5 av de beste regulerbare senger i 2023 - Testresultater & guide

Er du på jakt etter en regulerbar seng, kan du få en oversikt over markedet her. Du kan lese om 5 av de beste regulerbare sengene og hvordan du finner den rette for deg og dine behov.

Ekspertene er enige om at det er utrolig viktig at man ligger riktig, den tiden man faktisk har til å ligge i sengen.

Det vil si at sengen skal være tilpasset din kropp, slik at kroppen blir avslappet og søvnen blir optimal.

Det er nettopp dette en regulerbar seng er perfekt til, da den kan justere seg etter ditt behov.

Vi anbefaler disse regulerbare sengene

Ragna regulerbar seng

Best i test
 • 100 dagers prøvetid - 100% fornøyd eller pengene tilbake
 • 4,9 på Trustpilot & 25 års garanti
 • Ergonomic+ fjærer & 7 komfortsoner

Senses regulerbar seng

Best til prisen
 • 100 dagers prøvetid - 100% fornøyd eller pengene tilbake
 • 4,6 på Trustpilot & 15 års garanti
 • Vanlige pocketfjærer & 7 Bedre™ soner

Valg av den riktige sengen

Uansett hvordan type seng du sover i, så er det viktig å huske at søvnen er kjempe viktig. De siste årene har forskere og eksperter funnet ut av at alt for mange mennesker i dagens samfunn undervurderer viktigheten av søvnen

Forskere er enige om at man skal ha minst 6-8 timers søvn og hvile i løpet av et døgn. Det er dessverre ikke mange som følger disse rådene.

Et dårlig sovemønster kan faktisk resultere i manglende energi om dagen, trøtthet, stress, hodepine, ryggsmerter og generelle smerter i kroppen som også kan gå over til kroniske tilstander. På sikt kan dette ødelegge din livskvalitet.

Det er derfor utrolig viktig at søvnen prioriteres, og at du har den sengen som passer best til deg og din kropp.

Test av de beste regulerbare senger

De siste årene viser en eksplosiv vekst i salget av regulerbare senger på de internasjonale markedene. Til tross for dette, er det fremdeles mange forbrukere som fokuserer på vanlige senger når man skal bytte ut sengen sin.

Det er som om vi går uvitende angående forskjellen på de vanlige sengene og en regulerbar seng. Og dette skjer på tross av den drastiske forbedrede søvnkvaliteten man kan få dersom man kjøper en regulerbar seng.

Dette kan jo kanskje være fordi man forbinder en regulerbar seng med en sykehus seng. Uansett er jo dette veldig synd, for en regulerbar seng er faktisk ikke kun for syke mennesker.

Den nyeste utviklingen av regulerbare senger viser oss i høy grad at denne type seng appellerer til en større og større del av markedet for senger.

I forlengelse av en test av regulerbare senger har vi valgt ut fem senger, som vi mener er de beste når det gjelder tilpasning til ditt behov og din kropp.

Det avgjørende er selvfølgelig at du kan ligge i en justerbar seng som gir deg en god søvn, og som gir mulighet til forebyggelse av varige skader, i mange år fremover.

Ragna regulerbar seng (Best i test)

NordicDream.no gir hele 100 dagers prøvetid på denne regulerbare sengen. Er du ikke fornøyd kan du bytte fasthet i madrassen eller få pengene tilbake.

Ragna regulerbar seng har hele 7 komfortsoner

Ragna modellen er trukket med et nydelig møbelstoff med mulighet for valg mellom fire forskjellige farger.

Ranga regulerbar seng sin fjærmadrass inneholder det temperaturfølsomme airflow-skummet. Dette skummet hjelper til med å holde fuktighet ute av madrassen, og dermed får du en luftigere og sunnere opplevelse når du sover.

Fjærmadrassens pocket-fjæring med 7 komfortsoner forårsaker en oppdrift som støtter trykkpunkter. Dette er soner som hjelper til med å støtte din nakke, skuldre, hofter og kors rygg.

Komfortsoner er områder i madrassene der individuell støtte gis for spesifikke punkter på kroppen. For eksempel bør korsryggen ha mer støtte enn skuldrene. Dette sørger komfortsonene for i tillegg til at de gir ryggen en riktig sving.

De 7 komfortsonene og de mange pocketfjærene gjør at denne sengen føles fantastisk. Dette gir en eksepsjonell støtte for rygg, nakke, og ja faktisk hele kroppen.

Om du velger denne regulerbare sengen er dagene der du våkner med en øm rygg eller følelsen av en mørbanket kropp et avsluttet kapittel.

Velg en overmadrass i lateks eller memory skum

Ragna-serien består av fem forskjellige regulerbare senger, hvor alle er blant de beste justerbare sengene på dagens marked.

Det er imidlertid ikke mange forskjeller mellom dem, akkurat som prisene også er nesten like. Det er hovedsakelig overmadrassen som kan være litt annerledes.

Dette er småting og bør ikke være avgjørende for ditt valg. Alle Ragna regulerbare senger er av høy kvalitet og gir god valuta for prisen.

For eksempel har en av modellene en overmadrass som er 6 cm tykk, mens en annen av modellene har en overmadrass som er 7 cm tykk.

Fordelen med at det finnes fem forskjellige modeller av Ragna er at det ofte er en av dem på tilbud. Det betyr at hvis du bestemmer deg for en Ragna regulerbar seng, kan du spare mye penger.

Felles for de fleste modellene er at du kan velge mellom 2 typer overmadrasser.

Justerbar seng med valgfri overmadrass

Den foretrukne og mest populære typen overmadrass er den som er laget av naturmaterialet lateks.

Den er med på å gi deg en trykkavlastende følelse når du ligger på den, samtidig som den er temperaturregulerende.

Dette betyr også at overmadrassen sørger for at du har riktig temperatur når du sover, uansett om du normalt føler deg varm eller kald i sengen om natten.

Hvis du ofte føler deg varm om natten, er en lateks overmadrass, gjerne 6 cm høy, helt klart det beste valget for deg.

Overmadrassen er dekket med et naturmateriale som er Oeko-Tex sertifisert. Dette er din garanti for at ingen skadelige kjemikalier har blitt brukt i produksjonen.

