Hodepute test 2023 – De beste hodeputer til gode priser

En hodepute hjelper nakken din til å være i forlengelse av ryggraden. Derfor er den helt avgjørende for hvordan du får sove. Du bør derfor bruke tid på å finne ut hvilken type pute som vil passe best for deg.

En dårlig madrass eller en slapp dyne er ikke veldig deilig. De kan sammen, eller hver for seg, fort føre til at du får en rastløs natt som igjen fører til en dårlig og slitsom dag. Dette er jo noe vi ikke ønsker, så vi har heldigvis blitt flinkere til å velge riktig seng som passer perfekt til kroppen. Men hvordan er egentlig kvaliteten og komforten på hodeputen din?

Uansett om du ligger på ryggen, magen eller på siden kan en riktig hodepute fort gjøre en stor forskjell når det kommer til kvaliteten av liggekomforten og søvnen din. Hodeputer er laget for å støtte en av de viktigste og travleste delene av kroppen din.

Visste du at et menneskehode veier mellom 4,5 og 5,5 kg? Det er derfor viktig at hodet får riktig støtte i løpet av natten.

I denne guide kan du finne de beste hodeputer på markedet i dag.

Vi anbefaler disse regulerbare sengene

Drøm Dunpute Medium

Best i test
 • 90% rene, hvite europeiske muscovydun og 10% småfjær i klasse 1
 • Trekk av 100% bomull
 • Svanemerket & anbefalt av Norges Astma- og allergiforbund

Essential hodepute

Best til prisen
 • 60% andedun & 40% småfjær i de to ytre kamrene, småfjær i midterste kammer
 • Trekk med tre kamre av 100% bomull
 • OEKO-TEX® og Downpass sertifisert

Hodeputen blir ofte nedprioritert

Hvis du tror at en hodepute er en hodepute så må du nok tro om igjen. Søvnproblemer oppstår ofte med alder, og kvinner har oftere søvnproblemer enn menn.

Et enkelt sted å starte dersom du trenger hjelp for søvnproblemer er å se på sengen din, dynen din og den ofte nedprioriterte hodeputa. Det er faktisk ofte så lite som skal til.

Ifølge det britiske mediet bedadvice skal en riktig pute støtte hodet, slik at du blir liggende i en korrekt stilling. Det betyr at hodet skal ligge i samme posisjon som hvis du stod oppreist med en riktig kroppsholdning.

Forbruket av sovemedisiner er altfor høyt i dagens samfunn, men det er faktisk mulig å endre på dårlige søvnvaner ved å investere i en perfekt seng med gode madrasser, deilige dyner og en perfekt hodepute som bedre støtte til hode og nakke.

Dette må jo være bedre enn å risikere å bli avhengig av å måtte ta en pille hver kveld.

Er du på utkikk etter en deilig dyne? Se hvilke dyner vi har kåret i vår dyne best i test guide. Ved å velge en dyne som er best i test kan du oppnå en bedre søvn.

Viktigheten av den riktige hodeputen og hygiene

Graden av understøtte kan variere fra person til person. Er hodeputen for myk, vil hodet ditt synke for langt ned og dette vil legge press på nakken. En pute som er for hard vil ofte gi stivhet i nakkeregionen.

Tenk også på hygiene. Hvor ofte skifter du egentlig pute? Dette gjelder både de putene som ligger i skapene og de som blir brukt daglig.

En voksen person kan slippe ut opp til en liter svette i løpet av en natt. Som alt annet sengetøy skal puter vaskes innimellom. Dette er ofte en ting som blir utsatt gang på gang, og på denne måten vil bakterier og midd bli liggende i hodeputen.

Det kan derfor anbefales at du bytter ut hodeputene i ditt hjem etter to til tre år.

