten din, så du er sikker på å få den madrassen som passer best for din kroppstype.

Selve rammen på rammemadrassen er hele 14 cm tykk, og bygget i solid svensk furu. Så dette er en solid rammeseng vi her har med å gjøre, med lang levetid og høy komfort.

Den totale høyden på rammemadrassen, inkludert overmadrass og ben, er 57 cm. Det gir deg en passende høyde, slik at du kan føle at du behagelig sklir ut av madrassen i sengen, i stedet for å reise deg opp.

Du kan også velge mellom 2 ulike ben av eik eller legge til noen kroner og få Ydun aluminiums ben. Eik gir sengen et klassisk utseende, mens aluminium gir et mer moderne uttrykk.

Test sengen i 100 dager

Forhandleren Nordic Dream er en av butikkene som vi absolutt kan anbefale når du skal kjøpe ny seng.

De tilbyr hele 100 dagers prøveperiode hvis du kjøper en ny seng hos dem. Hvis du angrer på kjøpet, kan du få hele beløpet tilbake dersom det er innen de første 100 dagene, noe som må sies å være en veldig hyggelig tjeneste.

Se hvordan Nordic Dream jobber for å hjelpe sine kunder

Produktspesifikasjoner

 • Farger: Mørkeblå, sand, lysegrå eller antrasitt grå
 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 90 x 210 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 140 x 210 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm
 • Høyde: 57 cm (20cm ben, 30 cm rammemadrass og 7 cm overmadrass)
 • Pocketfjærer
 • 7 komfortsoner
 • Polstring: 25mm Airflow skum
 • Ben inkludert
 • 14 cm tykk treramme
 • 25 års garanti på ramme og fjærbrudd

Senses Rammemadrass (Best til prisen)

Senses modellen med alle funksjoner og egenskaper på plass

Dersom du er en av mange som har lyst på en ny rammemadrass, men kanskje ikke har et stort budsjett til å bruke på en ny seng, er Senses rammemadrass det perfekte valget.

Her får du en deilig seng med super god kvalitet for en rimelig penge.

Senses serien er delt opp i grupper i forhold til kroppsvekt, dette vil si at madrassen også kommer til de som veier over 95 kg.

Denne modellen selges under merket Senses, og den har en madrass som er bygget opp av pocketfjærer med hele 7bedre™ komfortsoner.

Fjærene sin funksjon skaper komfort i madrassen, mens de ulike sonene gir individuell støtte til de kroppsdelene som er mest utsatt. Dette gjelder for eksempel hodet og nakken.

Her kan du velge den rammemadrassen som passer til din kroppsvekt da denne madrassen kommer i tre ulike fastheter, nemlig medium, fast og ekstra fast fasthet.

God til prisen

Når du kjøper en seng kan du selvfølgelig få tak i en av de billigere asiatiske eller østeuropeiske typene med de gammeldagse fjærene.

Disse bør du passe deg litt for, da de ikke leverer på langt nær den samme gode komfort som den nordiske madrassen med pocketfjærer.

Denne rammemadrassen er laget med tanke på komfort og i tillegg er den fin og elegant og se på.

Madrassen som er tykk og deilig er bygget inn i et treverk som er laget av svensk furu.

Flotte anmeldelser

Danske Sisse D. var litt nervøs for å kjøpe en seng over nett, men hun er veldig fornøyd med at hun gjorde det, og hun er en av mange som sover fantastisk i denne sengen.

Sisse forklarer følgende: «Det var lidt en chance da man ikke kan prøve sengen. Med kyndig vejledning og super service fik jeg min seng. Jeg har aldrig sovet så godt!. Jeg elsker min nye seng!»

Testsektionen.dk, som også er dansk, beskriver Senses serien på denne måten: ”yderst høj kvalitet, som desuden har et imponerende flot design, og den kan købes hos Bedrenætter. Denne type madras er det oplagte valg for dig, der ikke ønsker at betale en mindre formue for en ny seng, men som samtidig ønsker støtte og komfort hele natten lang.”

Vi ser at med denne sengen får du mye komfort og kvalitet for pengene, og vi har derfor valgt å kåre denne sengen til best til prisen.