Naturmaterialet sørger også for at husstøvmidd, bakterier og lignende ikke kan bo i overmadrassen.

Den andre typen overmadrass du kan velge er memory foam.

Denne typen overmadrass er noe mykere, det vil si at man synker litt mer ned i den og den gir deg dermed følelsen av at du svever mer i sengen.

Det kan imidlertid også være en ulempe, da memoryskum tilpasser seg kroppen din og derfor ikke er like fleksibel og spenstig som lateks.

En memory foam overmadrass er også god til å isolere, og derfor bra for deg som er litt av en kuldepinne, da de holder bedre på varmen. Dermed får du i høy grad sove bedre i din seng hele natten.

Denne regulerbare sengen er tilgjengelig til en fin pris. Overmadrassen er også kjent for å være blant de beste overmadrassene på markedet.

Solid treramme med regulerbar funksjon

Solid treramme med regulerbar funksjon

Rammen under madrassen er laget av en 20 cm treramme i solid svensk furu. Svensk furu er et slitesterkt materiale av høy kvalitet, og gjør derfor sengens levetid enda bedre.

Sengens solide treramme skaper en behagelig sovehøyde til en regulerbar seng. Derfor føler du ikke at du reiser deg opp fra sengen, men i stedet at du glir du ut av den.

Når det gjelder sengebena får du velge mellom to forskjellige: Firkantet eikeben eller runde oljet eikeben. Du kan også velge aluminiumsben dersom du foretrekker dette, for et lite ekstra gebyr.

Justerbar seng med fantastisk kvalitet hele veien

Denne sengen beveger seg ved hjelp av en stille elektrisk motor. Motoren er produsert av det verdenskjente firmaet Okin.

Okin er blandt annet kjent for å levere sine motorer til forskjellige klinikker og sykehus verden over. Dette beviser jo hvor solide og langtidsholdbare motorene er.

Med en trådløs fjernkontroll kan du enkelt styre motoren til ønsket liggestilling. Med denne kan du heve og senke både hode, rygg og ben slik at du får den opptimale liggestillingen.

Du vil også få muligheten til å skru av og på sengelyset som er installert på motoren under sengen.

Madrass bremser som du finner på sengens sider og i senge-endene gjør at madrassen alltid vil ligge innenfor rammen når du bruker heve/senke funksjonen med en trådløs fjernkontroll.

Madrassbremsene er trukket med samme stoff som sengen, slik at de elegant sklir inn i designet.

En fin liten ekstra bonus er at det også er en liten lomme på madrassbremsen. Her kan du oppbevare telefonen, en tablet eller en trådøs fjernkontroll til den regulerbare sengen, så har du alt det du trenger innenfor rekkevidde.

Kort sagt er Ragna kontinentalseng et bra valg fordi:

 • Ragna har en hevet og kraftigere treramme i svensk furu
 • Ragna har den flotte og kraftige motoren, som forbinder belysningen med de andre funksjonene
 • Ragna kommer med en trådløs fjærnkontroll som styrer motoren
 • Ragna madrassen inneholder det temperaturfølsomme airflow-skummet som ligger rundt fjærene; dette skaper en betraktelig bedre komfort og en lengre levetid
 • Ragna gir deg valget mellom alternative senge-ben i ulike design
 • Ragna sine senge-sider er belagt med et eksklusivt møbel trekk som ser flott ut og er enkelt å rengjøre
 • Ragna sin madrass er bygget opp med ergonomic+ pocketfjærsystemet og 7 komfortsoner som gir en ekstra god støtte

Husk at når du får en ny seng, kan det ta opptil 3 måneder før kroppen din blir vant til den. Dette er grunnen til at du får 100 dager prøvetid på sengen, med rett til å bytte fasthet i madrassen eller å få pengene tilbake. Det er helt opp til deg.

Her kan du se en liten video om Ragna regulerbar seng
 

Produktspesifikasjoner

 • Farger: Mørkeblå, sand, lysegrå og antrasitt
 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 90 x 210 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm og 210 x 210 cm (Sengen kommer også i + 95 kilo i alle størrelser)
 • Høyde: 68 cm (20 cm ben, 21 cm bunn, 20 cm madrass, 7 cm overmadrass)
 • Pocketfjærer
 • 7 komfortsoner
 • Trådløs fjernkontroll til sengens motor medfølger
 • Polstring: 25 mm Airflow-skum
 • 20 cm treramme i svensk furu
 • Ben inkludert
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • 5 års garanti på motor

Senses regulerbar seng (Best til prisen)

Denne luksusutgaven av regulerbare senger er en av flere varianter innenfor Senses serien, som selges på Bedrenætter. Den er produsert i et førsteklasses møbelstoff og har en polstring rundt dens pocketfjærer av komfortskum.

Senses madrassen er bygget opp av pocketfjærer i 7 bedre™ komfortsoner, og dette gjør at du oppnår en super liggekomfort og optimal støtte natt etter natt.

Madrassen kan man få i tre forskjellige fastheter: medium fasthet, fast fasthet eller ekstra fast fasthet.

Sengens bunn, under madrassen, tilbyr enda en praktisk mulighet til å kunne løfte nakken. Dette kan reguleres individuelt på hver side av sengen dersom du velger en Senses seng som er mer enn 160 bred.

Samtidig kan hode-enden løftes litt høyere, uten å skape en ubehagelig kant, og på denne måten trenger du ikke å bygge opp med et hav av ekstra hodeputer.

Deilig og luftende svanemerket overmadrass

Ved kjøp av en Senses regulerbar seng følger den populære latex overmadrassen med. Med sine ventilerende egenskaper hjelper denne overmadrassen til med å føre fukten bort.

Med en kjerne på hele 6 cm av latex er du sikret en god støtte samtidig som at du vil få følelsen av at overmadrassen former seg lett rundt kroppen.

Overmadrassen er også svanemerket, noe som sikrer et enda sunnere soveklima. Dette betyr også at madrassen egner seg godt for allergikere.

Om du velger en Senses regulerbar seng følger det med flotte runde ben av eik på hele 19 cm som gir en god høyde til sengen. Dersom du heller foretrekker sorte eller sølvben kan dette fåes for et lite ekstra tillegg i prisen.

