Velg en side

 

Uansett hvordan type seng du sover i, så er det viktig å huske at søvnen er kjempe viktig. De siste årene har forskere og eksperter funnet ut av at alt for mange mennesker i dagens samfunn undervurderer viktigheten av søvnen

Forskere er enige om at man skal ha minst 6-8 timers søvn og hvile i løpet av et døgn. Det er dessverre ikke mange som følger disse rådene.

Ekspertene er også enige om at det er utrolig viktig at man ligger riktig, den tiden man faktisk har til å ligge i sengen.

Det vil si at sengen skal være tilpasset din kropp, slik at kroppen blir avslappet og søvnen blir optimal.

Et dårlig sovemønster kan faktisk resultere i manglende energi om dagen, trøtthet, stress, hodepine, ryggsmerter og generelle smerter i kroppen som også kan gå over til kroniske tilstander. På sikt kan dette ødelegge din livskvalitet.

Det er derfor utrolig viktig at søvnen prioriteres, og at du har den sengen som passer best til deg og din kropp.

Nederst i artikkelen kan du lese hvordan vi har kommet frem til hvilke produkter som er best i test og best til prisen.

Test av de beste regulerbare senger

De siste årene viser en eksplosiv vekst i salget av regulerbare senger på de internasjonale markedene. Til tross for dette, er det fremdeles mange forbrukere som fokuserer på vanlige senger når man skal bytte ut sengen sin.

Det er som om vi går uvitende angående forskjellen på de vanlige sengene og de regulerbare sengene. Og dette skjer på tross av den drastiske forbedrede søvnkvaliteten man kan få dersom man kjøper en regulerbar seng.

Dette kan jo kanskje være fordi man forbinder den regulerbare sengen med en sykehus seng. Uansett er jo dette veldig synd, for den regulerbare sengen er faktisk ikke kun for syke mennesker.

Den nyeste utviklingen på dette området viser oss i høy grad at denne type seng appellerer til en større og større del av markedet for senger.

Sengens funksjoner og egenskaper

En justerbar seng gir deg muligheten til å justere og kontrollere posisjonen du ligger i når du sover. På denne måten kan du forsikre deg om at du får en mer stabil og avslappende søvn.

I tillegg til å få en fantastisk søvn kan snorking også reduseres, samtidig som smerter i rygg og korsrygg kan minimeres.

Her kan vi faktisk snakke om en endret livsstil, da man ikke lenger trenger å bruke unødvendig tid for hvilen.

Denne type seng er også perfekt for deg som liker å lese litt før lysene slukkes, eller for de som liker å se litt på TV før man skal sove, da ryggen enkelt kan justeres opp slik at man får en god sittestilling.

Den regulerbare sengen er også super til massasje da den kan legges helt horisontalt ut.

Noen av modellene kan til og med programmeres til at madrassen automatisk løftes opp om morgenen når det er på tide å stå opp.

Guide for valg av madrass i forhold til vekt

 • Veier du mindre enn 75 kg skal du velge en madrass med medium fasthet
 • Veier du mellom 75 og 90-95 kg skal du velge en madrass med hard fasthet
 • Veier du mer enn 90-95 kg skal du velge en madrass med ekstra fast fasthet
*Dette er veiledende tall for valg av madrassene fasthet, så dette kan variere fra person til person

Hør på ekspertene og på deg selv

Den justerbare sengen er kommet for å bli som en uvurderlig del av vår travle hverdag. Det er imidlertid ikke alltid like lett å velge den riktige sengen når utvalget av senger er så stort som det er.

Å treffe det helt riktige valget avhenger nettopp av dine individuelle behov. Her er det selvfølgelig noen ting du bør tenke over før du går til innkjøp.

Det finnes nok ingen andre type møbel som er så komplisert som en regulerbar seng. Dette er fordi man ikke finner mange andre møbler som faktisk kan bevege seg.

Ting tar tid og tid er penger, men pass på å bruke god tid på å lese beskrivelser, og dersom du er ute i butikker og ser på senger, så anbefaler vi å prøve så mange som mulig.

Dersom du kjøper en seng på internett, er det som regel en prøvetid på den, slik at du kan forsikre deg om at du ender opp med en ordentlig god seng.

Om du føler at du ikke har behov for den regulerbare funksjonen, er nok en kontinentalseng et bedre valg for deg. Du kan lese mer om dette i vår kontinentalseng test

Velg en regulerbar seng til din kropp

Legg deg i sengen og prøv hver eneste funksjon på fjernkontrollen. Reagerer sengen fort når du bruker fjernkontrollen? Kjenner du rykk og napp, eller er bevegelsene myke og jevne? Og hva med lyden, bråker den mye?

Spør selgeren om alt du lurer på, chat med personer på hjemmesider og les beskrivelser nøye.