Hodeputer best i test - Hvordan velge den beste hodeputen for deg

Det er flere ting som skal tas i betraktning når du skal kjøpe en ny hodepute og det kan være vanskelig å finne den hodeputa som passer best til dine individuelle behov. Et uttrykk som du ofte vil støte på er “bæreevne” og dens verdi.

Bæreevne er et uttrykk for putens dun- og fjærkvalitet samt dens levetid. Denne måten å gi puter vurderinger på finner du kun på puter med naturfyll, og skalaen på bæreevnen går fra 2 til 12. Jo høyere bæreevnen er, jo bedre er bære- og isoleringsevnen.

Dette betyr at en typisk sommer-pute har en lavere verdi, mens vinterputen ofte har en høy verdi.

Heldigvis kan du enkelt få mange nyttige tips om hvordan en pute bør være, både på internettet og i butikk. Her i våres hodepute test har vi funnet fram våres anbefalinger slik at du lettere kan finne en deilig hodepute som passer til deg og dine behov.
Er madrassen din slitt? Kanskje du vurderer å kjøpe en ny madrass, eller kan det være nok å kjøpe en ny overmadrass? Ta en titt på vår overmadrass test

Drøm Dunpute Medium (Best i test)

Denne deilige hodeputen fra Princess er den perfekte puten til deg som ligger på ryggen eller på siden. Den er fin og myk, samtidig som den gir god støtte til nakken.

Inni er det hele 90% deilige muscovy dun og 10% fjær i første klasse. Dette gir en fin struktur og hjelper puten med å holde formen. Denne kombinasjonen vil også la hode synke litt ned i puten, men samtidig støtte hode og nakke hele natten.

Drøm dunpute er produsert av Norsk Fjærfabrikk på Mysen som er Norges eldste produsent av dun. Her blir selvfølgelig topp kvalitet og sunne arbeidsforhold satt høyt på lista.

Deilig trekk rundt en allergivennlig hodepute

Deilig trekk rundt en allergivennlig hodeputeTrekket er laget av 100% bomullscambric, som er et behagelig, men også et rent materiale som du kan hvile hodet på.

Hodeputen er svanemerket og Norges Astma- og Allergiforbund anbefaler dette produktet. Med dette kan du være helt sikker på at du får et trygt produkt, ikke bare for deg, men som også er det beste for miljøet.

Du kan enkelt vaske puten på 60 grader. På denne måten kan du fortsette å holde puten ren samtidig som at du vil kunne beholde puten i mange år framover.

Denne dunputen kan fint kombineres med vår testvinner Drøm Dundyne. Drøm dun dyne er nok innenfor de litt mer luksuriøse typene, men med denne kombinasjonen kan du virkelig få den beste komforten hele natten.

Hodeputen som gir god støtte til hode og nakke

Hodeputen som gir god støtte til hode og nakkeDrøm dunpute kommer i tre forskjellige modeller, høy, medium og lav, så her er det viktig å velge den som er riktig og gir best komfort og riktig støtte til ditt hode og nakke.

Kunder er strålende fornøyde med sitt kjøp av Drøm dunpute Medium. I skrivende stund kommer hodeputen helt til topps med hele 5 stjerner av 5 mulige.

Bedre puter enn dette får du nok ikke, så det er kanskje ikke så rart at vi også har valgt å kåre denne deilige dunputen til vår testvinner.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelse 50 x 70 cm.
 • Bæreevne: 725 cuin
 • Fyll: 90 % rene, hvite europeiske muscovydun og 10 % småfjær i klasse 1
 • Tykkelser: Lav / Mellom / Høy
 • Fyllvekt: 220g / 410g / 650g
 • Trekk: 100% bomull
 • Svanemerket
 • Kan vaskes på 60 grader og den bør tørkes i tørketrommel

Essential hodepute (Best til prisen)

Essential pute har en fin høyde og den er delt inn i tre lag. I de ytre lagene finner vi 70% andedun blandet sammen med 30 småfjær som gjør puten myk, god og komfortabel. Det siste kammeret er av fine småfjær som ligger som et lag i midten av puten, og disse gir en støttende effekt.