Senses kommer i forskjellige størrelser og med ulike fastheter.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm og 180 x 210 cm
 • Høyde: 50 cm
 • Pocketfjærer
 • Komfortsoner: 7 bedre™ soner
 • Polstring: Komfortskum/Latex
 • Ben inkludert
 • 8 cm treramme
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd

Venus Rammemadrass

Blant de beste rammemadrasser i 2020 og den mest populære blant kunder

Kunden har alltid rett – det er vel det beste uttrykket vi kan bruke i denne sammenhengen. Venus har hele fire og en halv stjerne av fem mulige hos kundene til Bedrenaetter, ut ifra 311 anmeldelser.

På Bedrenætter.dk beskriver danske Søndergård at Venus er en fin seng og den ble levert fortere enn lovet. Videre skriver Søndergård ”Har aldrig tænkt jeg skulle købe en seng ubeset, men må sige den er over al forventning. Super lækker kvalitet og topmadrassen er lækker. 100 % tilfreds med køb og behandling.

Carsten N. Kaller kjøpet en riktig god opplevelse og han skriver: ”Jeg har rent faktisk oplevet at få en bedre søvn efter jeg fik min Venus boxmadras. Det er en tung og solid seng, med den bedste topmadras jeg nogensinde har haft. Kundeservice skal også have ros for hurtige og relevante svar.

Seng.nu vurderer Venus rammemadrassen for å ligge innenfor kategorien «beste rammemadrass 2017», og i 2019 ble denne utnevnt til en av de mest populære sengene hos BedreNætter.

Med disse vurderingene kan vi se at Venus er like populær år etter år.

Flere muligheter

Denne rammemadrassen er utviklet i et særegent og dekorativt design, som ikke minst skyldes at den leveres med lekre eikeben.

Man kan selvfølgelig også velge mellom andre type ben for en liten ekstra kostnad, enten runde ben i aluminium eller sorte kjegleben.

Flere muligheter

Når det gjelder fastheten i madrassen kan du også velge mellom alternativene medium fasthet, fast fasthet eller xtra fast fasthet.

God kvalitet, høy liggekomfort og lang levetid

Denne sengen leveres med pocketfjærer, og 7 bedre™ komfortsoner. Produsenten har her valgt å dekke fjærene med 25mm mintskum slik at du kan oppnå et enda sunnere og friskere sovemiljø. Når fjærene i madrasser er dekt med skum gir det ikke bare en høyere komfort, men også god kvalitet og lengre levetid.

Rammen rundt madrassen er hele 20 cm høy og denne er laget av svensk furutre. Med et så solid, for å ikke snakke om kortreist produkt, vil du med god samvittighet kunne nyte denne sengen år etter år.

7 bedre™ soner og pocketfjærer gjør også at kroppen din får den riktige støtten, uansett om du hviler på ryggen, på siden eller på magen.

Med temperatur-sensitivt mintskum rundt fjærene sikres fjærene med en bedre komfort og en lengre levetid.

Sidene på Venus rammemadrass er kledd i et eksklusivt og holdbart møbelstoff, som er veldig enkelt å holde rent. Rammemadrassen kommer også i 4 ulike farger, slik at du vil kunne finne en seng som gjør ditt soverom mer behagelig.

Valget mellom medium, fast eller ekstra fast har med kroppsvekten din å gjøre. Madrassens hardhet skal sikre ryggen din, slik at den blir liggende riktig, også i sideliggende leie.

Veier du mindre har du behov for en mykere madrass. For tyngre personer anbefales en fast madrass.

Venus leveres i forskjellige lengder og bredder og i forskjellige hardheter:

 • Kroppsvekt under 75 kg krever en rammemadrass med pocketfjærer og medium fasthet.
 • Kroppsvekt mellom 75 og 90-95 kg krever enten en rammemadrass med pocketfjærer og en fast madrass eller en rammemadrass med multipocket fjærer og en medium fasthet.
 • Veier du mer enn 90-95 kg bør du ha en rammemadrass med en ekstra fast fasthet og multipocket fjærer.

Med denne madrassen har du 100 dagers prøvetid med kostnadsfri bytting av fasthet.

Produktspesifikasjoner

 • Farger: Svart, beige, lysegrå eller antrasitt grå
 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 90 x 210 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm
 • Høyde: 64 cm.
 • Pocketfjærer
 • Komfortsoner: 7 bedre™ soner
 • Polstring: 25mm mint
 • Ben inkludert
 • 20 cm treramme
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd

Astrid Rammemadrass

Rammemadrassen i luksusklasse med oppbevaring

Astrid rammemadrass er en deilig rammemadrass produsert i Danmark, og denne er laget av spesielt utvalgte naturlige materialer.