En regulerbar seng hjelper deg med å finne din egen perfekte sovestilling. Dette innebærer ofte litt hevet under hode eller støtte under knærne.

Dersom du sliter med mye stress og om du generelt sover dårlig, er en regulerbar seng som en god verktøykasse som inneholder forskjellige valgmuligheter med henhold til din søvn.

Undersøk gjerne firmaet som har produsert den regulerbare sengen. Det er stor forskjell på senger som er produsert i en liten bakgård eller garasje, og en som er produsert på en større fabrikk med lang produkt kunnskap.

Ikke undervurder betydningen av «know how» når det kommer til teknologi. Produktutviklingen involverer nemlig forskning, både teknisk og faglig, hvor leger og terapeuters kunnskap tas i betraktning.

Fjernkontroll eller app

En god regulerbar seng leveres med en fjernkontroll som er enkel å bruke. Det er bonus hvis fjernkontrollen er trådløs.

Noen produsenter vet godt at de fleste ikke ønsker å lade opp mange batterier, så de har faktisk samlet dette konseptet ved å produsere en fjernbetjening som gjør det mulig å benytte en smart telefon.

Spør selgeren om en demo av en smart telefon-app. En mer avansert applikasjon gir deg også mulighet for enkelt å kunne programmere flere posisjoner og massasjeinnstillinger.

I forlengelse av en test av regulerbare senger har vi valgt ut fem senger, som vi mener er de beste når det gjelder tilpasning til ditt behov og din kropp.

Det avgjørende er selvfølgelig at du kan ligge i en seng som gir deg en god søvn, og som gir mulighet til forebyggelse av varige skader, i mange år fremover.

Hvorfor ikke optimalisere sove komforten med den beste dynen? Finn den i vår dyne test

Venus Natural regulerbar seng (Best i test)

Venus Natural regulerbar seng (Best i test)Bedrenætter.no gir hele 100 dagers prøvetid på denne regulerbare sengen. Er du ikke fornøyd kan du bytte fasthet i madrassen eller få pengene tilbake.

Venus Natural regulerbar seng har hele 7 komfortsoner

Venus Natural modellen er trukket med et nydelig møbelstoff med mulighet for valg mellom fire forskjellige farger.

Venus madrasser inneholder det temperaturfølsomme komfortskummet. Dette gjør at skummet tilpasser seg din kroppstemperatur og temperaturen i soverommet.

Resultatet av dette er et sunt og godt soveklima.

Fjærmadrassens pocket-fjæring med 7 komfortsoner forårsaker en oppdrift som støtter trykkpunkter. Dette hjelper til med å støtte din nakke, skuldre, hofter og korsrygg.

Komfortsoner er områder i madrassene der individuell støtte gis for spesifikke punkter på kroppen. For eksempel bør korsryggen ha mer støtte enn skuldrene. Dette sørger komfortsonene for i tillegg til at de gir ryggen en riktig sving.

De 7 komfortsonene og de mange pocketfjærene gjør at denne sengen føles fantastisk. Dette gir en eksepsjonell støtte for kroppen.

Dagene der du våkner med en øm rygg eller følelsen av en mørbanket kropp er et avsluttet kapittel.

Overmadrassen følger med i kjøpet

Overmadrassen som følger med ved kjøp av denne luksuriøse sengen er en Mayan Pulse. Navnet Mayan kommer av at den er produsert av 100% naturlig latex.

I disse tider er det selvfølgelig en bærekraftig produksjon, der det ikke høstes mer latex fra gummitreet enn det som kan produseres igjen.

Overmadrassen produseres også etter SonoCore-metoden. Dette betyr at madrassen blir mer harmonisk og fleksibel, samtidig som den gir en lengre levetid.

Trekket til den ventilerte overmadrassen inneholder FSC-sertifiserte trefibre som reagerer kjølig og silkeaktig på kroppsvekten. Fuktigheten fra kroppen din vil med dette fordampe.

Trekket er selvfølgelig også Eco-Tex 100 merket. Dette er din garanti for at ingen skadelige stoffer blir brukt i produksjonen.

Kanten under madrassen er laget av en 20 cm treramme. Dette skaper en behagelig sovehøyde. I tillegg føler du ikke at du reiser deg opp fra sengen, i stedet glir du ut av den.

Når det gjelder sengebena får du to valg: Runde eikeben eller champagnebein. Du kan også velge eikebenene i en ekstra høy versjon der de er 23 cm i stedet for 19 cm. Det koster imidlertid litt ekstra.

Om du er veldig høy, er det nok verdt den lille ekstra investeringen.

Nordisk kvalitet hele veien

Denne sengen beveger seg ved hjelp av en stille elektrisk motor som er produsert av det danske firmaet Linak.