Vi ser at det her er lagt inn en fin balanse med fjær, og hodet får derfor den støtten den trenger uten at puten er for hard. Det midterste laget, altså kjernen, har en bæreevne på 6, mens de ytre lagene gir en bæreevne på 9.

Sunne arbeidsvilkår og strenge produksjonskrav sikrer kvaliteten i denne hodeputen.

Ikke overraskende har dette produktet også mottatt en del produksjons- og miljøsertifikater, som forklarer at disse Essential putene fra bedre nætter er vennlig for både allergikere og for dyr. Den er selvfølgelig også sunn for deg.

Når hodeputen er tildelt et sertifikat som for eksempel NOMITENår hodeputen er tildelt et sertifikat som for eksempel NOMITE-sertifikatet betyr dette blant annet at støv midd ikke vil bli et problem. I tillegg er den tildelt Oeko-tex som garanterer for at produktet er av den høyeste kvaliteten.

En hodepute som faller i smak hos kundene

Brukere er veldig fornøyd med hodeputen fra Bedrenætter.no. Av 5 stjerner mulig får denne 4,5 stjerner. Danske bruker Leif R. skriver følgende: "Dejlig pude med behagelig højde".

Sidsel synes også at denne hodeputen er lekker. Hun gir kjøpet 5 stjerner og hun skriver blant annet: "...Har nu sovet med den i syv måneder og er glad for den. Den bevarer formen og højden. Lav uden at være flad og har en god fylde."

Produktspesifikasjoner

 • Størrelse 50 x 70 cm.
 • Bæreevne: Kjerne: 6 / Ytre kammer: 9
 • Fyll: 70 % andedun – 30 % småfjær / Kjerne av fine småfjær
 • Fyllvekt: 700 gram
 • Trekk: 100% bomullscambric Ne40/40
 • Sertifikater: NOMITE, Downafresh, Oeko-Tex klasse 1
 • Kan vaskes på 60 grader og den kan tørkes i tørketrommel

Embrace Dunpute

Denne hodeputen fra Princessbutikken er en av de litt varmere variantene, så denne puten er god og lun til de som ofte er litt frosne om nettene og ikke ønsker en hodepute med kjølende effekt.

Den er også super som en vinterpute for de som liker å bytte hodeputen når sesongen skifter.

Dun puten er produsert med andefjær og andedun og en har en vekt på hele 800 gram. Dette er virkelig en bra garanti for at du får det du betaler for. Her har du ganske enkelt en pute av høy kvalitet.

Sammensetningen av andedun og andefjær er med på å skape en utrolig deilig sovekomfort. Trekket er produsert av 100% bomull som sikrer deg god kvalitet og lang levetid.

Velg riktig hodepute til din sovestilling

Velg riktig hodepute til din sovestillingDet er viktig å velge en hodepute etter hvordan du ligger når du sover om nettene. Valg av den beste puten som gir deilig og god støtte til nakken hele natten er en av de viktigste faktorer for en perfekt nattesøvn. Vi anbefaler derfor å velge en behagelig hodepute av høy kvalitet som passer til din sovestilling.

Embrace Dunpute er perfekt til deg som ofte sover på ryggen eller på siden, da den nok kan bli litt for høy for deg som sover på magen.

Denne dun puten kan fint vaskes på 60 grader, og vi anbefaler mest å tørke den godt i en tørketrommel.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelse 50 x 70 cm.
 • Fyll: Andedun og andefjær
 • Fyllvekt 800g
 • Trekk: 100% bomull
 • Kan vaskes på 60 grader og bør tørkes i tørketrommel

Mayan hodepute

Mayan hodepute er delt opp i tre lag for en ekstra høy komfort. Kjernen i midten er fylt med fine småfjær som har en bæreevne på 6.