Det helt spesielle med denne sengen er oppbevaringsmuligheten inni sengen. Man har vel alltid behov for litt ekstra oppbevaringsplass, og det er nettopp det du får her. I tillegg får du selvfølgelig en deilig og flott seng i høy kvalitet.

Fjærmadrassen gir optimal støtte til kroppen din da det her er laget spesialsoner for både hoftene og korsryggen. Ved hoftene har man nemlig behov for en medium fasthet mens korsryggen krever oftest fastere motstand.

Da alle kroppsdeler har forskjellig vekt er det utrolig viktig å finne riktig individuell fjæring slik at hele kroppen får den korrekte avlastningen.

Derfor er det i denne madrassen blandt annet brukt fjærer som er 0,2mm tynnere ved skulderparti, da denne delen har behov for en mildere avlastning.

For å fullføre opplevelsen er det lagt 25 mm airflowskum rundt alle pocketfjærene. Det gir optimal komfort.

Velg farge og fasthet selv

Velger du denne sengen får du ikke bare en fin seng, men også muligheten til å tilpasse fargen og fastheten på rammemadrassen.

Madrassens fasthet bør tilpasses vekten din og dette er noe av det viktigste som er med på å sikre en optimal nattesøvn.

Tilpasningsmulighetene bidrar til å lage din egen personlige rammemadrass. Her får du altså ikke bare en madrass av høy kvalitet; du får også en madrass som du selv har tilpasset dine egne behov.

Du kan velge mellom fire flotte farger, så her vil du få være med på å designe et flott møbel som vil pynte opp soverommet ditt.

Rammemadrassen med flere valgmuligheter til lengde - 200 cm eller 210 cm

Astrid rammemadrass kommer ikke bare i ulike farger, men du vil her også få mulighet til en ekstra lang seng.

Dette er super behagelig for de som er over 180 cm, da de også vil kunne ligge på magen uten å måtte ha føttene hengende utenfor sengen. Det at denne sengen finnes i forskjellige lengder tilbyr jo også ekstra lagringsplass, om du skulle trenge det.

En seng som er 210 cm lang gir ikke bare en behagelig størrelse på sengen til de som er lange, for det er jo alltid deilig med med store madrasser. Derfor anbefales denne størrelse på seng dersom plassen på ditt soverom tillater det.

Overmadrass og ben følger med

Overmadrass og ben følger medOvermadrassen som følger med er tykk og samtidig pustende. Her vil du få valget mellom en deilig og luftende lateks madrass eller en litt lunere madrass med memoryskum.

Når du kjøper Astrid rammemadrassen får du også valget mellom flere forskjellige flotte sengeben. I dette sortementet vil du finne alt fra 12-22 cm høye ben, så her kan du selv bestemme hvor høy seng du ønsker.

At sengen er høy kan gjøre at det er lettere og mer behagelig for deg å komme deg ut av den hver morgen, men dette er helt individuelt hva man liker.

Disse forskjellige mulighetene som forhandleren Nordic Dream tilbyr sikrer at du både får riktig høyde, samtidig som det vil se bra ut på soverommet ditt, uansett hvilken stil du har hjemme.

Vi anbefaler også Nordic Dream da de i tillegg til å være miljøbevisste også donerer madrasser til de som trenger det:


 

Produktspesifikasjoner

 • Farger: Mørkeblå, sand, lysegrå eller antrasitt grå
 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 90 x 210 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm
 • Høyde: 64-74 cm (12-22 cm ben, 25 cm oppbevaringsdel, 20 cm rammemadrass og 7 cm overmadrass)
 • Ergonomiske pocketfjærer
 • 7 komfortsoner
 • Polstring: 25mm Airflow skum
 • Ben inkludert
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd

Skjærgaard® rammemadrass

Her har vi nok en kvalitetsseng av nordisk kvalitet, som har høy komfort, og som hører til blant de beste rammemadrassene på dagens marked.

Denne sengen er produsert av merket norske Skjærgaard®, et merke som er kjent for å kun bruke de beste materialer og som tilbyr et flott nordisk design. De har også en god erfaring med produksjon av kvalitets senger. Dette betyr jo nettopp det at denne sengen vil holde i mange år fremover.