Linak har opprettet en app, som gjør det mulig for deg å sjekke og finjustere måten du ligger på. App’en inneholder også en funksjon der du kan lagre 4 posisjoner, tilpasset om du ønsker å sove, lese eller se på film.

App’en kan også styre av og på bryteren med henhold til sengelys.

Madrass bremser som er installert på sengens sider og i senge-endene gjør at madrassen alltid vil ligge innenfor rammen når du bruker heve/senke funksjonen med fjernkontrollen.

Madrassbremsene er trukket med samme stoff som sengen, slik at de elegant sklir inn i designet.

En fin liten ekstra bonus er at det også er en liten lomme på madrassbremsen. Her kan du oppbevare fjernkontrollen, telefonen eller en tablet, så har du alt det du trenger innenfor rekkevidde.

Kort sagt er Venus Natural et bra valg fordi:

 • Venus Natural har en hevet og kraftigere treramme
 • Venus Natural har den siste nye og kraftigere motoren, som forbinder belysningen med de andre funksjonene
 • Venus Natural madrassen inneholder det temperaturfølsomme komfortskummet som ligger rundt fjærene; dette skaper en betraktelig bedre komfort og en lengre levetid.
 • Venus Natural gir deg valget mellom alternative senge-ben i forskjellige farger og design
 • Venus Natural sine senge-sider er belagt med et eksklusivt møbelstoff som holder godt og er enkelt å rengjøre
 • Venus Natural kan styres med iPhone

Husk at når du får en ny seng, kan det ta opptil 3 måneder før kroppen din blir vant til den. Dette er grunnen til at du får 100 dager prøvetid på sengen, med rett til å bytte fastheten i madrassen eller å få pengene tilbake. Det er ditt valg.

Kundeanmeldelsene er veldig positive. I en skala fra en stjerne til fem stjerner, med sistnevnte som det beste, får sengen 4,5 stjerner.

Anmeldelsene gitt av Yotpo.com antyder det samme. For eksempel skriver den «yotpo-godkjente» Kevin at sengen bare er fantastisk og at han er superfornøyd med sengen. Videre skriver han: «Dejlig at læse i… dejlig at sove i… dejlig at … tja… du forstår mig ???? Kan varm(t) anbefale den! Og SUPER hurtigt levering… helt vildt… fik den inden for 2 arbejdsdage!”.

Som en ekstra bonus er en gavl inkludert i sengen uten ekstra kostnad.

Produktspesifikasjoner

 • Farger: Svart, beige, lysegrå og antracitgrå
 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm (Sengen kommer også i + 95 kilo i alle størrelser)
 • Høyde: 66 cm. (19 cm ben, 21 cm bund, 18 cm madrass, 8 cm overmadrass)
 • Pocket fjærer
 • 7 komfortsoner
 • Polstring: 25 mm hybridskum
 • Ben inkludert
 • 20 cm treramme
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • 5 års garanti på motor

 

Til Butikken

 

Jupiter regulerbar seng (Best til prisen)

Jupiter regulerbar seng (Best til prisen)Dansk produserte Jupiter er en moderne og komfortabel regulerbar seng på lik linje med Venus.

Jupiter er produsert spesielt for skandinavisk klima. Dette betyr at den er pustende om sommeren og behagelig lun om vinteren.

Jupiter er laget av en vendbar pocket fjærmadrass med 5 komfortsoner for å tilpasse seg din kropp.

Sengen er produsert med henblikk til forskjell i kroppsvekt, dette betyr at den leveres med medium fasthet, en fast fasthet eller en modell med ekstra fast fasthet.

Alle liggeposisjoner er knyttet til hver enkelt persons kroppsbygning. Derfor er Jupiter regulerbar sengen en god investering.

Madrassen er tilpasset dine behov og den støtter akkurat der det trengs.

Madrassfjærene er omgitt av et lag med skum, slik at du ikke merker fjærene; dermed vil du kun merke dens støttende funksjon.

Overmadrassen og motoren

Overmadrass er en ekstra støtte, som gir en ytterligere effekt når det kommer til en komfortabel, sunn og riktig liggende posisjon.

Latex overmadrassen reagerer på kroppsvekt og den støtter tilsvarende. Jo mer vekt, jo mer støtte.

Danske Linak har produsert motoren til Jupiter regulerbare seng, så her kan du forvente deg virkelig god kvalitet. Motorens fordel er at den er utrolig pålitelig, delvis fordi den er helt stille og energibesparende.

Motoren aktiveres kun når du trykker på fjernkontrollen. Dette betyr at du ikke trenger å sove med en motor som står og går under sengen når du ligger og sover.

På denne måten trenger du ikke å bekymre deg over og måtte bytte batteri på fjernkontrollen så ofte, og du kan forsikre deg om at motoren bruker minimalt med strøm.