Senses regulerbar seng leveres som standard uten gavl, men en matchende sengegavl kan kjøpes ved siden av om du ønsker et mer helhetsinntrykk på soverommet.

Hva sier de andre om den

En av de verifiserte kundene, Alice O, er superfornøyd med denne Senses regulerbar seng. Hun skriver følgende ”Sleep like a baby. Elsker muligheten til å regulere sengen, og er perfekt fasthet (myk med god støtte). Meget fornøyd med investeringen”.

Danske Mads L. som har kjøpt sin Senses seng hos bedre nætter gir kjøpet 5 stjerner av 5 mulige og skriver: ”Alt hvad de lover omkring madrassen og elevations sengen stemmer over ens 100% Kvalitet til en god pris.”

At Senses regulerbar seng får 4,5 stjerner av 5 mulige av kundene på bedrenaetter, passer godt til Laura J. sine kommentarer: ”Man sover som en drøm. Jeg har længe haft ryg problemer og gået til kiropraktor men efter en måned med denne seng aflyste jeg min kiropraktor tid da min ryg havde fået det meget bedre!”.

Produktspesifikasjoner

 • Farger: Lys grå, antrasitt, svart eller beige
 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 90 x 210 cm, 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm (Sengen kommer også i + 95 kilo i alle størrelser)
 • Høyde: 64 cm.
 • Pocketfjærer
 • 7 bedre™ soner
 • Polstring: Komfortskum
 • Ben inkludert
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • 5 års garanti på motor

Aura regulerbar seng

Dersom du er en person som har virkelig høye forventninger til en ny seng, og ønsker å investere i en deilig regulerbar seng som vil gi optimal støtte og holde i mange år framover, er Aura regulerbare seng midt i blinken for deg.

Her får du en ordentlig flott kvalitets seng, og NordicDream er så sikre på kvaliteten til denne sengen at de tilbyr hele 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd. Med dette er du jo sikret at du vil ha en virkelig god kvalitets seng i mange år framover.

Madrassen er produsert med Ergonomic+ pocketfjærer og hele 7 komfortsoner som er delt opp individuelt for å støtte hele kroppen. For ekstra god komfort er denne sengen produsert med et dobbelt fjærlag.

Det øverste madrasslaget kan vendes, og dersom du husker å snu madrassen innimellom vil faktisk levetiden på madrassen forlenges ytteligere.

Det nedeste laget av Aura justerbar seng er også utsyrt med Ergonomic+ fjærer, og gir derfor det lille ekstra til sengen og sovekomforten slik at du virkelig kan få en god natts søvn natt etter natt.

Her her produsenten virkelig fokusert på skuldre og nakke enden av sengen og støtten er derfor helt optimal. Et dobbelt fjærlag gir den ekstra luksuriøse følelsen.

Fantastisk overmadrass og solid treramme

Fantastisk overmadrass og solid trerammeOvermadrassen som følger med denne sengen er virkelig prikken over i’en. Denne hjelper til med å gi koppen optimal støtte samtidig som den en kjølig og ventilerende.

Dette gjør en overmadrass både temperaturregulerende og fleksibel.

Sengen er bygget opp med en kraftig og solid treramme som har en tykkelse på 10 cm. Her er det benyttet svensk furu ved produsjonen som er en av de bedre og sterkeste tresortene man kan bygge med.

Når det gjelder sengeben får du her flere valg til både design og høyde. Dermed vil du få den sengehøyden som passer fint for deg, samtidig som at du får elegant og pen regulerbar seng.

Skandinavisk kvalitet hele veien

Aura er produsert i Danmark, og på denne måten kan NordicDream sikre en rask og effektiv levering, helt til døren din.

Sengen er også spesielt produsert med tanke på det nordiske klima, dette er viktig da det betyr at du vil kunne sove like godt på en kald vinterdag som på en varm sommerdag.

Dersom du kjøper en regulerbar seng som er produsert i sørlige land, eller i Asia for den sakens skyld, kan du ikke forvente å få en seng som også er lun og deilig om vinteren. Derfor kan det være lurt å vite hvor de regulerbare senger er produsert, før du går til innkjøp.

En luksus overmadrass og 100 dagers prøvetid

Når det kommer til overmadrassen ved kjøp av en Aura dobbelt seng kan du velge mellom to enkelt overmadrasser eller en overmadrass U-Split. På denne måten vil din partner for eksempel fint kunne ligge og sove, mens du selv kan sitte å lese eller se på tv.

Dersom du velger en U-Split overmadrass anbefales det også å kjøpe med et eget laken til denne.

Om du kjøper Aura regulerbare seng, og oppdager at du har valgt feil fasthet i madrassen etter å ha prøvd den i noen netter, kan du enkelt bytte fasthet. NordicDream tilbyr nemlig hele 100 dagers prøvetid av fasthet.

Dette betyr at om du innen denne tiden finner ut at madrassen er for hard eller for myk kan du helt kostnadsfritt få byttet fasthet. Med dette vil du garantert finne en seng med støtten som er helt perfekt til deg.

Aura regulerbar seng - Skandinavisk kvalitet hele veien
 

Produktspesifikasjoner

 • Farge: Lysegrå, artrasitt, mørkeblå eller sand
 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 90 x 210 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180 x 210 cm, 210 x 210 cm
 • Høyde: Totalt 64 cm (12 cm ben, 45 cm bunn og madrass, 7 cm overmadrass)
 • Ergonomic+ pocketfjærer
 • 7 komfortsoner
 • Polstring: 25mm Airflow-skum
 • Ben inkludert
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • 5 års garanti på motor

Tempur North Pro regulerbar seng

Nordisk produserte Tempur North Pro er en elegant, moderne og komfortabel regulerbar seng som er spesielt produsert for et skandinavisk klima. Dette betyr at den er pustende om sommeren og behagelig lun om vinteren.

North Pro regulerbare seng er bygget opp i tre lag, nederst finner du en flott sengeramme i et unikt flott design som vil gi et hvert soverom en luksuriøs følelse.

Over rammen ligger en deilig TEMPUR Pro®-madrass som er laget med det såkalte Tempur Advanced Material. Dette materialet hjelper til med å isolere bevegelsene slik at du ikke forstyrrer partneren din når du snur deg i sengen.