Skjærgaard rammemadrass er helt perfekt til deg som har høye forventninger til god støtte i en seng sammen med høy kvalitet.

Denne rammemadrassen tilpasser seg nemlig din liggeposisjon, og med en hovedmadrass som inneholder 7-soner Therapy® pocketfjæring, støtter den akkurat der det trengs. Dette vil garantere for en dypere, mer behagelig og bedre søvn.

Den solide rammemadrassen til en fin pris

Sengen er bygget opp på en 12 cm treramme som er laget av sterkt heltre.

Sengen er bygget opp på en 12 cm trerammeDen deilige madrassen er hele 26 cm tykk og denne er produsert med to lag pocket fjærer. Rundt fjærene finner du HR skum i høyeste kvalitet for ekstra beskyttelse.

Når du kjøper denne sengen får du selvfølgelig med en flott overmadrass, nemlig en TigerTouch® overmadrass som er hele 8 cm tykk. Denne er Øko-Tex sertifisert, allergivennlig og ekstremt ventillerende. I tillegg kan trekket vaskes på 60 grader. Med dette vil du oppnå et sunnere sovemiljø på ditt soverom.

Om du heller foretrekker en Gelatex overmadrass eller en med memoryskum kan dette bestilles for et lite tillegg i prisen.

Når det gjelder sengeben får du valget mellom sorte ben eller natur ben som begge er 23 cm høye, så her vil du garantert finne et elegant design som passer inn i ditt hjem.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 75 x 200cm, 90 x 200cm, 120 x 200cm
 • Høyde: Totalt 50 cm
 • Pocketfjærer
 • Komfortsoner: 7-sone Therapy®
 • Polstring: HR skum (High Resilience polyurethane foam)
 • Ben inkludert i sort eller natur
 • 12 cm treramme
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd

En billig rammemadrass

De dårlige rammemadrassene er ofte veldig billige, og du finner nok fort ut av at de sjeldent holder hva de lover. De er som regel veldig lette i vekt da de gjerne kun har en tynn treramme.

Madrassen inneholder ofte færre fjærer og dette vil gi en dårligere støtte og dermed en dårligere søvn.

Søvnen din er utrolig viktig, men de fleste undervurderer dessverre dette.

Ofte stresser vi med alt vi skal rekke i løpet av dagen før vi endelig kan ta kvelden, som regel alt for sent. Det er jo når vi sover at vi lader opp ny energi til neste dag.

Ifølge eksperter er det veldig viktig at denne fasen blir prioritert. Dersom man ikke prioriterer å sove vil det gå utover livskvaliteten og helsen.

Tips til å velge den riktige rammemadrassen

Det er alltid viktig å finne ut om selgeren tilbyr en bytterett slik at du kan sende sengen i retur dersom du finner ut at den ikke passer så godt til deg.

Pass også på at det fremdeles er mulig å bytte sengen dersom forhandleren skulle slutte å selge dette merket.

De fleste forhandlere gir en 30 dagers prøvetid med retur rett. Dersom din forhandler ikke tilbyr dette er det nok like greit å finne en annen.

Det er lurt å sette seg litt inn i hvilke ulike materialer sengen er laget av. Er madrassen laget med pocketfjærer og hvor fast er sengens overmadrass?

Hvilke sertifikater har rammemadrassen, og er det brukt kjemikalier ved produseringen? Dette er noe man bør tenke på når man skal ta det viktige valget.

Ikke kast din gamle madrass med en gang du har fått den nye i hus. Denne kan det hende at du trenger som en back-up dersom du bestemmer deg for å benytte deg av retur retten innenfor prøvetiden.

Søvnen er viktig

I en rammemadrass test som dette er det viktig at du vet hva du ønsker og hvorfor.

Her handler det om at du får den helt optimale søvnen, slik at du blir helt uthvilt og frisk til neste dag. Kroppen din skal være klar til å møte nye utfordringer og det er viktig å være opplagt.

Husk at vi mennesker belaster kroppen forskjellig i løpet av hele dagen.

Den har derfor behov for ro og hvile i løpet av natten i en seng som støtter de riktige stedene. Kroppen din skal derfor ligge helt perfekt i sengen slik at den ikke belastes mer i løpet av natten.