Fornøyde kunder og gode anmeldelser

Den danske side forbrugsguiden.dk vurderer Jupiter slik ”rigtige meget elevationsseng for pengene. Den har alt, hvad du har brug for, når du skal have en god nattesøvn”.

Seng.nu sier: ”Dette er ny elevationsseng, som helt sikkert bliver populær. Du får nemlig overraskende meget rigtig god seng for dine penge. Der er arbejdet med detaljerne, men det er nok i lige så høj grad, fordi den er billig. Du får altså næsten overdrevet meget for dine penge.”

Laila B uttaler seg i en kundeanmeldelse om at Jupiter er ”en fantastisk seng”, og hun forklarer at hun aldri har sovet bedre.

Det kommer derfor ikke som en overraskelse at sengen har blitt tildelt fire og en halv gullstjerne av 5 mulige blant de 209 kundene hos Bedrenætter.

Produktspesifikasjoner

 • Farger: Svart og grå
 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm
 • Høyde: 53 cm. (19 cm ben, 10 cm bunn, 18 cm madrass, 6 cm overmadrass)
 • Pocket fjærer
 • 5 komfortsoner
 • Polstring: 25 mm Polyskum
 • Ben inkludert
 • 12 cm treramme
 • 15 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • 5 års garanti på motor

 

Til Butikken

 

Senses regulerbar seng

Senses regulerbar sengDenne luksusutgaven av senger er en av flere varianter innenfor Senses serien, som selges på Bedrenætter.no. Den er produsert i et førsteklasses møbelstoff og har en polstring rundt fjærene av komfortskum.

Madrassen er bygget opp av pocket fjærer i fem komfortsoner, og dette gjør at du oppnår en super liggekomfort natt etter natt.

Madrassen kan man få i tre forskjellige fastheter: medium, fast eller ekstra fast.

Sengens bunn, under madrassen, tilbyr enda en praktisk mulighet til å kunne løfte nakken. Dette kan reguleres individuelt på hver side av sengen.

Samtidig kan hode-enden løftes litt høyere, uten å skape en ubehagelig kant, og på denne måten trenger du ikke å bygge opp med et hav av ekstra hodeputer.

Deilig og luftende overmadrass

Ved kjøp av denne sengen følger den populære latex overmadrassen med. Med sine ventilerende egenskaper hjelper denne til med å føre fukten unna.

Med en kjerne på hele 6 cm av latex er du sikret en god støtte samtidig som at du vil få følelsen av at madrassen former seg lett rundt kroppen.

Denne overmadrassen er også svanemerket, noe som sikrer et enda sunnere soveklima. Dette betyr også at madrassen egner seg godt for allergikere.

Her kan du velge mellom fire alternativer når det gjelder senge-ben. Runde ben av eik eller champagne ben som er 19 cm høye, eller så kan du legge til en liten sum og velge pegasus eik eller pegasus sort som er 23 cm.

Denne sengen leveres som standard uten gavl, så denne kan eventuelt kjøpes i tillegg.

Hva sier de andre om den

En av de verifiserte kundene, Alice O, er superfornøyd med denne sengen. Hun skriver følgende ”Sleep like a baby. Elsker muligheten til å regulere sengen, og er perfekt fasthet (myk med god støtte). Meget fornøyd med investeringen”.

Danske Mads L. som har kjøpt sin seng hos bedre nætter gir kjøpet 5 stjerner av 5 mulige og skriver: ”Alt hvad de lover omkring madrassen og elevations sengen stemmer over ens 100% Kvalitet til en god pris.”

At sengen får 4,5 stjerner av 5 mulige av kundene på bedrenaetter.no, passer godt til Laura J. sine kommentarer: ”Man sover som en drøm. Jeg har længe haft ryg problemer og gået til kiropraktor men efter en måned med denne seng aflyste jeg min kiropraktor tid da min ryg havde fået det meget bedre!”.

Produktspesifikasjoner

 • Farger: Lys grå eller mørk grå
 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm (Sengen kommer også i + 95 kilo i alle størrelser)
 • Høyde: 66 cm. (19 cm ben, 21 cm bunn, 18 cm madras, 8 cm overmadrass)
 • Pocket fjærer
 • 5 komfortsoner
 • Polstring: Komfortskum
 • Ben inkludert
 • 20 cm treramme
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • 5 års garanti på motor

 

Til Butikken

 

Anatomic Diamant regulerbar seng

Anatomic Diamant regulerbar sengDersom du er en person som har virkelig høye forventninger til en ny seng, og ønsker å investere i en deilig regulerbar seng som vil holde i mange år framover, er Anatomic Diamant midt i blinken for deg.

Her får du en ordentlig flott kvalitets seng, og Bedre Nætter er så sikre på kvaliteten til denne sengen at de tilbyr hele 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd. Med dette er du jo sikret at du vil ha en virkelig god kvalitets seng i mange år framover.