Helt på toppen av denne sengen finner du selvfølgelig en deilig overmadrass som sammen med hovedmadrassen tilpasser seg silhuetten av kroppen din, og med dette får du en riktig støtte og en deilig komfort.

North Pro er en regulerbar seng som også er produsert med henblikk til forskjell i kroppsvekt, dette betyr at den leveres med myk fasthet, en medium fasthet eller en modell med fast fasthet. Om dere er to personer som skal sove i sengen kan dere velge hver deres fasthet. Dette betyr jo at dere begge vil kunne finne den sengen som passer helt perfekt til deres kropp.

Det er utrolig viktig med riktig fasthet for optimal støtte i en regulerbar seng. Men uansett om du trenger myk fasthet eller en fastere fasthet i din justerbar seng, kan du her være helt sikker på at du vil finne den som passer best til deg og din kropp.

Alle liggeposisjoner er knyttet til hver enkelt persons kroppsbygning. Derfor er North Pro regulerbar seng fra Tempur en god investering.

Overmadrassen og valgfri farge

Overmadrass er en ekstra støtte, som gir en ytterligere effekt når det kommer til en komfortabel, sunn og riktig liggende posisjon.

En stilig sengegavl kan tilkjøpes 1

Den ventilerende overmadrassen som kommer med et valgfritt SmartCool™-trekk er luftig da den leder varme ut av madrassen.
Den reagerer også på kroppsvekt og den støtter tilsvarende. Jo mer vekt, jo mer støtte.

Sengens design er det heller ikke noe å si på, et mer moderne og flott design skal man lete lenge etter.

Her får du muligheten til å velge mellom 6 forskjellige farger, noe som gjør det lettere for deg å finne sengen som passer perfekt inn i ditt soveom.

En stilig sengegavl kan tilkjøpes dersom du ønsker dette. Her får du velge mellom 3 unike design som du garantert ikke finner andre steder.

Dersom du kjøper denne regulerbare sengen med en bredde på 160cm eller bredere vil du få med 2 fjernkontroller til de stillegående motorene slik at dere kan ha en på hver side av den regulerbare sengen. Dermed kan begge sidene heves og senkes individuelt ved hjelp av en fin fjærnkontroll, alt etter hva du og partneren foretrekker.

Et nytt og forfriskende pust

Denne nye sengen fra Tempur er absolutt en av de deiligste og mest luksuriøse sengene du vil finne på det nordiske markedet i dag.

Med høy kvalitet og en deilig komfort vil du natt etter natt få den støtten og søvnen som kroppen din trenger for å kunne møte en ny og utfordrende dag.

Denne sengen som er en av de nyeste sengene på markedet og den har nok helt sikker kommet for å bli, da den ikke bare er flott å se på, men komforten er også helt suveren. Vi forventer derfor mange gode anmeldelser og fine ord fra fremtidige brukere.

Produktspesifikasjoner

 • Farger: Dark Blue, Graphite, Green, Ivory, Sand, Stone
 • Størrelser: 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 100 x 200 cm, 105 x 200 cm, 120 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 200 x 200 cm
 • TEMPUR® Advanced Material
 • Polstring: Tempur
 • Ben inkludert
 • Fjernkontroll til sengens motor medfølger

Skjærgaard® Premium regulerbar seng

Det finnes mange forskjellige regulerbare senger å velge i, men dersom du ikke ønsker å gå på kompromiss med kvalitet og pris, er Premium regulerbar seng fra Skjærgaard et veldig godt valg.

Dette er en justerbar seng som er produsert i norsk kvalitet med et nordisk design, noe som sikrer for en høy kvalitt og gode arbeidsvilkår.

Skjærgaard premium regulerbar seng er bygget opp i tre lag. Nederst finner du en regulerbar bunn bygget opp av solid heltre som går helt ned til gulvet for et mer ekslusivt og flott design. Denne delen gir den grunnleggende gode støtten og stabiliteten i sengen.

Over denne sterke rammen finner vi hovedmadrassen som er en springfjærmadrass med 7 soner og et SoftTouch® System. Dette betyr at madrassen gir en helt perfekt kombinasjon av komfort, støtte og responsivitet, noe som gir den helt riktige støtten enten du ligger på siden eller på ryggen. I tillegg består denne madrassen av hele 330 pocketfjærer per kvadratmeter noe som gir en fin individuell støtte til hele kroppen.

I det øverste laget finner du selvfølgelig en deilig gelatex overmadrass. Denne kommer som standard i en split modell som gjør det mulig å heve hode enden uten å forsyrre den som ligger ved siden av.

Sengen leveres ferdig montert, så her trenger du kun å legge på overmadrassen før du kan sove godt natt etter natt.

En deilig overmadrass og dens gode egenskaper

Ved kjøp av denne sengen får du som tidligere nevnt med en Gelatex splitt overmadrass, og dersom du heller ønsker kan du få denne overmadrassen i memoryfoam modellen kan dette endres før bestilling. Man kan også få 2 separate overmadrasser for et lite tillegg i prisen om dette er noe man foretrekker.

Overmadrassen som følger med Skjærgaard premium regulerbar seng er hele 8 cm tykk. Den har også to sider; en hvit side som er lun og deilig om vinteren, og en blå side med avkjølende effekt som passer perfekt på sommeren. Dette er jo en fin garanti for deg om at du alltid vil ha en deilig temperert overmadrass hele året, som igjen gir et sunnere og deiligere miljø på soverommet.

Visste du at Skjærgaard tilbyr deg bytte av fasthet i madrassen innen 120 dager etter at du har mottatt den? Dette vil si at dersom du skulle merke at din justerbar seng er for myk eller for hard etter å ha testet den, kan du faktisk enkelt gå inn på deres hjemmesider å bytte fastheten, helt gratis. Om du angrer på kjøpet får du også mulighet til å levere sengen tilbake mot et mindre gebyr.

Kundene er veldig fornøyde

Brukere er veldig fornøyde med deres handel hos Skjærgaard.