Rundt om kjernen er det lagt inn 90% rene, fine moskusdun som yter en bæreevne på 11. Denne sammensetningen gir et strålende resultat og en suveren komfort.

Det er utrolig viktig at du har en ordentlig pute som passer perfekt til deg for å unngå smerter og problemer med nakke og skuldre. Ryggen skal helst ligge i en naturlig posisjon hele natten.

Sovestilling har derfor mye å si når du skal velge den rette hodeputen.

En pute som passer til alle - Lav, mellom eller høy

Det er viktig å velge en pute som gir god støtte til nakken. Mayan hodepute er laget for alle som ønsker en deilig og behagelig pute, og derfor finnes den i tre forskjellige tykkelser: lav, mellom og høy.

Den lave er beregnet til en bruker som ofte sover på magen.

Mellom modellen er mest behagelig for de som ofte sover på ryggen, mens den modellen som er høy er best for de som sover på siden.

En temperaturfølsom og allergivennlig hodepute

Denne puten er revolusjonerende da den er produsert med naturfyll. Dette gjør at den tilpasser puten til din temperatur og nattesøvnen blir hverken for varm eller for kald.

Pustende og fyldig med kjølende effekt 1Med denne effekten er Mayan puter like deilig både på sommeren som på vinteren.

Trekket på disse putene er laget av 100% økologisk bomullscambric som sikrer en behagelig og høy kvalitet.

Mayan Hodepute er dessuten også svanemerket og med de mange sertifikater (NOMITE, Downafresh greenLine, Oeko-Tex klasse 1) er hodeputen allergivennlig og god mot dyrene.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelse 50 x 70 cm.
 • Bæreevne: Kjerne: 6 / Ytre kammer: 11
 • Fyll: 90 % rene, fine moskusdun – 10 % småfjær
 • Tykkelser: Lav / Mellom / Høy
 • Fyllvekt: 550g / 700g / 850g
 • 100% økologisk bomullscambric Ne60/60
 • Sertifikater: NOMITE, Downafresh greenLine, Oeko-Tex klasse 1
 • Kan vaskes på 60 grader og den skal tørkes i tørketrommel

Sovepute Aero

Aero hodepute fra Good Living er blant de rimeligere typene. Så for den som har et begrenset budsjett er dette en strålende mulighet.

Denne kommer i en størrelse og egner seg, som de fleste formputer, best til de som foretrekker å sove på ryggen.

Med et TRI kammer design får du riktig støtte rundt hodet og nakken, også om du er en av de som ligger litt urolig om natten.

Pustende og fyldig med kjølende effekt

Pustende og fyldig med kjolende effektHodeputen er produsert og fylt med 100% polyesterkuler, og dette gir puter en innbydende god støtte og fylde til nakke og hode. Med denne puten vil du ikke lengre måtte våkne opp med stive skuldre og ubevegelig nakke.

Trekket på denne puten er produsert med 80% polyester og 20% spandex. Dette gir blant annet en fin elastisk og pustende balanse som igjen gir en kjølende effekt.

Denne puten er derfor ypperlig til de som ofte er litt varme om natten.

Med dette kjøpet kan du forvente å få en god og støttende hodepute med kjølende effekt som vil vare gjennom år framover.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelse 44 x 33 x 12 cm.
 • Fyll: 100% polyesterkuler
 • Trekk: 80% polyester / 20% spandex
 • TRI-kammer design
 • Kan håndvaskes

Når bør du kjøpe en ny hodepute?

Som med alt annen holder ikke puter evig. De mister effektiviteten med tid. En gjennomsnittlig levetid for puter er ca 2 til 7 år, avhengig av putens kvalitet.

Dersom du er usikker på om du har behov for en ny pute så kan du gjøre følgende:

Fold din pute i to på midten

Plasser en sko eller noe annet med lett vekt oppå den doble puten

Slipp puten

Hvis din pute folder seg tilbake til sin naturlige posisjon av seg selv når skoen fjernes, eller hvis puten ikke holder fasongen sin og har mistet formen, fastheten og støtten så er det på tide at du får en ny pute.