Madrassen er produsert med pocketfjærer. Denne inneholder hele 500 pocketfjærer per kvadratmeter, som er omgitt av 40mm Pulse. Dette gjør madrassen både temperaturregulerende og støttende.

Og ikke nok med det, denne sengen har også hele 7 komfortsoner. De fleste senger er jo produsert med 5 komfortsoner, så her får du det lille ekstra i madrassen din.

Sengen er bygget opp med en 16 cm treramme og står på 10 cm høye ben som er ferdig montert ved levering. Dette gjør sengen både elegant og pen.

Skandinavisk kvalitet

Anatomic Diamant er produsert i Danmark, og på denne måten kan Bedre Nætter sikre en rask og effektiv levering, helt til døren din.

Sengen er også spesielt produsert med tanke på det nordiske klima.

Dersom du kjøper en seng som er produsert i sørlige land, eller i Asia for den sakens skyld, kan du ikke forvente å få en seng som også er lun og deilig om vinteren. Derfor kan det være lurt å vite hvor sengen er produsert, før du går til innkjøp.

Når det kommer til overmadrassen ved kjøp av en Anatomic Diamant dobbeltseng kan du velge mellom Diamant overmadrass eller Diamant Split. Ved den splittede utgaven kan din partner for eksempel fint ligge og sove, mens du selv kan sitte å lese.

Om du kjøper denne sengen, og oppdager at du har valgt feil fasthet i madrassen etter å ha prøvd den i noen netter, kan du enkelt bytte fasthet. Bedre Nætter tilbyr nemlig hele 100 dagers prøvetid.

Dersom du innen denne tiden finner ut at madrassen er for hard eller for myk kan du helt kostnadsfritt få byttet fasthet. Med dette vil du garantert finne en seng med støtten som er helt perfekt til deg.

Brukere er storfornøyde med både sengen og kjøpet

Brukere elsker Anatomic Diamant og sengen får hele 5 av 5 stjerner. Marianne S. forklarer at hun har hatt den beste nattesøvn på flere år.

Signe mener at sengen er verdt hver eneste krone. Videre skriver han: «Anatomic Diamant er den beste sengen jeg har sovet i. Høyden på den gjør at den er lett å stige ut av og den støtter der den skal. Nydelig å slippe å svette om nettene! Fantastisk å kunne heve bena etter en lang arbeidsdag. Vi bestilte overmadrass med splitt, det anbefales! Knallbra service og den kom på døra etter ca 2 uker.»

Produktspesifikasjoner

 • Farge: Lys grå
 • Størrelser: 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm
 • Høyde: Totalt 66 cm. (10 cm ben, 24 cm bunn, 24 cm madrass, 8 cm overmadrass)
 • Anatomic Pocket fjærer
 • Fjærer pr m2: 500
 • 7 komfortsoner
 • Polstring: 40mm Pulse
 • Ben inkludert
 • 16 cm treramme
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • 5 års garanti på motor

 

Til Butikken

 

Sirius Black regulerbar seng

Sirius Black regulerbar sengDet finnes mange forskjellige regulerbare senger å velge i, men dersom du ikke ønsker å gå på kompromiss med kvalitet og pris, er Sirius Black et veldig godt valg.

Denne sengen er produsert i Danmark, noe som sikrer for gode arbeidsvilkår og ordentlig god kvalitet.

Sirius Black regulerbar seng er bygget opp i tre lag. Nederst finner du en regulerbar bunn bygget opp av tre. Over denne ligger springfjærmadrassen, og på toppen finner du selvfølgelig overmadrassen.

Sengen er bygget av en 20 cm treramme med 19 cm ben, noe som gir en deilig høyde å sove i, og mulighet for oppbevaring under sengen.

Madrassen er bygget med fem komfortsoner med individuelle pocketfjærer som vil tilpasse seg liggestillingen din. På denne måten vil madrassen avlaste kroppen på trykkpunkter som trenger støtten.

Overmadrass følger selvfølgelig også med.

Her får du med en Prestige overmadrass og dersom du legger til noen kroner ekstra kan du få denne overmadrassen i en split modell. Med sistnevnte valg vil begge som skal ligge i sengen kunne stille den inn til sitt eget behov.

Visste du at Bedre Nætter tilbyr deg bytte av fasthet i sengen innen 100 dager etter at du har mottatt sengen? Dette vil si at dersom du skulle merke at sengen er for myk eller for hard etter å ha testet den, kan du faktisk enkelt gå inn på deres hjemmesider å bytte fastheten, helt gratis.

Kundene er veldig fornøyde

Brukere er veldig fornøyde med deres handel hos Bedre Nætter.