Sengen når helt til topps hos kundene, og dette er med på å gjøre Skjærgaard til en av de beste regulerbare senger på markedet. John Arne gir selvfølgelig sengen 5 stjerner og han skriver blant annet følgende: «Veldig fornøyd, og sover godt om natten.»

Silje fra Norge synes at han fikk en god deal med sitt kjøp av Skjærgaard Premium justerbare seng og hun skriver følgende: «HAár alltid drømt om en regulerbar seng og nå kjøpte vi oss en endelig. Har ikke noe å sammenligne med, men dette var perfekt for oss. Prisen var hyggelig og sengen var topp. Veldig god å ligge i og gode justeringer for alle slags liggestillinger. Kjempeførnøyde begge to:-)»

Skjærgaard Premium regulerbare seng er et flott syn for øynene, og da du kan velge mellom 5 flotte farger passer den perfekt inn på alle soverom.

Ikke nok med dette, når du kjøper denne regulerbare sengen nå, får du 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd. Dette sikrer deg en deilig justerbar seng i mange år framover.

Produktspesifikasjoner

 • Størrelser: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm
 • Pocketfjærer
 • 7 soners SoftTouch-pocket fjæring
 • Polstring: 3 cm HR37-skum og ClimaLatex
 • High Resilience polyurethane foam i kanter
 • Ben inkludert
 • Kraftig ramme i heltre
 • 120 dagers prøvetid av fasthet
 • 25 års garanti på på ramme- og fjærbrudd

Regulerbar seng - Dens funksjoner og egenskaper

En regulerbar seng gir deg muligheten til å justere og kontrollere posisjonen du ligger i når du sover. På denne måten kan du forsikre deg om at du får en mer stabil og avslappende søvn.

I tillegg til å få en fantastisk søvn kan snorking også reduseres, samtidig som smerter i rygg og korsrygg kan minimeres.

Her kan vi faktisk snakke om en endret livsstil, da man ikke lenger trenger å bruke unødvendig tid for hvilen.

Denne type seng er også perfekt for deg som liker å lese litt før lysene slukkes, eller for de som liker å se litt på TV før man skal sove, da ryggen enkelt kan justeres opp slik at man får en god sittestilling.

Den regulerbare sengen er også super til massasje da den kan legges helt horisontalt ut.

Noen av modellene kan til og med programmeres til at madrassen automatisk løftes opp om morgenen når det er på tide å stå opp.

[WPSM_INFOBOX id=88]

Hør på ekspertene og på deg selv

Den justerbare sengen er kommet for å bli som en uvurderlig del av vår travle hverdag. Det er imidlertid ikke alltid like lett å velge den riktige sengen når utvalget av senger er så stort som det er.

Å treffe det helt riktige valget avhenger nettopp av dine individuelle behov. Her er det selvfølgelig noen ting du bør tenke over før du går til innkjøp.

Det finnes nok ingen andre type møbel som er så komplisert som en regulerbar seng. Dette er fordi man ikke finner mange andre møbler som faktisk kan bevege seg.

Ting tar tid og tid er penger, men pass på å bruke god tid på å lese beskrivelser, og dersom du er ute i butikker og ser på senger, så anbefaler vi å prøve så mange som mulig.

Dersom du kjøper en seng på internett, er det som regel en prøvetid på den, slik at du kan forsikre deg om at du ender opp med en ordentlig god seng.

Om du føler at du ikke har behov for en justerbar funksjonen, er nok en kontinentalseng et bedre valg for deg. Du kan lese mer om dette i vår kontinentalseng test

Velg en regulerbar seng til din kropp

Legg deg i sengen og prøv hver eneste funksjon på fjernkontrollen. Reagerer sengen fort når du bruker fjernkontrollen? Kjenner du rykk og napp, eller er bevegelsene myke og jevne? Og hva med lyden, bråker den mye?

Spør selgeren om alt du lurer på, chat med personer på hjemmesider og les beskrivelser nøye.

En regulerbar seng hjelper deg med å finne din egen perfekte sovestilling. Dette innebærer ofte litt hevet under hode eller støtte under knærne.

Dersom du sliter med mye stress og om du generelt sover dårlig, er en regulerbar seng som en god verktøykasse som inneholder forskjellige valgmuligheter med henhold til din søvn.

Undersøk gjerne firmaet som har produsert den regulerbare sengen. Det er stor forskjell på senger som er produsert i en liten bakgård eller garasje, og en som er produsert på en større fabrikk med lang produkt kunnskap.

Ikke undervurder betydningen av "know how" når det kommer til teknologi. Produktutviklingen involverer nemlig forskning, både teknisk og faglig, hvor leger og terapeuters kunnskap tas i betraktning.

Trådløs fjernkontroll eller app

En god regulerbar seng leveres med en fjernkontroll som er enkel å bruke. Det er bonus hvis det er en trådløs fjernkontroll som følger med din regulerbare seng.

Noen produsenter vet godt at de fleste ikke ønsker å lade opp mange batterier, så de har faktisk samlet dette konseptet ved å produsere en fjernbetjening som gjør det mulig å benytte en smart telefon.

Spør selgeren om en demo av en smart telefon-app. En mer avansert applikasjon gir deg også mulighet for enkelt å kunne programmere flere posisjoner og massasjeinnstillinger.

Så er det opp til deg å velge om du ønsker å bruke en trådløs fjærnkontroll eller en app på telefonen.


Hvorfor ikke optimalisere sove komforten med den beste dynen? Finn den i vår dyne test

Regulerbar seng test med mening

I denne testen med regulerbare senger vil vi legge stor fokus på flere ordentlige kvalitets senger, slik at du kan finne den rette modellen som passer best til deg og kroppen din.

På denne måten kan du finne en god regulerbar seng, som gir deg de rette betingelsene for den beste søvnen, og som du kan ha i mange år fremover.

En regulerbar seng vil gjøre livet ditt mer energifylt og stabilt, og du vil kunne merke at du får mye mer overskudd i hverdagen når du får en optimal støtte og en god natts søvn på det beste underlaget.

Det er faktisk underlaget som du ligger på som bestemmer hvordan du vil sove og hvordan kvaliteten av søvnen din vil bli. Jo mer komfort du har i sengen din, jo fortere vil du falle i søvn, og jo mindre vil du våkne i løpet av natten for å bytte liggestilling.