Dersom du ligger på ryggen, skal madrassen støtte slik at ryggen blir liggende helt vannrett. Derfor skal rumpa synke litt ned i madrassen. Det samme gjelder som du ligger på siden.

Dersom du ligger på ryggenDet er også viktig at hode, nakke og skuldre får riktig støtte, slik at disse kroppsdelene ikke spennes, men får slappet godt av mens du sover.

Kroppen din er unik og den krever optimal støtte

Som du sikkert skjønner etter å ha lest denne artikkelen så er søvnen og hvilen utrolig viktig. Spesielt viktig er komforten du har når du ligger i sengen din.

Hvorfor du burde velge en rammemadrass

I en rammemadrass kan du få den helt optimale liggestillingen som kroppen din trenger, men dette krever at du bevisst velger den modellen som passer best til deg og din kropp.

Dersom du er tynn eller spinkel kan en hard madrass resultere i at rumpa ikke synker godt nok ned i madrassen og ryggen vil dermed ikke bli liggende vannrett.

Er du større og tyngre så vil en altfor myk seng resultere i at rumpa synker altfor mye ned i madrassen og dermed vil ryggen heller ikke ligge vannrett, men i stede får du en ubehagelig liggestilling.

Dette kan ofte medføre at du føler deg mørbanket når du våkner neste morgen og du vil ikke føle deg uthvilt.

Om du er usikker på om du skal gå for rammemadrassen eller en kontinentalseng, kan du jo sammenlikne disse ved å ta en titt på vår kontinentalseng test

Ta vekten din til hjelp når du velger madrass

Ta vekten din til hjelp nar du velger madrassSom utgangspunkt skal du ta hensyn til vekt og høyde når du skal velge den sengen som passer best til din kropp.

Vi anbefaler alltid å velge en seng eller den rammemadrassen som er så lang og bred som mulig slik at det er god plass til kroppen din.

Noen av de billigere rammemadrassene har ikke på langt nær like mange fjærer og komfort soner som de litt dyrere med god kvalitet har. Dette betyr at komforten i hele sengen ikke er like god.

Det kan være lurt å sikre seg om at madrassen har nok fjærer, og informasjon om dette kan du finne under spesifikasjonene på rammemadrassen.

Når det gjelder vekten skal du velge en myk madrass dersom du veier opp til 75 kg. Hvis du veier mellom 75 kg og 95 kg vil en medium madrass være passende, og dersom du veier mer enn 95 kg kan det være lurt å gå for en hard madrass.

Dette er selvfølgelig veiledende tall, men et godt utgangspunkt som du kan gå etter når du skal prøve madrasser.

Du vil nok mest sannsynlig merke stor forskjell på de forskjellige typene.

Rammemadrass med fjærer

Rammemadrassen består av en ramme og mange fjærer. Disse blir kalt pocket-fjærer og multipocket-fjærer.
Rammemadrass med fjaerer 480
En billig modell består kun av pocket-fjærer, og denne gir ikke like god støtte og fasthet som en seng med multipocket-fjærer.

Dette har noe å gjøre med avstanden mellom fjærene og/eller antall fjærer per kvadratmeter.

Antallet av fjærer avgjør fastheten i rammemadrassen og jo fastere rammemadrassen er, jo mere belastning tåler den.

Dersom du veier over 95 kilo, og din partner som veier mindre også skal sove i sengen, anbefaler vi en rammemadrass med god fasthet.

Selv om dere er to personer i sengen, vil multipocket-fjærene sørge for at dere får hver deres unike underlag. Dette vil dere ikke kunne få dersom sengen kun består av pocket-fjærer.

Rammemadrass med mange fordeler

Rammemadrass med mange fordelerDet er mange fordeler ved å velge en rammemadrass.

Som du sikkert vet veier ikke rammemadrassen mye og den er derfor lett å frakte og flytte på.

Rammemadrassen består av en lett ramme i tre eller metall, og et innebygd fjær lag som gir et fast underlag å sove på.

Over fjærene ligger det et mellomlag og oppå der er selve trekket på sengen. Dette kan bestå av for eksempel latex, som er både elastisk og svært slitesterkt samtidig som det puster.

En rammemadrass kommer som regel med ben som er veldig lette å montere. Dermed trenger du ikke å bruke flere timer på å montere denne sengen. Når sengens ben er montert er den klar til bruk.