Sengen får fantastiske 5 stjerner av 5 mulige. Trine C. gir selvfølgelig også sengen 5 stjerner og hun skriver følgende: «Super seng og super service. Kan kun anbefales»

Max S. fra Danmark synes at han fikk en god deal med dette kjøpet og han skriver blant annet: «Super kvalitet til en god pris. Hjemmesiden giver en god guide og hvis det ikke er godt nok så er der en god chat funktion som jeg benyttede mig af inden bestilling. Fuldt ud tilfreds og vi sover fantastisk.»

Sirius Black er et flott syn for øynene, og den passer perfekt inn på alle soverom.

Ikke nok med dette, når du kjøper denne sengen nå, får du 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd. Dette sikrer deg en deilig seng i mange år framover.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 90 x 210, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210
 • Høyde: Totalt 72 cm. (19 cm ben, 28 cm bunn, 17 cm madrass, 8 cm overmadrass)
 • Pocket fjærer
 • 5 komfortsoner
 • Polstring: 25 mm Hybridskum
 • Ben inkludert
 • 20 cm treramme
 • 5 års garanti på motor
 • 25 års garanti på på ramme- og fjærbrudd

 

Til Butikken

 

Regulerbar seng test med mening

I denne justerbare seng testen vil vi legge stor fokus på flere ordentlige kvalitets senger, slik at du kan finne den rette modellen som passer best til deg og kroppen din.

På denne måten kan du finne en god seng, som gir deg de rette betingelsene for den beste søvnen, og som du kan ha i mange år fremover.

Dette vil gjøre livet ditt mer energi fylt og stabilt, og du vil kunne merke at du får mye mer overskudd i hverdagen når du får en god natts søvn på det beste underlaget.

Det er faktisk underlaget som du ligger på som bestemmer hvordan du vil sove og hvordan kvaliteten av søvnen din vil bli. Jo mer komfort du har i sengen din, jo fortere vil du falle i søvn, og jo mindre vil du våkne i løpet av natten for å bytte liggestilling.

Du kan altså unngå å oppleve mange oppvåkninger i løpet av natten dersom du har den riktige sengen.

Kjøp en regulerbar seng med prøvetid

Det kan være lurt å lese en test om regulerbare senger før du velger hvilken seng du skal gå for.

Det lønner seg nemlig å lese så mye som mulig om de forskjellige typene som finnes, og det kan også være smart å prøve ut noen senger og madrasser slik at du selv kan merke forskjellen.

Mange forhandlere i fysiske butikker og internettbutikker tilbyr at du kan prøve sengen før du kjøper den.

De fleste internettbutikker tilbyr også at du kan bytte sengen innen 14 dager dersom den ikke passer til din kropp.

Det kan være lurt å undersøke om din butikk tilbyr dette før du kjøper sengen du vil ha, slik at du ender opp med den helt riktige sengen.

Kroppen og støtte – liggestilling

De fleste nordmenn lider dessverre av ubehageligheter og smerter i både nakke, skuldre, rygg, hofter og ben, og dette skyldes som regel forskjellige forhold.

Mange av smertene er ofte arbeidsrelaterte eller det faktum at man sitter for mye, og at man ikke sørger for at kroppen får nok bevegelse i løpet av dagen.

Når man lager en regulerbar seng test, så er det viktig at du som forbruker er klar over at din kropp har stor bruk for avslappende søvn og god hvile.

Det betyr at kroppen din skal bli godt støttet av underlaget når du sover, og at kroppen ikke blir belastet i løpet av natten.

Den daglige belastningen av kroppen er som regel altfor stor, og det er derfor viktig at kroppen får den hvile den har behov for.

Få den beste hvilen med en god hodepute. I vår hodepute test kan du finne deilige kvalitets puter til gode priser.

Ekspertene anbefaler en god seng

Flere ergonomer bekrefter at alt for mange nordmenn nedprioriterer kvaliteten når de skal kjøpe en ny seng.

Folk flest i dagens samfunn velger ofte heller å kjøpe dyre sykler, pusse opp leiligheter, kjøpe dyre biler, osv.

Dette er nok ikke den anbefalte prioriteringen, og ekspertene er enige i at vi nordmenn heller burde bruke mer energi og penger på å finne en god seng, da dette gir en bedre livskvalitet.

En god seng vil avlaste kroppen samt gi deg mer energi, og på denne måten vil du kunne orke å gjøre mer ting om dagen.

Din nye justerbare seng skal altså passe perfekt til din kropp slik at du får mest mulig ut av nattesøvnen. Dette vil medføre at du ikke vil våkne mange ganger i løpet av natten fordi kroppen din trenger en annen liggestilling.

Prisene på disse sengene varierer mye, og det er som regel ikke det lureste å kjøpe den billigste sengen.