Du kan altså unngå å oppleve mange oppvåkninger i løpet av natten dersom du har en riktig regulerbar seng.

Hva er seng med regulering?

hva er seng med reguleringEn seng mer regulering eller en regulerbar seng er en seng som kan justeres ved hjelp av en fjernkontroll.

Med en regulerbar seng vil du ha muligheten til løfte opp ryggen til en sittende stilling eller løfte opp fotenden for ekstra avslapping.

En regulerbar seng kan også gi den helt riktige liggestillingen for kroppen din, og dersom du har problemer med smerter i ryggen eller nakken bør du prøve denne type seng.

Sengen er utstyrt med en motor som lar deg styre den med en fjernkontroll til en liggestilling som gir deg den beste støtten og god komfort.

En regulerbar seng er nok det beste av det beste innenfor senger, og dette er sengen som bør prøves av alle som sliter med dårlig søvn.

Hvilken regulerbar seng er best?

Det finnes så mange forskjellige typer regulerbare senger på markedet i dag, derfor kan det være vanskelig for deg som kunde å velge den riktige og beste sengen for deg.

Vi anbefaler alltid å undersøke litt forskjellige muligheter til regulerbare senger og bruke god tid på å finne en seng som skal hjelpe deg å sove bedre.

En regulerbar seng test kan være lurt å lese da du vil kunne finne de beste regulerbare senger på nåværende tidspunkt. Denne vil kunne hjelpe deg med å sortere ut de beste regulerbare senger på markedet.

I tillegg vil du enkelt kunne finne informasjon om sengens garantier og prøvetid, samt alle dens gode egenskaper.

De beste regulerbare senger med gode prøvetider finner du ofte enklest på nett da du slipper å dra fysisk rundt i forskjellige buttikkene å lete.

Kjøp en regulerbar seng med prøvetid

Kjøp en regulerbar seng med prøvetidDet kan være lurt å lese en test om regulerbare senger før du velger hvilken regulerbar seng du skal gå for.

Det lønner seg nemlig å lese så mye som mulig om de forskjellige typene som finnes, og det kan også være smart å prøve ut noen senger og madrasser slik at du selv kan merke forskjellen.

Mange forhandlere i fysiske butikker og internettbutikker tilbyr at du kan prøve en regulerbar seng før du kjøper den.

De fleste internettbutikker tilbyr også at du kan bytte sengen innen 14 dager dersom den ikke passer til din kropp.

Det kan være lurt å undersøke om din butikk tilbyr dette før du kjøper en justerbar seng som du vil ha, slik at du ender opp med den helt riktige regulerbare sengen.

De beste regulerbare senger gir 25 års garanti på ramme og fjærbrudd

En god garanti for deg når du skal velge en regulerbar seng er at forhandleren tilbyr gode prøvetider og garantier.

Dette betyr jo nettopp det at de er helt sikre på at produktet de selger er av høy kvalitet. Dermed kan de tilby gode og bedre avtaler med kunden.

Noen forhandlere tilbyr faktisk hele 25 års garanti på ramme og fjærbrudd ved kjøp av regulerbare senger hos dem, og dette betyr at de er helt sikre på at sengen er utstyrt med gode materialer av høy kvalitet.

Med dette kan du få den beste støtte og komfort i din justerbar seng, og sove godt i mange år fremover.

Kroppen og støtte - liggestilling i en justerbar seng

De fleste nordmenn lider dessverre av ubehageligheter og smerter i både nakke, skuldre, rygg, hofter og ben, og dette skyldes som regel forskjellige forhold.

Mange av smertene er ofte arbeidsrelaterte eller det faktum at man sitter for mye, og at man ikke sørger for at kroppen får nok bevegelse i løpet av dagen.

Når man lager en regulerbar seng test, så er det viktig at du som forbruker er klar over at din kropp har stor bruk for avslappende søvn og hva en regulerbar seng faktisk kan gjøre.

Det betyr at kroppen din skal bli godt støttet av underlaget når du sover, og at kroppen ikke blir belastet i løpet av natten.

Den daglige belastningen av kroppen er som regel altfor stor, og det er derfor viktig at kroppen får den hvile den har behov for. Dette kan en justerbar seng hjelpe til med.

Få den beste hvilen med en god hodepute. I vår hodepute test kan du finne deilige kvalitets puter til gode priser.

Ekspertene anbefaler en god seng

Flere ergonomer bekrefter at alt for mange nordmenn nedprioriterer kvaliteten når de skal kjøpe en ny seng.

Folk flest i dagens samfunn velger ofte heller å kjøpe dyre sykler, pusse opp leiligheter, kjøpe dyre biler, osv.

Dette er nok ikke den anbefalte prioriteringen, og ekspertene er enige i at vi nordmenn heller burde bruke mer energi og penger på å finne en god seng, da dette gir en bedre livskvalitet.

En god seng vil avlaste kroppen samt gi deg mer energi, og på denne måten vil du kunne orke å gjøre mer ting om dagen.

Din nye justerbar seng skal altså passe perfekt til din kropp slik at du får mest mulig ut av nattesøvnen. Dette vil medføre at du ikke vil våkne mange ganger i løpet av natten fordi kroppen din trenger en annen liggestilling.

Prisene på regulerbare senger varierer mye, og det er som regel ikke det lureste å kjøpe den billigste regulerbare sengen.

Betal heller litt ekstra for en justerbar seng med god kvalitet slik at du kan ha sengen i mange år fremover. Dermed vil du få mest ut av pengene dine.

Hvilken seng er best for vond rygg?

Dersom du sliter med mye smerter i ryggen eller i kroppen generelt er det lurt å velge en ordentlig god regulerbar seng.

Det finnes så mange forskjellige senger i butikkene i dag, og derfor kan det være forvirrende og vanselig å vite hvilken man skal velge.

Normalt er det greit å ha mange valgmuligheter slik at man kan finne den regulerbare sengen som passer helt perfekt, både til deg og for lommeboka di.

Men dersom man sliter med smerter i ryggen eller ofte har vondt andre steder i kroppen er det nok lurt å investere i en god regulerbar seng.