Hvilken hodepute er den beste til akkurat deg

Hvilken hodepute er den beste til akkurat degÅ velge den helt riktige pute avhenger av tre faktorer. Det første du burde tenke på er din primære sovestilling. Deretter må du tenke på hvilken pute som støtter hodet og nakken din.

Til slutt bør du tenke på hvilke materialer som brukes som fyll i puten. Sistnevnte er beskrevet under produktbeskrivelse av de enkelte putene ovenfor.

Den største faktoren for å bestemme størrelse og formen på din perfekte pute er sovestillingen din.

Sover du på siden er det best med en fast og tykk pute, som danner en bro over kløften mellom madrass og hode, slik at nakken og hodet ligger i samme nivå som ryggen. Puter til de som sover på siden bør være faste og mellomstore.

Dersom du sover pa ryggenDersom du sover på ryggen har du behov for en mellomstor pute, som gir deg nok støtte til hodet og nakken. Høyden skal hverken være for høy eller for lav. Er den litt for høy, så den ligger skrått under hodet, vil du ikke bli liggende i den samme posisjonen som om du står oppreist. Det vil du heller ikke hvis den er for lav slik at nakken glir bakover.

Sover du på magen, skal du ha mindre støtte, så her bør du velge en relativt myk, lav og flat pute. Hodet skal løftes akkurat nok til å justere halsen og ryggen til en utstrakt stilling.

Velg en pute som gir kjølende effekt

Velg en pute som gir kjolende effektOm du, som veldig mange andre nordmenn, ofte har det varmt om nettene, kan det være en god ide å finne en pute som ikke er altfor varm, men som heller gir en kjølende effekt.

Her har innmaten i produktet mye å si. I dunputer er det ofte varmere og lunere fyll, men du kan også finne dunputer med mer kjølende effekt som også gir deg en god støtte gjennom hele natten.

Er du usikker på om det kun er en ny hodepute som skal til, eller om du faktisk kanskje burde bytte hele sengen? Er du en av de som kanskje ikke har råd til en ny seng? Da burde du ta en titt på våres rammemadrass test

Hode-, hals- og nakkestøtte

Her er en rask test som du kan gjennomføre når du står i en butikk og skal prøve en ny pute. Dette er for å sjekke om den vil støtte hodet ditt riktig:

Hode hals og nakkestotteHvis du for eksempel sover mest på ryggen, skal du stille deg med ryggen mot veggen, eller hvis du sover mest på siden stiller du deg med siden mot veggen. Legg puten mellom hodet og veggen, som når du sover, for å se om den passer. Det samme gjør du selvfølgelig hvis du sover på magen.

Hvil hodet mot veggen. Sjekk om nakken og hodet ligger i plan med ryggsøylen. Den rette puten vil fylle luftrommet mellom hodet og veggen.

Ta din pute inn mellom hodet og veggen og legg merke til hvordan ryggen fra nakken til ryggsøylen blir. Er ryggen rett eller er den bøyd? Føles det behagelig eller ubehagelig? Ville du være komfortabel hvis du skulle tilbringe 8 timer i denne stillingen?

De perfekte putene skal sørge for at hodet, nakken og ryggen er korrekt justert og støttet.

Hvis du kan svare godt og bekreftende på disse spørsmålene, så er puten helt perfekt for deg:

Føles puten behagelig – den er verken for myk eller for hard?

Gir puten hodet og nakken god støtte – er ryggen riktig tilpasset?

Hadde det vært behagelig for deg å tilbringe 8 timer i denne stillingen?

Føler du at putens temperatur mot hodet er behagelig, har den en kjølende effekt?

Med denne best i test guide kan vi dessverre ikke velge den puten som er helt perfekt til deg, da dette er veldig individuelt.