Betal heller litt ekstra for en seng med god kvalitet slik at du kan ha sengen i mange år fremover. Dermed vil du få mest ut av pengene dine.

Den regulerbare sengens oppbygning og dens mange fordeler

En regulerbar seng er den nyeste på markedet innenfor senge-modeller.

Den består av en ramme, som regel i tre eller metall, og understellet som madrassen ligger på er utstyrt med et elektronisk system, som gjør at madrassen kan løftes i enten den ene eller andre enden.

Dette gjør at du har mulighet for å bytte fra sittende til liggende stilling kun ved å trykke på en fjernkontroll.

Dette er super smart og veldig praktisk for de som kanskje har behov for å ligge med hodet litt høyere enn normalt, eller for de som liker å sitte i sengen og lese litt eller se på TV før de skal sove.

Det er jo også de som sover bedre dersom de kan ha føttene litt hevet når de sover.

Den regulerbare sengen gir altså mange ekstra muligheter, og dette er nok mye av grunnen til at denne type seng er så populær i dagens samfunn.

Regulerbare senger er selvfølgelig litt dyrere i pris enn andre type senger, og dette skyldes som regel på grunn av elektronikken som styrer sengen. Dette er en skikkelig luksus seng.

Fokus på kvalitet

Det kan være stor forskjell på kvaliteten hos de regulerbare sengene. Det er derfor viktig at du som kunde er oppmerksom på konstruksjonen og elektronikken som sengen er utstyrt med.

Hvis du velger en god og solid justerbar seng, så vil du ha en deilig seng i mange år.

En annen ting du bør tenke på når du velger seng, er størrelsen. De regulerbare sengene finnes både som enkeltsenger og som dobbeltsenger.

Selv om man er to personer i soverommet, så kan det noen ganger være en fordel å ha to enkeltsenger istedenfor en dobbeltseng. Dette er jo alt etter hva man selv foretrekker.

Sengen og kvaliteten er nok det aller viktigste, og her lønner det seg ikke å vri på krona. Du bør velge den modellen som du ligger og sover best i, samt den størrelse og høyde som er mest behagelig for deg.

Sengehøyden kan faktisk være avgjørende dersom du allerede har en dårlig rygg og det er vanskelig for deg å komme opp og ut av sengen.

Dersom du velger en seng med god høyde er det selvfølgelig lettere og deiligere å komme seg ut av sengen, og du trenger ikke å starte dagen med å anstrenge deg.

Velg en deilig madrass

Det er valget av madrassen til den regulerbare sengen som avgjør hvordan du sover om natten.

De fleste velger en god madrass og en komfortabel overmadrass, mens andre velger å ha to madrasser og en overmadrass.

Det finnes tusenvis av forskjellige madrasser, så derfor gjelder det å prøve noen forskjellige modeller slik at du finner den som passer best til din kropp. Her kan det være lurt å gå inn i forskjellige butikker og prøve ut så mange madrasser som mulig.

De fleste madrasser kan brukes i de regulerbare sengene, så lenge de er i den samme størrelsen.

Det vil si at dersom du allerede har en nyere og deilig madrass som passer deg godt, så kan du i de fleste tilfeller bruke denne i en ny regulerbar seng. På denne måten trenger du jo ikke å bruke unødvendige penger på en ny madrass.

En god madrass gir støtte i kropp og rygg

Når du skal velge en ny madrass er det viktig å tenke på liggekomforten. Dersom dere er to personer som skal ha ny madrass, bør dere tenke på at dere begge får en tilpasset madrass til kroppen deres.

Du bør velge den madrassen hvor du kan merke at du får den rette støtten. Det er viktig at ryggen ligger vannrett og at rumpa synker litt ned i madrassen. Dette vil gi en god liggestilling.

Overmadrassen bør virke litt hard, men fortsatt komfortabel. Husk på at kroppen din skal ha de beste betingelsene når den skal hvile, slik at du ikke våkner flere ganger i løpet av natten fordi madrassen din er altfor hard eller myk.

Madrassen skal støtte kroppen, men den bør ikke være så hard at ryggen blir liggende i skjev stilling.

Det er altså madrassen og ikke rammen på sengen som gir deg en god nattesøvn. Rammen velger du derfor ut ifra kvalitet og utseende.

Når det gjelder fjærer handler det om hvor mange fjærer madrassen inneholder, hvor tett de sitter og om de er inndelt i forskjellige soner.

Det samme gjelder også for overmadrasser, men dette varierer fra de tynne til de tykke.

Kjøp av regulerbar seng på nett

Det kan være lurt og selv lage en liten seng test, hvor du drar rundt i forskjellige butikker og prøver ut de ulike sengene.

Når du finner ut av hvilken madrass som passer best til deg, kan du i de fleste tilfeller finne sengen på internett og bestille den her. Da kan du få litt mer følelsen av hvordan sengen er, i motsetning til og bare lese artikler og se på bilder.