Rammemadrassen er en av de mest solgte sengene i Norge, og dersom du velger en rammemadrass med god kvalitet så kan denne holde i mange år fremover.

Vær allikevel forsiktig med å kjøpe en veldig rimelig rammemadrass. Disse har oftere dårligere kvalitet og fjærene blir ofte fort slitne med årene.

Kvalitet holder lengre

Kvalitet holder lengreDersom du ønsker en rammemadrass med god kvalitet må du selvfølgelig betale litt mer for den.

En seng med multipocket-fjærer er det klart beste valget, og den bør ha 5 til 7 innebygde komfortsoner.

Jo flere fjærer det er i en seng, jo mer tåler den, og jo lengere holder den. Dette er fordi det er flere fjærer som deler belastingen av kroppens vekt.

Fjærene holder dermed i lengere tid, og dette betyr at investering av en litt dyrere seng kan lønne seg i lengden.

Dersom du går for en billigere modell kan du nok ikke regne med å ha en god seng i lengere enn noen få år. En rammemadrass med god kvalitet skal holde i minst 10 år.

Rammemadrass og priser

Prisen på en rammemadrass varierer mye, og du kan lett klare å finne en rammemadrass til en billig penge.

Dersom du finner en veldig rimelig rammemadrass kan du nok ikke regne med at denne holder i mange år framover.

Det er faktisk ikke så mye mer penger som skal til for å få en god kvalitets seng når det gjelder rammemadrasser.

Vi anbefaler og alltid finne ut av hvor mange fjærer madrassen inneholder. Det burde være minst rundt 220 fjærer i sengen for at den skal holde lenge.

Rammemadrassen i dyrere kvalitet

Man kan lett finne mye dyrere rammemadrasser, og her vil du nok få litt mer luksus for pengene.
Rammemadrassen i dyrere kvalitet
Rammen på disse litt dyrere sengene er ofte litt grovere og tyngre, men de er ikke nødvendigvis bedre for din kropp enn billigere rammemadrasser.

Noen av disse kan nok ha litt bedre kvalitet og holde lengre, men husk at det viktigste du må tenke på når du velger en seng, er at den er god for kroppen din.

To enkle eller dobbel rammemadrass på 180 x 200 cm?

To enkle eller dobbel rammemadrass på 180 x 200 cmMange spør om man bør kjøpe en dobbel rammemadrass hvis man er to personer som sover sammen, og dette er et godt spørsmål.

Jo dyrere rammemadrassen i dobbel størrelse er, jo mindre betyr det at man ligger to personer i denne sengen.

Dette er jo igjen fordi at de dyrere rammemadrassene ofte inneholder flere fjærer og komfortsoner, som igjen betyr at man fint kan være to personer med forskjellig vekt i den samme sengen, uten at dette går utover søvn og komfort.

Det er nok flere og flere som heller velger å kjøpe to forskjellige enkelte rammemadrasser. Disse settes inntil hverandre og da kan man legge en felles overmadrass på toppen for å slå de sammen til en seng.

Dette vil faktisk øke komforten for dere begge.

Hvor kan man kjøpe en rammemadrass

Det finnes mange forhandlere av rammemadrasser, og i denne rammemadrass testen kan vi ikke anbefale spesifikke forhandlere, men vi kan råde deg til å finne en forhandler som du føler at du har full tillit til.

Det er veldig viktig at du får den riktige informasjonen om madrassens egenskaper.

Det finnes mange møbel forretninger som selger senger, men vi kan ofte se at butikker som selger kun senger og sengeutstyr, og har spesialisert seg i dette, er de mest kompetente på markedet.

Det finnes også mange nettbutikker eller varehus som kun selger senger, og her er det selvfølgelig også noen som er bedre enn andre.

Det er lurt for deg som kjøper, at du finner en nettbutikk med et større utvalg av senger og rammemadrasser.

Der kan du nemlig som regel finne flere typer av former og fasthet, og på denne måten vil du lettere kunne finne den sengen som passer perfekt til din kropp.

Rammemadrass test i butikk

Rammemadrass test i butikkDersom du ønsker å prøve noen rammemadrasser før du kjøper den riktige, kan det være smart å oppsøke en butikk og prøve noen forskjellige typer. På denne måten kan du være helt sikker på å finne den riktige modellen for deg.