Med en justerbar seng og riktig komfortsoner kan man bevege på sengen slik at man får nettopp den liggestillingen som gjør godt for ryggen.

God komfort om natten er ofte undervurdert, og det er helt utrolig hva en riktig justerbar seng med pocketfjærer og nok komfortsoner kan gjøre for din søvn.

Den regulerbare sengens oppbygning og dens mange fordeler

En regulerbar seng er den nyeste på markedet innenfor senge-modeller.

Den består av en ramme, som regel i tre eller metall, og understellet som madrassen ligger på er utstyrt med et elektronisk system med motor, som gjør at madrassen er justerbar og kan løftes i enten den ene eller andre enden.

Dette gjør at du har mulighet for å bytte fra sittende til liggende stilling kun ved å trykke på en fjernkontroll.

Hvorfor regulerbar seng?

Hvorfor regulerbar sengEn regulerbar seng er super smart og veldig praktisk for de som kanskje har behov for å ligge med hodet litt høyere enn normalt, eller for de som liker å sitte i sengen og lese litt eller se på TV før de skal sove.

Det er jo også de som sover bedre dersom de kan ha føttene litt hevet når de sover.

Den regulerbare sengen gir altså mange ekstra muligheter, og dette er nok mye av grunnen til at denne type seng er så populær i dagens samfunn.

Regulerbare senger er selvfølgelig litt dyrere i pris enn andre type senger, og dette skyldes som regel på grunn av elektronikken og motoren som styrer sengen. En justerbar seng er en skikkelig luksus seng.

Fokus på kvalitet

Det kan være stor forskjell på kvaliteten hos regulerbare senger Det er derfor viktig at du som kunde er oppmerksom på konstruksjonen og elektronikken som en regulerbar seng er utstyrt med.

Hvis du velger en god og solid justerbar seng, så vil du ha en deilig seng i mange år.

En annen ting du bør tenke på når du velger en regulerbar seng, er størrelsen. En justerbar seng finnes både som enkeltseng og som dobbeltseng.

Selv om man er to personer i soverommet, så kan det noen ganger være en fordel å ha to enkeltsenger istedenfor en dobbeltseng. Dette er jo alt etter hva man selv foretrekker.

Sengen og kvaliteten er nok det aller viktigste, og her lønner det seg ikke å vri på krona. Du bør velge en regulerbar seng som du ligger og sover best i, samt den størrelse og høyde som er mest behagelig for deg.

Sengehøyden kan faktisk være avgjørende dersom du allerede har en dårlig rygg og det er vanskelig for deg å komme opp og ut av sengen.

Dersom du velger en regulerbar seng med god høyde er det selvfølgelig lettere og deiligere å komme seg ut av sengen, og du trenger ikke å starte dagen med å anstrenge deg.

Velg en deilig madrass

Velg en deilig madrassDet er valget av madrassen til den regulerbare sengen som avgjør hvordan du sover om natten.

De fleste velger en god madrass og en komfortabel overmadrass, mens andre velger å ha to madrasser og en overmadrass.

Det finnes tusenvis av forskjellige madrasser til regulerbare senger, så derfor gjelder det å prøve noen forskjellige modeller slik at du finner den som passer best til din kropp. Her kan det være lurt å gå inn i forskjellige butikker og prøve ut så mange madrasser som mulig.

De fleste madrasser kan brukes i en justerbar seng, så lenge de er i den samme størrelsen.

Det vil si at dersom du allerede har en nyere og deilig madrass som passer deg godt, så kan du i de fleste tilfeller bruke denne i en ny regulerbar seng. På denne måten trenger du jo ikke å bruke unødvendige penger på en ny madrass.

Skal man snu madrassen?

Noen madrasser kommer med tilpassende egenskaper på oversiden av madradrassen. Disse madrassene bør ikke snus da den i slike tilfeller vil miste sin hensikt.

Men de fleste madrasser har veldig godt av å bli snudd på og luftet innimellom og dette bør gjøres regelmessig.

Om du har brukt mye penger på en regulerbar seng, er det lurt å ta godt vare på den slik at den holder lengre. Og dersom du tar deg tid til å ta litt ekstra vare på madrassen vil den kunne holde i mange år.

Hvor ofte bør man bytte madrasser?

En madrass kan holde i mange år dersom du tar godt vare på den og gir den riktig pleie.

Om du ønsker å beholde madrassen din så lenge som mulig, så anbefaler vi å følge noen enkle steg for vedlikeholdelse:

 • Snu madrassen innimellom, på denne måten vil madrassens komfortsoner og pocketfjærer få ulike trykkpunkter, og de vil dermed holde lengre.
 • Luft sengen hver dag, man bør løfte av dyne og sengetøy en gang om dagen og la madrassen få daglig luft. Da vil den også holde seg sunn og frisk i mange år.
 • Bruk et beskyttelses laken, dette vil ta vare på overmadrassen din og holde fukt og væske borte fra sengen.

En god madrass gir støtte i kropp og rygg

Når du skal velge en ny madrass er det viktig å tenke på liggekomforten. Dersom dere er to personer som skal ha ny madrass til en justerbar seng, bør dere tenke på at dere begge får en tilpasset madrass til kroppen deres.

Du bør velge den madrassen hvor du kan merke at du får den rette støtten. Det er viktig at ryggen ligger vannrett og at rumpa synker litt ned i madrassen. Dette vil gi en god liggestilling.

Overmadrassen bør virke litt hard, men fortsatt komfortabel. Husk på at kroppen din skal ha de beste betingelsene når den skal hvile, slik at du ikke våkner flere ganger i løpet av natten fordi madrassen din er altfor hard eller myk.

Madrassen skal støtte kroppen, men den bør ikke være så hard at ryggen blir liggende i skjev stilling.

Det er altså madrassen og ikke rammen på sengen som gir deg en god nattesøvn. Rammen velger du derfor ut ifra kvalitet og utseende.

Når det gjelder fjærer og pocketfjærer handler det om hvor mange pocketfjærer madrassen inneholder, hvor tett de sitter og om de er inndelt i forskjellige komfortsoner.

Det samme gjelder også for overmadrasser, men dette varierer fra de tynne til de tykke.