Man får som regel litt mer ut av pengene når man bestiller senger på nettet. Husk at nettbutikker som regel ikke har høye utgifter til ansatte og lokaler, og dette gir dem muligheten til å selge varene til rimeligere priser.

Mange av internettforhandlerne tilbyr bestilling av sengen med frakt hjem til deg og 14 dagers bytterett. Det betyr jo at dersom madrassen ikke er god nok for deg, kan du sende den tilbake og få en ny levert.

Sjekk hos din forhandler hva de kan tilby. Noen gir gratis frakt, mens andre gir kanskje en gratis overmadrass med på kjøpet. Dette varierer mye fra forhandler til forhandler.

På internett vil du alltid kunne finne det beste utvalget, da det finnes så mange forskjellige nettbutikker. Her trenger du ikke å bruke masse tid på å reise fra butikk til butikk for å finne varen du ønsker.

Dersom du allerede har vært ute og testet noen madrasser, kan du nesten garantert finne den samme madrassen på nettet til en lavere pris.

Priser på regulerbare senger

Hvor mye du må ut med for å få en god regulerbar seng varierer mye.

Du kan finne de rimeligere modellene, som kanskje ikke vil holde like lenge, eller de dyrere merkene som ofte blir kalt for premium eller luksus modeller. Her skal du nok passe på litt, slik at du ikke bruker altfor mye penger på navnet eller varemerket.

I denne regulerbare seng testen har vi valgt ut noen av de beste modellene i flere forskjellige prisklasser.

En regulerbar seng koster ikke mer enn en pizza

Dersom du finner en seng der forhandler tilbyr en 10 års garanti vil du få mye ut av pengene.

Hvis du ser på litt forskjellige senger på nettet, vil du fort oppdage at de fleste forhandlere tilbyr mange års garanti.

Om du for eksempel finner en seng til 20 000 kr med 10 års garanti så vil sengen koste deg maks 2000 kr i året som utgjør ca 167 kr i måneden, og dette er kun hvis sengen ikke holder lengere enn i 10 år, hvilket den som regel gjør.

Dette er ikke mye å gi for at kroppen din skal få den beste nattesøvnen og beste livskvaliteten.

Det er faktisk like mye som å bestille en pizza på døra, en fredags kveld, en gang i måneden.

Liggestilling

Det er spesielt viktig for de som allerede lider av smerter og ømhet i kropp og muskler å få en god støtte når man ligger å sover. Hvis du får en god liggestilling vil kroppen få mulighet til å restituere i løpet av natten.

Det er selvfølgelig også veldig viktig for de som ikke plages av spesielle smerter å ha en god seng.

Husk at jo mer kroppen din belastes i hverdagen, jo mer behov har den for å få ordentlig hvile når du sover.

Er du mye plaget av kroniske smerter i ryggen, så er det en stor sannsynlighet for at dette kan komme fordi sengen din ikke er god nok for deg.

Du sover faktisk bedre i en god seng

Det kan godt hende at du har lyst til å kjøpe en ny regulerbar seng fordi du har sett at en i familien eller noen venner har anskaffet seg en, og du syns at den ser kul ut. Dette bør jo ikke være grunnen til å bytte seng.

Husk at du skal bytte seng for deg selv og kroppen din, og ikke fordi at det er moderne med denne type seng. Å bytte seng er et individuelt prosjekt, hvor du faktisk må finne den riktige sengen for deg.

Bortsett fra hva du gjør rett før du går og legger deg, handler det også om hva du spiser for å få den optimale søvnen.

Dersom du sliter med å sove kan det derfor være lurt å lese litt om hva du ikke burde gjøre rett før sengetid, og kanskje finne ut om du får i deg feil type mat i løpet av dagen som ødelegger søvnen din.

Uansett hvilken type seng du velger, gjelder det å finne den beste madrassen og overmadrassen til din kropp. Enten det er en regulerbar seng, rammemadrass eller en sengeramme, så er madrassen det viktigste.

Og husk at om du kanskje finner en seng som er litt over ditt budsjett, så tilbyr de fleste forhandlere på dagens marked en nedbetalingsplan.

Du vil aldri angre på å investere i en god og solid seng med høy kvalitet, og kroppen din vil i lengden garantert takke deg.

Slik har vi gjennomført testen

Vi har sammenlignet produktspesifikasjonene og, når det har vært mulig, sett på anmeldelser fra tidligere kjøpere av produktet.

Ved å gjennomgå disse punktene grundig, har vi kommet frem til hvilket produkt, av de vi har sammenlignet, som er best i test og best til prisen.

På den måten blir det enkelt for deg å velge mellom produktene vi har tatt med i denne guiden.

Vi har ikke fysisk testet produktene.