Vi anbefaler også at du prøver noen overmadrasser, slik at du sammen med rammemadrassen kan få den beste komforten.

Når du har prøvd noen forskjellige rammemadrasser og overmadrasser så velger du selv om du ønsker å bestille denne over nett eller om du ønsker å kjøpe den i butikken, men det anbefales ofte å bestille over internettet.

Husk at ved å bestille over nett kan man ofte spare litt penger.

Få rammemadrassen levert hjem

En annen fordel ved å bestille seng på nettet er jo at du får sengen levert på døra, og på denne måten trenger du ikke å tenke på å transportere selv.

Dersom du kjøper seng i en butikk må man gjerne betale en god sum for å få denne levert hjem.

Vi anbefaler derfor at du heller bruker disse fraktpengene på litt flere fjærer i rammemadrassen. Da får du en bedre seng som holder i flere år til den samme prisen.

Billigere rammemadrass på internett

Billigere rammemadrass på internettHar du kanskje vært litt rundt om i butikker og testet litt senger, og du ønsker å bestille sengen over nettet så finnes det faktisk forhandlere som tilbyr returnering.

På denne måten kan du få sengen levert, teste den i noen dager, og hvis den ikke passer perfekt til kroppen din, kan du levere den tilbake.

Undersøk derfor om din forhandler tilbyr denne tjenesten før du kjøper. Dette kan være en smart måte å finne en perfekt seng til en billig penge på.

Husk også at nettbutikker ofte har mindre utgifter enn fysiske butikker da de kun har et lager med varer og færre ansatte. Dette gjør at de kan selge varene til en mye rimeligere pris.

Når man bestiller rammemadrassen på internett, kan man i tillegg til lavere priser også oppleve gode tilbud.

Noen gir for eksempel en med overmadrass gratis på kjøpet. Her kan du også spare en god del penger.

Høyere pris, bedre kvalitet, lengre garanti

Dersom du ønsker en seng med god kvalitet som holder i mange år fremover, må du også gjerne ofte betale litt mer for dette.

Men det du kan huske på når du bruker litt mer penger på en seng er at det gjerne vil følge med en garanti, og på denne måten kan du som kunde forsikre deg om at du vil ha en god seng i mange år.

Man kan ofte finne rammemadrasser med 3-5 års garanti. Dette gir forhandlerne for å forsikre deg om at kvaliteten er på topp og at denne sengen skal holde lenge.

Det gir også deg som kunde en større tillit til produktet, produsenten og forhandleren.

Ny rammemadrass – nye tider og bedre helse

Ny rammemadrass – nye tider og bedre helseUansett hvilken type seng du velger, skal du alltid gå etter den løsningen som passer best til din kropp, og den som sikrer deg best mulig hvile og søvn.

Hvile og søvn undervurderes av alt for mange mennesker, og dette betyr at altfor mange går rundt slitne og trøtte.

Sengen har så mye å si på hvor god søvnen du får er, og den kan ha mye å si på energinivået utover dagen.

Det er også mange andre symptomer i hverdagen som forteller deg at kroppen har behov for hvile og søvn, men det er dessverre altfor mange som bare blåser dette bort uten å gjøre noe med problemet.

Mangel på energi og smerter i muskler og ledd går ikke bort av seg selv.

Dersom du har en dårlig seng og du ikke ligger godt i sengen din, anbefaler ekspertene å bytte ut sengen, uavhengig av hvor lenge man har hatt den.

En bedre seng kan faktisk bety at du får den helt optimale søvnen på 6 til 8 timer, og at du føler deg mer opplagt om dagen uten smerter i kroppen.

Dette vil også medføre at du får mer ut av de travle timene som man gjerne har i løpet av dagen.

Finn en deilig overmadrass til din rammeseng

Finn en deilig overmadrass til din rammesengI de fleste tilfeller når man kjøper en ny rammemadrass følger også en overmadrass med på kjøpet.

Mange leverandører velger å tilby en valgfri overmadrass ved kjøp av en rammeseng, enten en overmadrass i lateks eller en overmadrass som er laget med memory skum.

Det er her du må finne ut av hvilken type overmadrass som passer best til deg og dine behov.

En lateks overmadrass er kjølig og ventillerende, og passer derfor best til de som har det mye varmt på natten, hvorav en overmadrass i memory skum er litt varmere og former seg bedre rundt kroppen.