Vi håper allikevel at du har blitt litt klokere på hvilken hodepute du bør velge, når du skal investere i den beste hodeputen for deg.

Se denne guiden som viser hvordan du kan finne den rette hodepute

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Her kan du lese ofte stilte spørsmål og svar om de beste hodeputene:

Hvordan velge riktig hodepute?

Når du skal kjøpe den helt riktige puten er det viktig å finne en myk og deilig pute som også gir støtte til din nakke.

Derfor burde du tenke på hvordan du sover, om du sover på ryggen, siden eller på magen. Deretter kan du lese om noen forskjellige puter blant de bedre putene på markedet.

Dra i noen butikker og prøv gjerne å kjenn på forskjellen mellom en stor pute som er fylt med dun og en stor pute som er fylt med annen fylling. Du vil nok merke stor forskjell på hvordan komfort du får.

Hva er den beste puten?

Det finnes så mange forskjellige puter på markedet i dag, men hvilken som vil gi deg best komfort og mer søvn er det bare deg selv som kan finne ut av.

Gjør litt research online og dra i en butikk med andre alternativer slik at du får sammenliknet kvalitet og pris.

I vår test har vi kåret Drøm Dunpute medium til best i test da denne gir bedre støtte enn de fleste andre dunputer. I tillegg er den produsert i Norge med tanke på miljø og den er også godkjent av astma og allergiforbundet. En bedre pute skal du lete lenge etter.

Hvor ofte bør man bytte hodepute?

Hvor lenge en hodepute holder kommer an på hva den er fylt med og hvor god kvalitet den har. Jo bedre kvalitet jo lengre tid vil puten selvfølgelig vare gjennom.

Du kan godt finne en billig pute som må skiftes ut etter bare noen måneder fordi den er fylt med syntetsiske poliester.

Investerer du i en god pute av bedre kvalitet som er fylt med gåsedun eller andre type dunarter, vil du nok forbedre din søvn mye ved å kunne ligge godt i mange år framover.

Hvordan velge dunpute?

Vi anbefaler å lese gjennom et par tester eller guider på nett før du i det hele tatt eventuelt raser gjennom forskjellige butikker for å kjøpe en pute av dun.

Finn ut av hva de ulike puter er fylt med og hvor mye støtte de gir deg. Velg en dun pute som gir en ergonomisk støtte til din nakke.

Gjennom å gjøre litt research online først vil du kunne spare masse tid. Ekstra gode puter til en fin pris kan du oftest finne online.

Hvordan velge dunpute?

Det er så stort utvalg av dunputer i ulike pris klasser, derfor kan det være vanskelig å vite hvor man kan finne de beste produkter.

Dunputer kommer i lav, medium og fast høyde. Om man skal velge en fast, medium eller lav høyde på hodeputen, det kommer helt an på om du ligger på magen, ryggen eller siden.

Det finnes også puter med kjølende effekt som er perfekt til deg som ofte har det varmt om natten. Det er bare du som kan velge den perfekte hodeputen, bruk derfor litt ekstra tid på finne en pute av dun som du liker og velg en som passer ergonomisk til deg.

Hva er en god hodepute?

En god pute er en som er tilpasset ergonomisk til deg og dine behov når du skal sove. Om det er dunputer du er på utkikk etter skal du finne ut av hvilken høyde puten skal være (høy, medium eller lav) og bæreevnen den har.

Deretter skal du tenke på hvilken pris du er villig til å betale for din hodepute.

Er dunpute bra?

Dunputer er som regel veldig bra, men det finnes dessverre også noen billigere dunputer av dårligere kvalitet.

Derfor burde du titte litt gjennom forskjellige gode puter som er laget av dun. Hvis du ikke lar deg lure av reklamer og altfor billige dunputer, vil du helt sikkert finne mange gode produkter til en fin pris.