Kjøp av regulerbar seng på nett

Det kan være lurt og selv lage en liten regulerbar seng test, hvor du drar rundt i forskjellige butikker og prøver ut ulike regulerbare senger.

Når du finner ut av hvilken madrass som passer best til deg, kan du i de fleste tilfeller finne den regulerbare sengen på internett og bestille den her. Da kan du få litt mer følelsen av hvordan den regulerbare sengen er, i motsetning til og bare lese artikler og se på bilder.

Man får oftest litt mer ut av pengene når man bestiller en regulerbar seng på nettet. Husk at nettbutikker som regel ikke har høye utgifter til ansatte og lokaler, og dette gir dem muligheten til å selge varene til rimeligere priser.

Mange av internettforhandlerne tilbyr bestilling av sengen med frakt hjem til deg og 14 dagers bytterett. Det betyr jo at dersom madrassen ikke er god nok for deg, kan du sende den tilbake og få en ny levert.

Sjekk hos din forhandler hva de kan tilby. Noen gir gratis frakt, mens andre gir kanskje en gratis overmadrass med på kjøpet. Dette varierer mye fra forhandler til forhandler.

På internett vil du alltid kunne finne det beste utvalget, da det finnes så mange forskjellige nettbutikker. Her trenger du ikke å bruke masse tid på å reise fra butikk til butikk for å finne varen du ønsker.

Dersom du allerede har vært ute og testet noen madrasser, kan du nesten garantert finne den samme madrassen på nettet til en lavere pris.

Priser på regulerbare senger

Hvor mye du må ut med for å få en god regulerbar seng varierer mye.

Du kan finne de rimeligere modellene, som kanskje ikke vil holde like lenge, eller de dyrere merkene som ofte blir kalt for premium eller luksus modeller. Her skal du nok passe på litt, slik at du ikke bruker altfor mye penger på navnet eller varemerket.

I denne regulerbare seng testen har vi valgt ut noen av de beste modellene i flere forskjellige prisklasser.

En regulerbar seng koster ikke mer enn en pizza

Dersom du finner en seng der forhandler tilbyr en 10 års garanti vil du få mye ut av pengene.

Hvis du ser på litt forskjellige senger på nettet, vil du fort oppdage at de fleste forhandlere tilbyr mange års garanti.

Om du for eksempel finner en seng til 20 000 kr med 10 års garanti så vil sengen koste deg maks 2000 kr i året som utgjør ca 167 kr i måneden, og dette er kun hvis sengen ikke holder lengere enn i 10 år, hvilket den som regel gjør.

Dette er ikke mye å gi for at kroppen din skal få den beste nattesøvnen og beste livskvaliteten.

Det er faktisk like mye som å bestille en pizza på døra, en fredags kveld, en gang i måneden.

Liggestilling

Det er spesielt viktig for de som allerede lider av smerter og ømhet i kropp og muskler å få en god støtte når man ligger å sover. Hvis du får en god liggestilling vil kroppen få mulighet til å restituere i løpet av natten.

Det er selvfølgelig også veldig viktig for de som ikke plages av spesielle smerter å ha en god seng.

Husk at jo mer kroppen din belastes i hverdagen, jo mer behov har den for å få ordentlig hvile når du sover.

Er du mye plaget av kroniske smerter i ryggen, så er det en stor sannsynlighet for at dette kan komme fordi sengen din ikke er god nok for deg.

Du sover faktisk bedre i en god regulerbar seng

Det kan godt hende at du har lyst til å kjøpe en ny regulerbar seng fordi du har sett at en i familien eller noen venner har anskaffet seg en, og du syns at den ser kul ut. Dette bør jo ikke være grunnen til å bytte seng.

Husk at du skal bytte seng for deg selv og kroppen din, og ikke fordi at det er moderne med denne type seng. Å bytte seng er et individuelt prosjekt, hvor du faktisk må finne den riktige sengen for deg.

Bortsett fra hva du gjør rett før du går og legger deg, handler det også om hva du spiser for å få den optimale søvnen.

Dersom du sliter med å sove kan det derfor være lurt å lese litt om hva du ikke burde gjøre rett før sengetid, og kanskje finne ut om du får i deg feil type mat i løpet av dagen som ødelegger søvnen din.

Uansett hvilken type seng du velger, gjelder det å finne den beste madrassen og overmadrassen til din kropp. Enten det er en regulerbar seng, rammemadrass eller en sengeramme, så er madrassen det viktigste.

Og husk at om du kanskje finner en seng som er litt over ditt budsjett, så tilbyr de fleste forhandlere på dagens marked en nedbetalingsplan.

Du vil aldri angre på å investere i en god og solid seng med høy kvalitet, og kroppen din vil i lengden garantert takke deg.

Her kan du se en video om hvorfor du burde velge en regulerbar seng:
 

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilken er den beste regulerbare sengen?

Ragna regulerbar seng er vår best i test vinner. Dette er skandinavisk kvalitet på sitt beste. I denne guiden har vi sett nærmere på 5 av de beste regulerbare senger på markedet. Basert på parametere som komfort, kvalitet, garanti og handelsbetingelser har vi vurdert sengene.

Hvilken regulerbar seng er best til prisen?

Jupiter regulerbare seng fra Bedre nætter er den beste regulerbare sengen til prisen. Her er det ikke inngått kompromisser med verken pris eller kvalitet. Madrassen, som er bygget med 7 komfortsoner og pocketfjærer, og den medfølgende overmadrassen gir deg en god natts søvn. Du får mye for pengene med denne regulerbare sengen.

Hvorfor kjøpe en regulerbar seng?

En regulerbar seng kan bidra til å gi deg den absolutt beste nattsøvnen. Med en regulerbar seng kan du justere sengen slik at du ligger optimalt, og derved kan kroppen restituere seg helt. Vi tilbringer mange timer i sengen, så det anbefales ikke å spare på komforten her.

Hvilken madrass bør jeg velge til min regulerbare seng?

Når du skal kjøpe en ny regulerbar seng er det viktig at du velger en madrass som passer dine behov. Velger du en madrass med feil fasthet, kan det gå ut over nattesøvnen din. Du kan lese mer om hvordan du velger riktig fasthet i denne veiledningen.