I noen tilfeller kan det faktisk være nok å bytte ut sin overmadrass dersom man allerede har en god rammeseng med den madrassen man liker.

Dersom madrassen i din rammeseng fortsatt er fin og støttende kan du jo nettopp spare en del penger på å kun bytte ut overmadrass.

Rammemadrass test

Rammemadrass testVi anbefaler å bruke litt tid når du skal finne den sengen som passer best til deg.

Husk at du skal kunne ha denne i mange år fremover, så det kan være lurt og heller legge ut litt ekstra penger på et møbel som er så viktig som dette.

Det kan være vanskelig å finne den beste rammemadrassen, og vi anbefaler å finne den sengen som passer best til nettopp deg.

En test som denne har ingen fasit på hva som er det beste valget, da alle kropper er forskjellige og alle har ulike krav til en seng.

Du må derfor selv ta stilling til hvilken type seng du selv ønsker, og hvilke behov kroppen din har.

Bruk derfor litt tid og test ut forskjellige senger før du går og kjøper den du tror passer best til deg.

Se noen enkle tips til hvordan du kan få din rammemadrass til å se ut som en luksuriøs hotell seng

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Her kan du finne ofte stilte spørsmål og svar om rammemadrasser

Hvilken rammemadrass er best?

Det finnes så mange gode rammemadrasser med høy komfort på dagens marked, så det kan være vanskelig og forvirrende å finne den aller beste rammemadrass. Det er ikke sikkert at den beste rammemadrassen for naboen din er det mest behagelig valg for deg.

Freja rammemadrass gir ekstra komfort og kommer derfor helt til topps i vår test. Den er derfor kåret til best i test rammemadrasser.

Med en eksepsjonell støtte og deilige komfortsoner kommer du til å glede deg til å sove godt i Freja rammemadrass, natt etter natt.

Hvorfor rammemadrass?

Rammemadrassen er normalt laget av en springfjærmadrass eller to i bunn med en overmadrass av lateks eller memoryskum på toppen.

I springfjær madrassen finner du som regel pocketfjærer fordelt riktig i 5 komfortsoner eller syv komfortsoner. Den beste rammemadrassen er laget i svensk furutre som er noe av det sterkeste og mest holdbare materialet til en seng.

En god rammemadrass er super deilig å ligge i, og den veier normalt ikke mye, derfor er den også lett å flytte på om det skulle være behov for det. Rammemadrassen er også fin i pris samtidig som den ofte er mer elastisk.

Med andre ord; du bør velge en god rammemadrass dersom du skal kjøpe en ny seng på et begrenset budsjett.

Hva er best av rammemadrass og kontinentalseng?

En rammemadrass er en enkel seng som ikke veier mye men samtidig kan gi en deilig komfort og støtte, dersom du velger riktig.

En kontinentalseng veier mer og er bygget opp i flere lag for ekstra komfort og god støtte.

Begge type senger kommer i uendelig varianer, med forskjellige komfortsoner, både fem komfortsoner og syv komfortsoner.

Her kommer det helt an på dine ønsker og preferanser. Dersom du sliter med vond rygg eller andre smerter i kroppen bør du velge en kontinentalseng da denne er bygget opp i flere lag og dermed gir ekstra god støtte.

Om du ikke har noen problemer med smerter i kroppen, men rett og slett bare ønsker å sove bedre i en deilig seng, er selve rammemadrassen et helt supert valg. Husk dog å velge en med minst 5 komfortsoner.

Hva betyr rammemadrass?

En rammemadrass er enkelt forklart en springfjærmadrass som er bygget inn i en ramme. På toppen finner du som regel en overmadrass.

Rammemadrassen er ofte mer elastisk enn andre senger da den er så enkelt oppbygget. Selve springfjærmadrassen er stort sett bygget opp med pocketfjærer fordelt i syv komfortsoner og rammen rundt er fantastisk holdbar om den er produsert i svensk furutre.

Selve rammemadrassen kommer i ulike farger og står vanligvis på elegante ben for ekstra fin høyde på sengen.

Hva er forskjell på rammemadrass og madrass?

En rammemadrass er en madrass som er bygget inn i rammer, denne rammen står vanligvis på ben og utgjør en seng.

En madrass er selve madrassen som ligger inne i rammen. En madrass kan selvfølgelig også brukes i alle type senger, da den enkelt kan flyttes på.